ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:40/169)

Ciastka z maszynki 3271

łyżka kakao Przygotowanie : Mieszam ze sobą mąkę, cukier zwykły i waniliowy oraz proszek do pieczenia. Z wymieszanych składników robię formę krateru do którego wlewam roztopioną margarynę ( margarynę roztapiam powoli i na bardzo małym ogniu ). Z całości zagniatam ciasto. W trakcie zagniatania dolewam po trochu mleka do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę dzielę na 3 części, jedną zostawiam naturalną , do drugiej

Mechanik w kuchni
Ciasto kawowe ze śliwkami 157

dodaję przepis :) Każdy kto lubi wilgotne ciasta z kawową nutą będzie wniebowzięty, polecam wypróbować :) 400 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 3 łyżki rozpuszczalnej kawy 250 g maślanki 3 jajka 150 g cukru dark muscovado pół szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 10 śliwek polewa: 120 g masła 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao(...)olej roztrzepujemy z jajkami. Mąkę mieszamy z cukrem, kakao, kawą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy je do składników płynnych i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojone w kosteczkę śliwki. Całość pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy polewę. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mleko, cukier puder, kawę i kakao dokładnie łącząc składniki. Mieszamy przez chwilę

Mienta blog
Murzynek z brzoskwiniami 375

czekoladowe , murzynki ale w sezonie letnim warto wzbogacić je o owoce. Moja dzisiejsza wersja zawiera brzoskwinie. Ciasto ładnie wyrasta i długo zachowuje świeżość Składniki: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl mleka 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao rodzynki kawałeczki czekolady 1/2 szkl oleju brzoskwinie Jajka zmiksować z cukrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto karmelowo śliwkowe 163

łyżeczki margaryna -1 kost mąka -3 szkl NADZIENIE powidła śliwkowe -1 słoik budyń karmelowy -2 opak mleko -3 szkl  cukier -2 łyżki śliwki -10 szt cukier puder PRZYGOTOWANIE: Margarynę posiekać z mąką,dodać proszek do pieczenia,cukier,cukier waniliowy i żółtka,zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na brytfannę,drugą włożyć do zamrażarki. Blachę wysmarować

Kuchnia Danusi
Stefanka 360

Składniki: Ciasto 3,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru  2 jajka 50 g margaryny 4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3/4 l mleka 7 łyżek kaszy manny 1 szklanka cukru 200 g masła ekstrakt waniliowy lub migdałowy Polewa: pół kostki margaryny  pół szklanki cukru 1,5 łyżki wody 2 łyżki kakao Wykonanie: Ciasto Zagniatamy

Gorący kąsek
Ciasto budyniowe 347

Ciasto:  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html Masa  0,75 ml mleka  2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto budyniowe 347

Ciasto:  http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html Masa  0,75 ml mleka  2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce  Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy  W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki  Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia

Klaudynkowa kuchnia
Szybkie czekoladowe ciasto z gruszkami 549

własnie ciasto pokazywałam Wam niedawno na facebook'owym fanpage'u . Upiekłam je dla mojej serdecznej koleżanki Emilii z okazji urodzin. Ciasto jest proste i nie wymaga czasu czy specjalnych umiejętności. Może ktoś powiedzieć, że nie za bardzo nadaje się na prezent, ale uwierzcie mi, że smak i zapach zasługują na bycie prezentem urodzinowym :) no i zawsze jest to coś, co można(...)pieczenia , 2/3 szklanki oleju , 2/3 szklanki mleka , 5 łyżek dobrego gorzkiego kakao . Jajka ubić lekko z cukrem, dodać mleko i olej - połączyć dokładnie, można użyć miksera. Mąkę przesiać wraz z proszkiem, soda i kakao. Dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta ułożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 150

proste i lekkie w smaku ciasto.  A pyszny morelowy mus dodatkowo wzbogaca jego smak ... Składniki na ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g cukru 1.5 szklanki śmietany 22% lub 30% Mus: 1 puszka moreli

Walijskie Pichcenie
ciasto na oleju migdałowo-truskawkowe... 170

migdałowe 2 łyżki, truskawki świeże 3/4 kg miałam małe jajka "M" i użyłam 5 sztuk, mleko, olej cukier rózgą roztrzepać z 4 minuty wsypać mąkę z proszkiem, płatki migdałowe i tylko chwilę je wymieszać tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać ciasto na dno blaszki na cieście rozłożyć truskawki - jak są duże to połówki ciasto piec

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i z kruszonką 217

kruszonke: 120 g maki 75 g masla 20 g groszkow czekoladowych 60 g cukru 1 lyzka wiorkow kokosowych Skladniki na spod: 50 g twarozku 4 lyzki mleka 4 lyzki oleju 1 lyzeczka proszku do pieczenia 30 g cukru 140 g maki 500 g czerwonych porzeczek lub wisni Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na 190 ° C. Maslo ,120 g maki(...)wiorki.Zagniesc kule i odstawiamy do lodowki. Umyc i odsaczyc owoce.Odszypulkowac porzeczki ,a gdy wykorzystujemy wisnie,pozbawiamy je pestek. Twarozek,mleko i olej ,oraz cukier wyrobic recznym robotem  na gladka mase.Do make z proszkiem do pieczenia.Zagniesc gladkie,nielepiace sie ciasto. Ciasto wylozyc na omaczony blat i rozwalkowac na okrag o przekroju 22 cm.Ja zrobilam to palcami,poniewaz ciasto jest bardzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Murzynek - ciasto z dzieciństwa 185

Dodać jajka. Następnie wszystkie sypkie składniki: kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Na koniec śmietanę. Wymieszać na gładką masę.Formę do pieczenia posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niego ciasto i piec 45 minut w 180 stopniach. Poczekać aż wystygnie.W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem. Dodać mleko pozostałe składniki polewy, wymieszać. Poczekać aż troszkę ostygnie

W kuchni wieczorem
Napoleonka na kruchym cieście 438

krojenia polecam nóż - piłkę. Napoleonka na kruchym cieście Składniki: Na ciasto  300 g mąki pszennej 150 g cukru 150 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka  1/2 laski wanilii 2 żółtka 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka

Kulinarne przygody Gatity
Truskawkowe ciasto z serkiem i bezą 181

miękką bezą, naturalnym serkiem i świeżymi truskawkami. Nie wiem dlaczego, ale ciasto jest pyszne gdy podaje się je razem z koktajlem truskawkowym. Mam nadzieję, że sami je wypróbujecie i podzielicie się ze mną swoimi wynikami!Składniki:3 żółtkajajko100 g cukru1/2 szklanki mleka210 g mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1,5 szklanki truskawekDodatkowo:3 białka150 g cukru(...)serka śmietankowegoszklanka truskawekSposób przygotowania:Do miski wbijamy jajko, dodajemy żółtka, cukier i miksujemy, gdy masa się połączy dolewamy mleko i olej - mieszamy.W drugiej misce łączymy obie mąki i proszek do pieczenia, następnie wszystko wsypujemy do wcześniej wyrobionej masy i łączymy. Ciasto przelewamy do okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i posypujemy umytymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki truskawkami

Słodkie Przyjemności
Bananowe babeczki z blond czekolą 221

wymieszać w jednej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i cynamon. Do drugiej roztrzepać: jajko, olej, mleko i rozgnieciony widelcem na papkę banan. Do mokrych składników przesypać suche i wymieszać. Nie ubijać, nie roztrzepywać, lecz tylko wymieszać do połączenia składników. Do foremek nakładać ciasta do wysokości 2/3 foremki. Wstawić(...)której pisałam Wam przy okazji przepisu na waniliowe pancakes'y , czyli nie zawiera żadnych innych konserwantów poza E 202. Pozostałe składniki to: biała czekolada, mleko w proszku, mleko skondensowane, cukier puder i olej. Konsystencja kremu zależna jest od jego temperatury. Wyjęty z lodówki jest dość gęsty, ale trzymany w temperaturze pokojowej przypomina gęstą polewę.  Smak kremu

Codzienna kuchnia niecodzienna