ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:446/932)

KOKOSANKI JAGLANE (BEZGLUTENOWE) 197

kombinować i piec zdrowe, a zarazem bezpieczne i odpowiednie dla mnie produkty. KOKOSANKI JAGLANE /własny;/ 4 jajka (osobno żółto, osobno białko) 1/3 szklanki ksylitolu 2 szklanki uprażonych wiórków kokosowych* 1 szklanka mąki jaglanej szczypta soli Bialka ubijam na sztywno, ze szczyptą soli. Żółtka miksuję z ksylitolem, aż nieco zmieni swoją barwę na jaśniejszą. Do nich wsypuję wiórki, mąkę - mieszam(...)Blachę do pieczenia wyścielam papierem. Układam w odległości 1,5 cm od siebie  porcje ciasta (1 pełna łyżka stołowa) i formując owalne kształty. Wkładam do piekarnika i piekę około 15 minut (w zależności od piekarnika), aż będą złociste i chrupiące z wierzchu. * wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złocistej barwy. Po co? By uwolnić maksimum ich kokosowości

W kuchni Karmel-itki
Ciasto waniliowo kakaowe z gruszkami 218

będzie miał z nim problemów Mi pomagała moja mała córeczka. Polecam Wam spróbować. Ciasto idealne na weekend lub do popołudniowej kawy lub herbaty. Spróbujcie. Składniki: 4 jajka ciut ponad pół szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3/4 szklanki oleju (u mnie rozpuszczony olej kokosowy, ale można użyć też rzepakowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 niepełne szklanki

Słodkie okruszki
Kluski leniwe z makiem 191

garnku zagotowujemy wodę, lekko ją solimy i wlewamy kilka kropli oleju. Z ciasta na omączonym blacie formujemy wałeczki. Tniemy je pod skosem. Kluseczki gotujemy w gorącej wodzie, ok minuty od momentu aż wypłynął. Odcedzamy. Najlepiej smakują gdy jeszcze dodatkowo po osuszeniu, je obsmażymy na oleju kokosowym lub maśle. Przed podaniem warto je wówczas posypać cukrem waniliowym lub polać

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chruściki i faworki pierogowe 208

Dziś ponoć jest święto chruścików, tak więc są i chruściki.Jakiś czas temu były chruściki z ciasta pierogowego..posmakowały nam..tak więc znów je zrobiłam -były także i pierogi..Taka porcja to troszkę za dużo jak na same chruściki, więc można zmniejszyć ..albo tak jak u mnie z połowy porcji były pierogi , a z reszty chruściki.Przepis na pierogi znaleziony(...)można zobaczyć u : Małgosi. 1 kg mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki oleju 2,5 szklanki gorącej wody   2 łyżki oleju kokosowego   2 łyżki skrobi kukurydzianej  lub ziemniaczanej olej do smażenia  cukier puder do posypania Na stolnicę wsypać mąkę wymieszaną z solą. W środku zrobić dołek, do którego

Moje domowe kucharzenie
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 170

Witajcie, dzisiejsza propozycja to coś dla wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja(...)Składniki Biszkopt - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 4 łyżki  cukru kokosowego/słodzika - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa - 600 g jogurtu greckiego - 50 wiórków kokosowych - 2-3 łyżeczki kakao - 40 g cukru kokosowego/słodzika Dekoracja - 40 g startej czekolady - kulki kokosowe z kaszy jaglanej   Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy

Health-Fit-Life
CZEKOLADOWE SERNICZKI Z CUKREM KOKOSOWYM, NA SPODZIE BROWNIE Z CZEKOLADOWO - DAKTYLOWYM KREMEM 171

babeczek. SKŁADNIKI NA SPÓD BROWNIE: 4 łyżki masła pół tabliczki czekolady 3/4 szklanki cukru kokosowego 1 jajko 6 łyżek mąki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii WYKONANIE: masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej jajko ubijam z cukrem na pianę i powoli dodaje przestudzoną czekoladę do ciasta dodaję mąkę, chwilę razem miksuję przekładam do foremek piekę 10 minut w 180 stopniach

Upiecz sobie babeczkę
Rumowe Kakałko ze śmietanką 178

wkładać do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do uzyskania suchego patyczka (ok.pół godziny). Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i energicznie rzucamy go na blat z wysokości ok 50cm. Z formy wyjmujemy dopiero po całkowitym ostygnięciu.  Składniki na masę I opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego wiórki kokosowe lub płatki migdałów (co mamy pod ręką, obie propozycje pasują idealnie!) 1/2 opakowania serka(...)serkiem mascarpone. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki wiórek kokosowych.  Ostateczne wykonanie Odkrajmy nożem wierzch i boki biszkoptu, tak aby pozbyć się twardej skorupy. Kroimy na trzy części. Jeśli mamy rum, to rozcieńczamy go z ciepłą wodą i skrapiamy biszkopty. Równie dobrze możemy użyć naparu z czarnej herbaty. Spód ciasta układamy w tortownicy. Nakładamy pierwszą masę. Na środkową część

Karczma Honorietty
Murzynek orzechowy 239

więc urozmaiciłam je o nowy składnik, jednocześnie nie dodając tłuszczu. Przepis na murzynka orzechowego jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku! Polecam też inne przepisy na murzynka: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Murzynek z serem Dodatek masła orzechowego z wyczuwalnymi kawałkami orzechów bardzo wzbogacił smak(...)Suche składniki dodajemy do mokrych. Łączymy całość dokładnie mieszając. Przekładamy masę kakaową do keksówek. Pieczemy murzynka w 175 C ok. 30-35 min. Wyjmujemy keksówki i studzimy na kratce, ciasto posypujemy cukrem pudrem.   The post Murzynek orzechowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe ciasto orzechowe z gruszką i rozmarynem (z masłem orzechowym) 177

Proste, smaczne i słodkie ciasto orzechowe z gruszką i rozmarynem. Lekkie jak chmurka a przy tym bardzo słodkie za sprawą dodatków bananów i ksylitolu. W całości wykonane na mące kokosowej, której do tej pory w wypiekach nie doceniałam zupełnie. Wyglądające niepozornie ciacho, które jest przepyszne!  Składniki (na formę 12 cm x 20 cm): 1 banan  30 gram mąki(...)kokosowej  5 jaj  1 gruszka  1 gałązka rozmarynu 2 łyżki masła orzechowego  1 łyżka ksylitolu  szczypta proszku do pieczenia  orzechy laskowe do dekoracji  Gruszkę pokrój w kostkę i duś na wodzie z dodatkiem rozmarynu, do miękkości. Rozmaryn wyrzuć a  gruszkę wystudź. Banana, masło orzechowe i jajka zmiksuj. Dodaj mąkę, ksylitol oraz proszek

Mango Papaja
MAKOWIEC JAPOŃSKI 214

zbliżających się świąt, bo nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych i z pewnością uda się każdemu, a poza tym jest mało pracochłonne - co w okresie świątecznych przygotowań jest dużym plusem. Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne - to zasługa jabłek, a dodatkowo napakowane bakaliami. Poza tym, w składzie nie zawiera mąki, tylko kaszę mannę.  Warte polecenia!   Składniki: 200 g maku(...)wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 min. Studzimy. P.S. Ciasto możemy upiec także w mniejszej blaszce, wtedy będzie wyższe. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ciepłą rozprowadzamy na wystudzonym makowcu. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi, chipsami kokosowymi lub wiórkami kokosowymi

Kuchnia MagdaLeny
MAKOWIEC JAPOŃSKI 221

zbliżających się świąt, bo nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych i z pewnością uda się każdemu, a poza tym jest mało pracochłonne - co w okresie świątecznych przygotowań jest dużym plusem. Ciasto jest bardzo smaczne i wilgotne - to zasługa jabłek, a dodatkowo napakowane bakaliami. Poza tym, w składzie nie zawiera mąki, tylko kaszę mannę.  Warte polecenia!   Składniki: 200 g maku(...)wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 min. Studzimy. P.S. Ciasto możemy upiec także w mniejszej blaszce, wtedy będzie wyższe. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ciepłą rozprowadzamy na wystudzonym makowcu. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi, chipsami kokosowymi lub wiórkami kokosowymi

Kuchnia MagdaLeny
maślankowiec ze śliwkami i kruszonką 214

łyżek mąki 3 łyżki cukru 5-6 łyżek oleju 2 łyżki wiórek kokosowych Jajka ubić z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i maślankę. Zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Wylać do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Śliwki przepołowić i układać na cieście skórką do dołu. Mąkę, kokos, cukier i olej zagnieść palcami i posypać ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jabłka w cieście makowym 164

Ciasto z serii moich ulubionych- wymieszaj i upiec. Składniki: 8 jajek 3 szklanki mąki 1 szklanka mielonego maku 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 łyżeczki sody oczyszczonej 8 jabłek tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z żółtkami. Następnie wsypać mąkę, mak, sodę oczyszczoną, wlać olej i starannie wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Sernik kokosowy 3D 226

maki ziemniaczanej3 lyzki MalibuSkladniki na mase kokosowa:150 g wiorkow kokosowych2-3 lyzki cukru lub nawet 3/4 szklanki 1 szklanka mleka kokosowego1 lyzka soku z cytryny1-2 lyzki maki ziemniaczanej2 bialka dodatkowo:100 g bialej czekolady i raffaello do dekoracji Wykonanie:skladniki na spod sernika wyrobic na jednolita mase.W razie potrzeby,gdyby ciasto bylo bardzo zwiezle dodac 1-2 lyzki(...)folie i wlozyc do lodowki na pol godziny.Nastepnie wylepic dno tortownicy ciastem,ponakluwac widelcem i podpiec w 180°C okolo 10-15 minuttortownice wylozyc papierem do pieczenia,bok wysmarowac maslem.W misie miksera umiescic ser,jogurt grecki,zebrac i dodac gorna,gesta ,biala czesc z puszki mleka kokosowego i cukier.Przez sitko przesiac budyn waniliowy lub make ziemniaczana ( gdy uzywasz maki ziemniaczanej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Serowe knedle z truskawkami 201

mdłe a ciasto jest delikatne w swojej strukturze. Sprawdzą się zarówno jako słodki obiad jak i deser. Skorzystałam z tego przepisu ( klik ).   Składniki na 10 knedli: 250 g twarogu 300 g ziemniaków 1 szklanka mąki 1 jajko szczypta soli 10 dużych truskawek 1 łyżka cukru Do podania: jogurt naturalny, śmietana, wiórki kokosowe, płatki migdałowe itp.   Ziemniaki obrać(...)boki ciasta ku górze. Następnie za pomocą dłoni nadać kształt owalny (jak na kluski) i odstawić na posypaną mąką deskę lub ściereczkę. W garnku zagotować wodę ze szczyptą soli. Gdy zacznie wrzeć wrzucić pojedynczo knedle. Od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię gotować przez 2-4 minuty. Podawać z dowolnymi dodatkami (ja polałam jogurtem naturalnym i uprażonymi wcześniej wiórkami kokosowymi

My simple kitchen