próbuje kombinować na różne sposoby, aby wykorzystać ją do ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami. Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają(...)masa 150 g kaszy jaglanej 2 łyżki kakao 80-100 g sparzonych suszonych śliwek 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 4 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) +kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką
zdrowo i aktywniepróbuje kombinować na różne sposoby, aby wykorzystać ją do ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami. Ciasto dzięki kaszy jest sycące, nie za słodkie i mokre. Wiadomo, że różni się od ciast pieczonych, ale ja ostatnio wole jeść takie wydanie, bo mają(...)masa 150 g kaszy jaglanej 2 łyżki kakao 80-100 g sparzonych suszonych śliwek 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 4 łyżki mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) +kakao na wierzch Przygotowanie: spód Sparzone śliwki blendujemy, dodajemy do nich suche płatki oraz masło orzechowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką
Zdrowie i pysznie na talerzuoraz siemienia lnianego złocistego. Nic się oczywiście nie stanie, jak wykorzystasz migdały ze skórką i nasiona zwykłego siemienia – ciasto po prostu będzie ciemniejsze, choć równie pyszne. Składniki: 250g marchewki 300g blanszowanych migdałów 3 łyżki siemienia lnianego złocistego 70g płynnego oleju kokosowego 100g ksylitolu 40g rodzynek sułtanek (moczonych w ciepłej wodzie przez kilka minut) skórka i sok z 1/2 cytryny(...)zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Migdały przełóż do blendera i zmiksuj na drobny proszek. Siemię lniane zalej 9 łyżkami ciepłej wody i odstaw. Do dużej miski wlej olej kokosowy, dodaj ksylitol i za pomocą miksera utrzyj całość na nieco bardziej puszystą masę. Następnie dodaj napęczniałe siemię i tym razem za pomocą dużej łyżki wmieszaj je w białą masę. Następnie
Roślinna - blog wegańskikalorii ze wszystkich dodanych składników ;) Składniki (porcja, 6 placków)/całość około 350kcal/: tłuszcz: 14,6g białko: 18,2g węglowodany: 38g 20g płatków żytnich zmielonych na mąkę 8g chipsów kokosowych eko FRESANO zmielonych na wiórki jajko białko z jajka 50g gęstego jogurtu naturalnego 5g lnu mielonego firmy Oleofarm 1/3 łyżeczki sody 25g mleka 50g dojrzałego banana Sposób przygotowania: Mieszamy(...)odstawiamy na około 5 minut białko ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do pozostałej masy, mieszamy do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana i mleko, mieszamy smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni, na małym ogniu, przecierając patelnię przed każdym plackiem olejem kokosowym SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćszybkie danie, które nazwałam: pieróg z ciasta francuskiego Pieróg z ciasta francuskiego Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół piersi z kurczaka opakowanie mozzarelli pół opakowania mrożonego szpinaku jedna cebula 2 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oleju (ja smażyłam na kokosowym, ale może być każdy dowolny). Dodajemy zamrożony szpinak. Gdy się rozpuści, przyprawiamy solą, pieprzem
dobra gospodyni dom wesołym czyniśrednie ziemniaki garść szpinaku lub jarmużu pieprz sos sojowy do smaku 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Masa tofu: 300 g tofu o smaku naturalnym 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka sosu sojowego 3 łyżki wody (lub więcej) Wykonanie: Mieszamy składniki na ciasto i wyrabiamy aż będzie sprężyste. Wykładamy je na blaszkę do tarty dokładnie dociskając i nakłuwamy
Lamarida.plzawsze obgryzałam dookoła, by galaretkę zostawić na koniec :D Wy też?) i galaretka! To wszystko w jednym cieście 💓😍 Składniki na blaszkę ok 24x36cm Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 150g drobnego cukru kryształu 200g zmielonych orzechów włoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody(...)następnie żółtka. Miksujemy przez chwilę, po czym dodajemy bakalie (orzechy, kokos oraz rodzynki) wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy na dwie równe blaszki wyłożone papierem do pieczenia (najlepiej tylko spód) lub najpierw pieczemy jeden biszkopt, a później drugi jeśli nie mamy dwóch takich samych blaszek
Kuchnia w czekoladziemleka 100 ml oliwy z oliwek lub oleju 1 jajko wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej łączymy ze sobą mokre składniki. Do suchych składników dodajemy mokre, dokładnie mieszamy. Formę na muffinki wypełniamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Umyte śliwki dzielimy na pół, usuwamy pestki i dzielimy na mniejsze kawałki. Śliwki
Moja smaczna kuchniabardziej, że jest niedziela i można sobie odpocząć na tarasie w promieniach słońca objadając się goframi posypanymi cukrem pudrem, lub jak woli mój mąż z dziećmi- z konfiturą malinową . Ciasto wychodzi bardzo rzadkie, ale takie ma być, ponieważ dzięki temu gofry są bardzo delikatne. Gorąco polecam bo są baaardzo pyszne i szybciutko się je robi!:) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: -2 szklanki(...)łyżeczki ksylitolu(lub cukru) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli -2 jajka -1/3 szklanki oleju kokosowego(rozpuszczonego)-lub oleju słonecznikowego Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy ok. 6-8 minut.(muszą się przypiec-inaczej nie będą takie chrupiące). Smacznego
Smaczne Zdrowedokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa oraz łupiny wchłaniają wodę więc należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby nie było zbyt rzadkie. Ciasto odstawić na 10 minut by zgęstniało na tyle by można było lepić bułeczki. Z ciasta formować niewielkie bułeczki. U mnie
Ola la LCHFAuchan) 1 dosyć duża marchewka 3 jajka 160 ml jogurtu kokosowego (można kupić np. kokosowy w Lidlu) lub mleka roślinnego szczypta soli i 1/2 łyżeczki tymianku do smaku Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i tymianek, wlać oliwę i wodę. Zarobić ciasto i jeśli potrzeba, wlać jeszcze trochę wody, żeby ciasto dało się rozwałkować. Utworzyć kulę, przenieść na stolnicę
DietologMoje ukochane ciasto marchewkowe w odrobinę innej odsłonie! SKŁADNIKI: -4 białka jaj (174g) (szczypta sody oczyszczonej) -2 żółtka (36g) -100g startej i odsączonej marchewki - 30g mąki orzechowej - 20g mąki ryżowej - 10g kakao + słodzik np. stewia w kapsułkach (u mnie jakieś 8tabletek rozkruszonych do proszku) +250g mleka kokosowego (o stałej konsystencji - taki po kilkunastu godzinach spędzonych w lodówce) + słodzik(...)połączenia się składników. 3. PIECZEMY 25 MINUT W 200* PO OSTYGNIĘCIU CISTA : 1. Mleko kokosowe w stałej konsystencji przekładamy do miski i ubijamy jak normalną śmietankę. Trwa to dosłowne chwilkę. Dodajemy w razie potrzeby słodzik i mieszamy. Ubitą śmietankę pładziemy na wierz ciasta i gotowe! SMACZNEGO! <3 CAŁOŚĆ (ZE ŚMIETANKĄ): 1000 KCAL B43 W50 T70 1/10 CIASTA ze śmietanką
fitolarun.blogspot.commąka ziemniaczana 1,5 łyżki, woda zimna 50 ml, żelatyna 1 łyżeczka, krem kokosowy: śmietanka 30% 660 ml, śnieżka w proszku 2 opakowania, biała czekolada 150 g, wiórki kokosowe 200 g, czekoladowy drip: czekolada mleczna 100 g, czekolada gorzka 100 g, śmietanka 30% 60 ml, do nasączenia: woda 0,5 szklanki, cukier waniliowy 0,5 opakowania, sok z cytryny(...)Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukru i cały czas miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku, a na koniec dodajemy przesiane i wymieszane ze sobą suche składniki. Ciasto delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), wylewamy masę jajeczną i pieczemy w 170 st.C przez 30 min. do suchego patyczka. W ten sam sposób
kulinarne odsłony patikombinować i piec zdrowe, a zarazem bezpieczne i odpowiednie dla mnie produkty. KOKOSANKI JAGLANE /własny;/ 4 jajka (osobno żółto, osobno białko) 1/3 szklanki ksylitolu 2 szklanki uprażonych wiórków kokosowych* 1 szklanka mąki jaglanej szczypta soli Bialka ubijam na sztywno, ze szczyptą soli. Żółtka miksuję z ksylitolem, aż nieco zmieni swoją barwę na jaśniejszą. Do nich wsypuję wiórki, mąkę - mieszam(...)Blachę do pieczenia wyścielam papierem. Układam w odległości 1,5 cm od siebie porcje ciasta (1 pełna łyżka stołowa) i formując owalne kształty. Wkładam do piekarnika i piekę około 15 minut (w zależności od piekarnika), aż będą złociste i chrupiące z wierzchu. * wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złocistej barwy. Po co? By uwolnić maksimum ich kokosowości
W kuchni Karmel-itki