Ten przepis polecam przede wszystkim tym, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę w kuchni. Jest bardzo prosty- zawsze się udaje. Inne szarlotki na tradycyjnakuchnia Składniki na ciasto: ½ kg mąki krupczatki 25 dag margaryny 15 dag cukru 2 żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka smalcu tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy 2 dag cukru pudru Składniki nadzienia jabłkowego: 1 ½ kg jabłek 15 dag cukru ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie placka: Jabłka obrać, zetrzeć, dodać cukier z cynamonem, wymieszać i odst... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com