tofu tym lepiej. Następnie przełóż go do misy malaksera, dodaj banana pokrojonego na mniejsze kawałki, rozpuszczony olej kokosowy, twardą część mleczka kokosowego, erytrol oraz mango pokrojone na małe kawałki. Całość zmiksuj dokładnie. Gotową masę wyłóż na spód ciasta. Wyrównaj wierzch. Tofurnik wstaw do lodówki na ok. 3h. Jeśli chcesz możesz go ozdobić rozpuszczoną czekoladą lub w inny, dowolny sposób. Smacznego
365 dni dookoła kuchniDelikatne, wytworne i obłędnie smakuje, tak można opisać w wielkim skrócie ciasto Raffaello. Przypomina smakiem znane nam czekoladki o tej samej nazwie. Bardzo elegancko się prezentuje i z pewnością zada szyku na stole, na wytwornym przyjęciu. Stopień trudności do ogarnięcia przez amatora cukiernika i szczerze polecam Z pewnością rodzina i znajomi będą zachwyceni i będziecie wracać do przepisu jeszcze(...)Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Na koniec dodajemy serek oraz przestudzoną czekoladę i wiórki kokosowe, mieszamy. Biszkopt przekroić na 2 blaty. Dolny umieścić ponownie w formie wyłożonej papierem. 3/4 kremu wyłożyć na ciasto, przykryć drugim blatem. Wierzch posmarować pozostawionym kremem i obficie posypać wiórkami. Można udekorować wierzch czekoladkami Raffaello. Smacznego:) Artykuł Ciasto Raffaello
gotuj ze mnąszkl oleju 1 kopiasta łyżka prażonych wiórków kokosowych 1 kopiasta łyżka płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka startej czekolady A jak to zrobić: Wszystkie składniki przełożyć do miski (nie ma potrzeby rozdzielania na suche i mokre składniki, a następnie ich łączenia) i bardzo energicznie je wymieszać, aby powstała gładka masa. Jeśli ciasto jest(...)zbyt gęste, można dodać trochę więcej mleczka. Formę do pieczenia wyłożyć papilotkami, które następnie wypełnić do 3/4 wysokości ciastem. Piec 20 minut (lub do tzw. suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą i prażonymi wiórkami kokosowymi
Kuchnia w opałachczubata łyżeczka proszku do pieczenia - ok. 15 - 20 pastylek słodzika - 1 czubata łyżeczka kakao - 2 łyki oleju kokosowego - 100 g jogurtu naturalnego - 60 ml mleka - 1 jajko Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wyrobić w miarę plastyczną masę. Uwaga! ciasto będzie się kleić. Jeżeli wyjdzie za rzadkie dosypać mąki, a jeżeli za suche dolać więcej mleka bądź jogurtu. Rozwałkować
Zdrowie na języku :Pmiękkie masło i opcjonalnie słodzik w postaci pudru a następnie dokładnie wymieszać do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 18 cm po wyłożeniu folią spożywczą, wykleić masą orzechową. Blaszkę z ciastem wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę do schłodzenia i stwardnienia spodu. Śmietankę podgrzać w rondelku pilnując by się nie zagotowała. Gdy będzie już ciepła dodać połamaną na mniejsze kawałki(...)całkowitego wymieszania wszystkich składników. Tak przygotowaną masę wyłożyć na spód orzechowy wygładzając wierzch łopatką. Polecam wypełnioną tortownicą delikatnie stuknąć o blat by ciasto rozłożyło się w niej równomiernie. Wierzch udekorować malinami bądź innymi owocami, płatkami migdałowymi , wiórkami kokosowymi lub innymi dodatkami (wliczając je w makro) a następnie schłodzić tort w lodówce przez minimum 3 godziny. Jeśli szukacie innych pomysłów
Ola la LCHFłyżeczki mielonego cynamonu 3 łyżeczki dobrej jakościowo przyprawy korzennej 2 łyżeczki kakao 2-3 łyżki wody lub mleka roślinnego 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Do dzieła: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce i wyrabiamy na wilgotne ciasto, które po podsypaniu na desce da się rozwałkować. Wodę lub mleko dodajcie stopniowo wg potrzeby. Po wyrobieniu ciasto wstawiamy na 30 minut
Spektrum Smakuwegańskimi słodyczami, ale muszę powiedzieć, że ten przysmak bardzo przypadł mi do gustu. Mocno czekoladowy, z dodatkiem słodkich daktyli i oleju kokosowego. Całość obtoczona jest w gorzkim kakao. Wegańskie trufle czekoladowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikAromatyczne i pyszne krewetki z czosnkiem, imbirem , sosem sojowym i chili, smażone na maśle z dodatkiem oleju kokosowego. Całość skropiłam sokiem z limonki, posypałam kolendrą i
Oryginalny smakZupa Tom Yum to klasyka kuchni tajskiej. Wersji tej orientalnej zupy jest mnóstwo. Może być z mięsem, wegetariańska, z mlekiem kokosowym lub bez. Najczęściej przyrządzana jest
Oryginalny smakdodatku konserwantów i oleju palmowego. Idealne jako przekąska w pracy albo szkole. Idealny dodatek do jogurtu na śniadanie i czekoladowa ozdoba ciast. Idealny dodatek do tego musu! Koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * gorzka czekolada – 200 g * mleko kokosowe – 100 ml * aquafaba ( zalewa z puszki ciecierzycy ) – 120 ml * cukier – 2 łyżki ( cukier można zamienić na inne słodzidło ) + dodatki
Ostra na Słodkowegańskimi słodyczami, ale muszę powiedzieć, że ten przysmak bardzo przypadł mi do gustu. Mocno czekoladowy, z dodatkiem słodkich daktyli i oleju kokosowego. Całość obtoczona jest w gorzkim kakao. Wegańskie trufle czekoladowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikZupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na
Kuchnia MagdaLenyMieszanka dwóch zupełnie innych smaków. Ciecierzyca i kokos? A w dodatku w postaci ciasta? Warto przygotować dla gości! Składniki: 2 jaja 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki mąki z ciecierzycy 2 łyżki mąki kokosowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą pianę, następnie dodajemy olej i ponownie miksujemy. Następnie
Truskawkowa Fiestagreckiego *można użyć tylko jednego rodzaju mąki np. 30 dag mąki gryczanej lub owsianej Wykonanie Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, rozpuszczony olej kokosowy, jogurt, miód oraz przyprawę do piernika i sodę oczyszczoną. Wszystkie składniki zagniatamy w twarde ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 2-3 części. Każdą z nich
Health-Fit-Lifesuchych drożdży -250ml napoju roślinnego/ mleka/ wody (u nas mieszanka ryżowo-kokosowa) -60g oleju kokosowego -80g cukru kokosowego -2 jajka lub 200g puree z dyni pieczonej w wersji wegańskiej -mąka orkiszowa lub żytnia do wyrobienia ciasta ok 200g do nawet 3000g -krem pistacjowo-kakaowy Super Krówka ( recenzja ) -gorzka czekolada i pistacje do ozdoby 1. Napój, olej
Candy PandasUbić białka z solą i sokiem z cytryny, aż otrzymamy sztywną pianę. Następnie dalej ubijając dodawać cukier. Do ubitej piany dodać wiórki kokosowe i delikatnie, lecz dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na niej porcje ciasta bezowego łyżką, lub wyciskać porcje ciasta z rękawa cukierniczego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut. zastawa
królestwo garówKolejny rewelacyjny przepis na super szybkie ciasto z warzywa! Smak cukinii absolutnie nie jest wyczuwalny, a ciasto znika w mgnieniu oka! Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju kokosowego 3/4 szklanki mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 mała cukinia Sposób przygotowania: Cukinię ścieramy na tartce o grubych
Truskawkowa FiestaLatem mój zapał do pieczenia ciast zanika, ale apetyt na słodkości pozostaje taki sam! Dlatego częściej decyduję się na przygotowywanie ciast, które wcale nie wymagają pieczenia
Kasia Sarnapieczenia to pyszny deser, który zrobicie bez dużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi, wtedy tarta będzie bezglutenowa. Daktyle są tak słodkie
Kuchcik gotujeNa wstępie krótko o nasionach chia (szałwii hiszpańskiej). Pochodzi z Ameryki Południowej i uprawiana była już przez Azteków. Te malutkie nasionka zawierają minerały, witaminy i antyoksydanty
Oryginalny smakłyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 4 łyżki mleka 2% ok. 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki wrzuciłam do garnuszka i zblendowałam. 2. Ciasto wylałam na rozgrzaną lekko natłuszczoną patelnię i smażyłam na najmniejszym ogniu z obu stron. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* 1 porcji: 459 kcal
Vroblewska-fitlifeucieramy je z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę z masłem, mleko oraz mąkę wymieszaną z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto przekładamy do foremek na babeczki i pieczemy w 180 C około 25 minut. Wszystkie składniki na polewę mieszamy i smarujemy wystudzone babeczki
Zainspirowana w kuchnidodawać po łyżce cukru nie przerywając mieszania. Do sztywnej piany z białek wlać olejek migdałowy i powoli wsypywać wiórki kokosowe. Formowanie ciasteczek – za pomocą łyżki nabierać masę i drugą łyżką zsunąć na papier. Nabierać około 1/2 łyżki. Każdą kuleczkę ciasta spłaszczyć łyżką. Przyciskając masę okrężnymi ruchami. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 140 C i piec ciasteczka 30 minut. Jeśli(...)dodać białka, szczyptę soli, ubijać 3,5 minuty, obroty 3,5 cały czas ubijać obroty 3 i wsypywać cukier, wlać olejek ubijać obroty 1.5 i dodawać po łyżce wiórek kokosowych reszta jak wyżej
Kuchnia PokoleńWegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! Składniki: 200 g mleka kokosowego 250 g cukru trzcinowego 100 g oleju kokosowego opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony
greenscarfmasz ochotę na coś lekko słodkiego, kakaowego.. z nutką kokosową.. przychodzi Ci z pomocą ten właśnie przepis :-) Nie jet to typowe brownie.. ciasto będzie bardzo delikatne w smaku, lekko klejące.. cudowne do kawy. Ilość porcji
AniaGotuje.plprzepis na naleśniki z mąki ryżowej. - bez mleka - bez glutenu - tylko kilka składników - bez proszku do pieczenia - z mlekiem kokosowym Smak fantastyczny.. i ten zapach - jak w raju :-) Czas przygotowywania: 5 minut + leżakowanie ciasta 30 minut Czas smażenia: do 30 minut Ilość naleśników: do 10 sztuk średnicy
AniaGotuje.plczekolady Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Jajka ubijamy i mieszamy z ksylitolem, pure z dyni i olejem kokosowym. Dodajemy przyprawy, mąkę kokosową i wszystko ponownie mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wylewamy ją na nasze ciasto i dalej ponownie mieszamy najlepiej patyczkiem albo nożem, aby uzyskać czekoladowe “zawijasy”. Dyniowe muffinki pieczemy 20-25 minut, albo do czasu
PaleoLifekilku dni mam totalną "fazę" na buraka! Mogę z niego zrobić każde danie, które jest wyśmienite. Przedstawiam bardzo smaczne ciasto z buraka. Składniki: 2 jaja 2 łyżki cukru trzcinowego 1 burak 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki mąki z tapioki 1-4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Między czasie gotujemy
Truskawkowa Fiestacukru i można je przygotować w wersji bez glutenu (trzeba użyć odpowiednich płatków owsianych, z certyfikatem). Ciasto proszę przechowywać w lodówce. Polecam… Ciasto wegańskie kakaowo – kawowe z wanilią, bez cukru Składniki: Jasny krem: 2 płaskie łyżki mąki kokosowej 110g orzechów nerkowca 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli 3 – 4 łyżki erytrolu lub ksylitolu 4 łyżki
Mała Cukierenkaużyć miksera na małych obrotach. Następnie wbijamy jajko i znów dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na patelni (u mnie na małej ilości oleju kokosowego) z obu stron. Naleśniki nie powinny być zbyt grube, nalewamy na patelnię małą ilość ciasta i rozprowadzamy ją po całej patelni. Propozycja podania: konfitura truskawkowa lub świeże truskawki (pocięte na plasterki) i porcja bitej śmietany (doskonale smakuje
Słodkie okruszkiłyżeczka siemienia lnianego ok. 5 g 4 łyżki mleka 2% ok. 40 g 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki wrzuciłam do garnuszka i zblendowałam. 2. Ciasto wylałam na rozgrzaną lekko natłuszczoną patelnię i smażyłam na najmniejszym ogniu z obu stron. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* 1 porcji: 459 kcal
Vroblewska-fitlifemocno kokosowe i rozkosznie chrupie w nich brązowy cukier. Składniki: 100 g masła, stopionego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mąki kokosowej 1 duże jajko pół szklanki jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego, formować w dłoniach kulki
Czerwień i błękitSkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek
czarrna od kuchnizwykle placki podajemy z mlekiem Placki możemy smażyć na suchej patelni, ja jednak preferuję niewielki dodatek oleju rzepakowego lub oleju kokosowego. Placuszki formujemy nie za duże, bo będzie problem z ich przewracaniem. Ja wykładam porcje ciasta wielkości łyżki stołowej, co daje nam placuszek ok 5 cm. Z podanej ilości wychodzi ok. 10 placuszków. Drukuj Placuszki bananowe z płatkami owsianymi Składniki
Mieszam w Garnkuodstawić do napęcznienia. Dodać jajko, rozgniecionego banana, proszek budyniowy i proszek do pieczenia, chwilę przemieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oleju (u mnie kokosowy) po kilka minut z każdej strony. Na jeden placuszek przypada ok. 1,5 łyżki ciasta. Placuszki podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie polewa z masła orzechowego, plasterki banana i pomarańczy. 👌 Pełnoziarniste kanapki z twarożkiem, rukolą i pomidorem
Kuchnia Elliełyżki roztopionego oleju kokosowego 4 łyżki syropu klonowego 50 g startej drobno marchewki 50 g suszonej żurawiny 2-3 kostki posiekanej czekolady kokosowej Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Składniki mieszamy w misce, najlepiej za pomocą widelca. Z ciasta formujemy niewielkie ciasteczka i ukladamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 13-15 minut. Gotowe odstawiamy do ostudzenia
Mienta blogSkładniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 3/4 szklanki mąki kokosowej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kokosowego 5 dkg żurawiny 5
czarrna od kuchniNastępnie wlać mleczko kokosowe, wodę, olej rzepakowy i wymieszać. Stopniowo wsypywać obie mąki, mieszając aby nie powstały grudki. Na koniec dodać wiórki kokosowe i skórkę startą z limonek. Ponownie wymieszać. Rozgrzać średniej wielkości patelnię i wlewać porcjami ciasto. Smażyć bez dodatku tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej) z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać od razu z wybranymi dodatkami
Passions hobbies lifemąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby do ciasta łatwo było dodać owoce. Dodać owoce i delikatnie wymieszać. Następnie ciasto umieścić w 6 foremkach. Piec przez ok 15-20 minut
Ola la LCHFkonsystencja bardzo dobrze przełamuje słodycz ciasteczek. Składniki: 250g kleiku ryżowego, naturalnego 3 jajka 200g margaryny do pieczenia ¾ szklanki cukru 6 łyżek wiórków kokosowych Łyżeczka proszku do pieczenia Marmolada wieloowocowa Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz marmolady wymieszać razem, ugnieść ciasto. Ciasto będzie dość lepkie. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić wgłębienie gdzie po upieczeniu ułożymy marmoladę. Ciastka układać
W garach u GosiPrzygotowanie: Dodaj do mleka octu jabłkowego i odstaw na chwilę, aby mleko się lekko ścięło. Zblenduj na puszystą masę cukier z olejem kokosowym. Mąkę z sodą przesiej do dużej miski, dodaj masę cukrowo-ojejową, wymieszaj, Do ciasta dodaj mleko z octem. Zmiksuj wszystko razem. Gotowe ciasto jest lekko lejące. Przełoż ciasto do blaszej wyłożonych papierem do pieczenia i piecz
greenscarfmąki amarantusowej 1/2 szklanki cukru dark muscavado 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka cynamonu szczypta kardamonu 1/4 szklanki mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju kokosowego (płynnego) Przygotowanie: Zmieszać suche składniki, dodać olej i wymieszać, stopniowo dodawać mleko i zagnieść ciasto (powinno być spoiste, lekko klejące, ale nie sprężyste) Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut Piekarnik nagrzać
pyszne zdrowościporcji składników! Są naprawdę przepyszne! Delikatne ciasto, smak truskawek i kokosa... Zresztą koniecznie (!!!) sami spróbujcie! (15-18 sztuk) 1 jajko (duże) 60g mąki pszennej 40g mleka w proszku (w wersji mniej zdrowej może być śmietanka do kawy) 1 łyżka ksylitolu (płaska; wg smaku) 1 łyżka cukru waniliowego 1-2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) 70 ml mleka 2 łyżki wiórek(...)proszku. Białko ubić na sztywną pianę i powoli wmieszać do powyższej masy. Dodać wiórki kokosowe i truskawki pokrojone na grubsze plasterki. Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i za pomocą łyżki - wykładać porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor
Di gotujepieczenia (płaska) 50g masła 50g smalcu 75g cukru 1 jajko 2 łyżki mleka Dodatkowo: 50g czekolady Ponadto: olej do ciastek smażonych (użyłam kokosowego) Czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki zagnieść i połączyć z czekoladą. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać z niego kółka (u mnie o średnicy 6 cm). Wersja smażona: Ciasteczka smażyć na patelni
Di gotujemożna powtórzyć kolejny raz, aby uzyskać intensywniejszy smak. Wystarczy wiórka przelać 1 szklanką ciepłej wody zblendować i wycisnąć. Tak przygotowane mleczko kokosowe można przechowywać do kilku dni w lodówce. Dodawać je można do owsianki, zup, kremów, ciast
Kukuleczkipierzynkę. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 30-40 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie piękny, kokosowy zapach, a pierzynka ładnie się zarumieni. U mnie czas pieczenia był nieco krótszy. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do przestudzenia. Następnie umieścić w lodówce na kilka godzin, by kremówka nabrała odpowiedniej konsystencji. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniełyżeczce na naleśnika) masła orzechowego, np. z tego przepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz
Zgrabne Gotowaniełyżeczka proszku do pieczenia BIO 4 łyżki mleka ryżowego miód/agawa Do miski wsypałam mąki, proszek do pieczenia, kakao. Następnie dodałam masło kokosowe, olej, miód i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam. Na sam koniec dodałam mleko i wyrobiłam ciasto. Piekarnik rozgrzałam do temp. 160°C. Z ciasta uformowałam małe kuleczki i ułożyłam na papierze do pieczenia i włożyłam do piekarnika
nietadietazłoty syrop, dobrze wymieszać (nie gotować). Sodę rozpuścić we wrzącej wodzie, dolać do masła, wymieszać.Mąkę przesiać, dodać płatki, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać.Do mąki wlać masło, wymieszać na jednolitą masę. Będzie dość gęsta. Układać porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzedrożdżowy, resztę cukru i rozgniecionego banana. Wymieszać, przykryć czystą (oczywiste szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę do wyrośnięcia, ciasto musi podwoić swoja objętość. Po wyrośnięciu dodać truskawki, wymieszać i smażyć racuchy na maśle kokosowym lub oleju rzepakowy nakładając masę łyżką, podawać z cukrem pudrem, można też polać syropem trzcinowym. Smacznego
greenscarfkokosowe* kluski "leniwe" z figami i gorzką czekoladą ; zielona herbata kaktusowa ~ *z mąki kokosowej Przepis - jak TUTAJ (przepis nr 066) tylko zamiast robić je jak "tradycyjne" leniwe, z ciasta brałam kawałki masy z których formowałam kulki :) Wszystko inne tak jak w przepisie. W końcu udało mi się znaleźć figi w cenie która pozwoliła mi kupić ich zadowalającą liczbę
breakfast of dreamsdyniowe z kremem speculoos~ *z dodatkiem mąki kokosowej PRZEPIS /1 porcja/ ~150g puree z dyni ~jajko ~40g mąki owsianej Fresano ~15g mąki kokosowej ~cukier/ksylitol/stevia ~szczypta soli ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~ew. 2-3 łyżki mleka jeśli ciasto będzie za gęste Puree łączymy z jajkiem, dodajemy pozostałe składniki (opcjonalnie dodajemy trochę mleka jeśli ciasto będzie za gęste), mieszamy, rozgrzewamy patelnię
breakfast of dreamsUwielbiam andrutowe wariacje :) Dziś z pyszną masą kokosową. Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 kostka masła 1 opakowanie wafli 1
Tradycyjna Kuchniałączymy w dużej misce, a w drugiej rozgniatamy banana i mieszamy z mlekiem. Łączymy wszystko razem i dorzucamy obrany i pokrojony rabarbar. Ciasto powinno być dosyć gęste. Masę nakładamy łyżką na rozgrzany olej (ja zawsze smażę na kokosowym maśle rafinowanym), smażymy na złoty kolor po oby stronach (3 minuty co najmniej każda). A teraz sos: do małego rondelka wrzucamy rabarbaru
greenscarfwięc dodałam je do popołudniowej kawy. Afrykańską kawę typu Arabica przygotowałam jak zwykle w kawiarce. I zamiast normalnego mleka dodałam resztę mleka kokosowego, które zdążyło się już stopić w temperaturze, która panowała dziś w kuchni :) Niedzielne słodkie ciasto zastąpił jednak wytrawny muffin . Na osłodę mogę teraz obejrzeć film z puli moich ulubionych - jeden z kanałów nadaje właśnie "Buntownika z wyboru
Weekendy w domu i ogrodzietylko we dwoje, chcieli aby na ich stole gościła jakaś słodycz w minimalnej ilości. Bo nigdy nie dawali rady zjeść całej blaszki ciasta, a wyrzucać też go później nie chcieli. I tak... wpadłam na pomysł czekoladowo-kokosowych serniczków w kieliszkach. Spróbujcie i Wy, polecam. ... i choć, to faktycznie smakowity kąsek, to ta karteczka widnieje tam z innego powodu... Składniki
Słodkie okruszki