Dzisiaj przepis z mojego starego zeszytu, a mianowicie przepis na jabłecznik na biszkopcie z budyniem i masa kokosową. Pyszny! Puszysty biszkopt, orzeźwiające owoce, kremowy budyń i słodka masa kokosowa idealnie się ze sobą łączą, a smaki harmonijnie ze sobą współgrają. Polecam na większe bądź mniejsze uroczystości lub do popołudniowej kawy! Składniki na jabłecznik na biszkopcie z budyniem i kokosem(...)miksując dodajemy po 1 łyżce przesianego cukru pudru i po 1 żółtku. Do puszystej masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy mątewką lub łyżką. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C na złoto około 15 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika
Rozpustne gotowaniechleby super wyrastają bez dodatku cukru, musiałam zaryzykować z ciastem drożdżowym na słodko, potrzebny był mi tylko przepis, w którym nie ma zbyt dużo drożdży w stosunku do ciasta, bo placki drożdżowe, w których tych drożdży jest dość dużo nie wyrastają tak jak powinny. Przeanalizowałam zamieszczone u mnie przepisy i otóż jest, przepis na pączki pychotki. Pączki z niego były(...)następnie pokroić na mniejsze kawałki, przez środek zrobić nacięcie i przewinąć przez nie ciasto. Moje ciasto było bardzo delikatne ale nic się nie kleiło, gdyby się kleiło, to mąki podsypać troszkę więcej. Odstawić na chwilę do wyrastania. W garnku rozgrzać oliwę lub olej kokosowy , do temp. ok.180*C i smażyć przygotowane chruściki do lekkiego zrumienienia z każdej strony. Smażą się
Smaczne Zdrowepyszne ciasto ze śliwkami. Jest łatwe do przygotowania. Idealne jako deser do kawy. SKŁADNIKI: Ciasto: 25 dag mąki, 12 dag masła, 3,5 łyżki cukru, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1,5 dag drożdży, 1,5 łyżki śmietany 18%; Piana kokosowa: 3 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 10 dag kokosu, Dodatkowo
Tradycyjna kuchnia Kasioleju -300g mąki ryżowej -1 ½ łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -150g świeżego szpinaku - ½ cytryny (sok) Krem kokosowy -100g ryżu jaśminowego -400ml mleka kokosowego (puszka) + 250ml napoju migdałowego -ksylitol -150g naturalnego tofu -150ml napoju ryżowego -limonka -2 paczuszki mieszanki sałatkowej Bakal (u nas czarny sezam, słonecznik, pestki dyni) -1 ½ łyżeczki agaru(...)keksówki wlać odrobinę ciasta (to będzie służyć jako posypka na boki tortu). Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby opadły równo, pozostawić do ostudzenia. Ostudzone biszkopty oskrobać z przyrumienionych boków i przeciąć na równe blaty. KREM KOKOSOWY Ryż wsypać do garnka, zalać mlekiem kokosowym oraz napojem migdałowym i zagotować (mieszać!). Gotować do miękkości ryżu, dodać ksylitol
Candy Pandasmąki kasztanowej 5g ciemnego kakao 0,5 łyżeczki sody 25g mąki jaglanej (ja zmieliłam płatki jaglane) 20g oleju kokosowego (rozpuszczamy) 0,5 łyżeczki cynamonu 40ml mleka koksowego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą suche składniki do suchych dodajemy mokre wyrabiamy ciasto na jednolitą masę odstawiamy ciasto do lodówki na około 5 minut następnie wałkujemy ciasto między dwoma foliami na grubość około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrodzina się nie poznała :) i to chodziło. Niby zwykła szarlotka na kruchym cieście z kruszonką, a jednak niezwykła. Szarlotka na kruchym jaglanym cieście, bez glutenu, bez produktów mlecznych, dużą ilością jabłek i cynamonu. Składniki na blachę 20 x25 cm: 200 g mąki jaglanej 100 g oleju kokosowego w postaci stałej lub zimnego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenie (bezglutenowego
moj przepis nachodziło. Niby zwykła szarlotka na kruchym cieście z kruszonką, a jednak niezwykła. Szarlotka na kruchym jaglanym cieście, bez glutenu, bez produktów mlecznych, dużą ilością jabłek i cynamonu. Składniki na blachę 20 x25 cm: 200 g mąki jaglanej 100 g oleju kokosowego w postaci stałej lub zimnego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenie (bezglutenowego) 1 jajko 1 łyżka drobnego brązowego cukru
moj przepis najajko kakao 0,5 kg mąki orkiszowej 20 dag masła ( ja dodałam klarowanego, polecam też tłuszcz kokosowy) Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w mleku i lekko go podgrzewamy wraz z masłem. Dodajemy następnie cukier i sól. Na koniec dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej kuli, która nie będzie się przyklejać do ścian naczynia. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części. Obie
ciastkarnia na kruchym spodzietrzeba nawet posiadać miksera 😉 Idealne na drugie śniadanie lub jako deser do kawy ☕ Jeżeli lubicie ciasto marchewkowe to muffinki dyniowe również podbiją Wasze serca ❤❤ Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 3/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru kokosowego 2 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli
Kuchnia MagdaLenytrzeba nawet posiadać miksera 😉 Idealne na drugie śniadanie lub jako deser do kawy ☕ Jeżeli lubicie ciasto marchewkowe to muffinki dyniowe również podbiją Wasze serca ❤❤ Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 3/4 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru kokosowego 2 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli
Kuchnia MagdaLenyDelikatny miodowo-kokosowy aromat, nieskomplikowane przygotowanie i łatwa dostępność produktów, to bez wątpienia najlepsze atuty tych ciasteczek. Przepis ten ucieszy wielbicieli tradycyjnych deserów do popołudniowej filiżanki herbaty. Małe skromne a efekt zaskakująco pyszny. Do ich przygotowania użyłam świetnego prawdziwego miodu lipowego z pasieki Wowka prosto z serca Warmii, moje ostatnie odkrycie, najlepsze miody pod słońcem. Co ich wyróżnia ? Fenomenalne(...)miękkiego masła 5 dag cukru 2 łyżki wiórków kokosowych białych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę lub matę silikonową, wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać miód i miękkie masło , wbić jajko i całość zagnieść aż ciasto będzie wyrobione i miękkie. Gotowe ciasto podzielić
Wanilia i Kardamonciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA Przepis znajdziecie TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuciast, które śmiało polecam! :) MURZYNEK Z MAKIEM I BAKALIAMI Przepis znajdziecie TUTAJ JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ Przepis znajdziecie TUTAJ CIASTO CYTRYNOWE Przepis znajdziecie TUTAJ KEKS OWOCOWY Przepis znajdziecie TUTAJ BABKA TWAROGOWA Przepis znajdziecie TUTAJ JOGURTOWA BABKA KOKOSOWA Przepis znajdziecie TUTAJ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnieoknem nie ma śniegu, ale zapach pomarańczy i cynamonu rozchodzący się po całym mieszkaniu jest cudowny! Zachęcam do upieczenia tego ciasta, bo jest rewelacyjne, a na dodatek niskokaloryczne! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 6 łyżek mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 pomarańcza + mąką do opruszenia Sposób przygotowania: Jaja utrzeć
Truskawkowa Fiestajeśli macie ochotę na coś słodkiego, ale nie kalorycznego i przy okazji macie wolną godzinkę ;) Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Ciasto: 200 g jogurtu naturalnego 3 jajka 2 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1 szklanka ksylitolu lub erytrytolu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce np. maliny, borówki, truskawki, rabarbar Kruszonka (opcjonalnie
Healthy food explorer