ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:438/932)

Czekoladowe muffiny z nadzieniem orzechowym 163

zjedzeniu tylko jednej sztuki (pitu pitu). Składniki na 6-8 babeczek: ciasto: 150 g mąki pszennej 200 ml mleka sojowego 1 mały banan 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g cukru (trzcinowego nierafinowanego) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 30 g masła kokosowego lub oleju roślinnego nadzienie: około 150-200 g masła orzechowego (łyżka na każdą(...)dekoracji/około 2 łyżek Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z dodatkiem masła kokosowego. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, dodaj cukier, sól i rozgniecionego banana. Wymieszaj całość z roztopioną czekoladą i mlekiem. Do każdej papilotki na spód nałóż 2 łyżki ciasta, na to łyżkę masła orzechowego, łyżeczkę dżemu i zwieńcz łyżką ciasta i kilkoma orzeszkami. Całość

greenscarf
Szybki ucierany torcik bezglutenowy z czarną porzeczką 148

niskosłodzoną domową konfiturą z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI na tortownicę 17 cm: CIASTO – składniki muszą mieć temperaturę pokojową: 110 g Mix-C Schar 5 g bezglutenowego proszku do pieczenia 65 g masła 100 g cukru trzcinowego łyżeczka domowego cukru waniliowego 2 jajka 65 ml domowego mleka kokosowego szczypta soli DODATKOWO: masło i mąka do foremki 6-8 łyżek domowej konfitury(...)cukrem waniliowym, następnie pojedynczo dodać żółtka, a następnie porcjami przesianą mąkę i mleko kokosowe. Masę wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać porcjami pozostały cukier. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię, od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około

Kuchenne zapiski Edyty
Racuszki z jabłkiem i bananem 211

duże twarde jabłko olej do smażenia DO PODANIA: płynny miód – u mnie lipowy wiórki kokosowe Wykonanie: Do miski wlałam zsiadłe mleko, dodałam żółtka oddzielone od białek, sodę oczyszczoną, cukier wanilinowy i ocet. Roztrzepałam. Dosypałam przesianą przez sitko mąkę i wymieszałam łyżką na w miarę jednolite ciasto. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyłam z ciastem. Owoce opłukałam(...)kosteczkę. Dodałam do ciasta i wymieszałam. Na patelni rozgrzałam olej, łyżką nakładałam ciasto i na wolnym ogniu smażyłam na rumiano z obu stron. Bezpośrednio z patelni przekładałam na papierowy ręcznik, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe racuchy ułożyłam na talerzach, polałam płynnym miodem i posypałam wiórkami kokosowymi

Kuchenne zapiski Edyty
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 172

wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami białej czekolady. Chłodzimy w lodówce przed podaniem. Ciasto równie dobrze możemy włożyć

Kuchnia w czekoladzie
Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym 573

środka zależy wyłącznie od naszej fantazji. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowo-kawowy. Idealny będzie również karpatkowy, czekoladowy czy kokosowy. Do masy na ciastka możemy dodać również kakao i zrobić kakaowe orzeszki. Ciastka nie są specjalnie trudne do wykonania. Ciasto zagniata się błyskawicznie, ale do ich wykonania potrzebna jest specjalna patelnia, która nada naszych orzeszkom właściwy kształt. Nie nakładajmy zbyt dużo

Mieszam w Garnku
Ciasteczka guziki 97

guziki. 15 dkg mąki kokosowej 25 dkg mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 12 dkg cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 15 dkg masła kokosowego 5 dkg suszonej żurawiny Jak zrobić ciasteczka guziki. Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać mąkę kokosową, cukier puder, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz miękkie masło kokosowe. Ucierać do momentu, w którym(...)składniki zaczynają łączyć się w całość. W tym momencie dodać jajko, żółtko oraz żurawinę a następnie zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut . Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 7-u milimetrów. Z ciasta wycinać kółka o średnicy 4-ech centymetrów. Po środku każdego kółka robić nakłucie widelcem. Ciastka ułożyć

MeCooks
Knedle z malinami i kozim serem 108

ziemniaki ugotujesz dzień wcześniej). Dodaj jajko i obie mąki. Wymieszaj i zagnieć krótko ciasto na blacie. Ser pokrój w małą kosteczkę. Z ciasta odcinaj niewielkie kawałki, wielkości niedużej limonki i rób płaskie placuszki. Na środek połóż 2 kawałeczki sera i kilka małych malin. Zlep ciasto tak, aby jak najlepiej schować nadzienie w środku. Po ulepieniu wszystkich knedli, wrzucaj(...)wrzącą wodę. Gotuj około 2-3 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem kokosowym

Delicious Place
Sernik malinowy ombre na zimno 104

Sernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam

zdrowo i aktywnie
Sernik malinowy ombre na zimno 113

Sernik z dodatkiem malin na spodzie kokosowym. Jakiś czas temu dzieliłam się z Wami przepisem na sernik malinowy. Połączenie smakowe jest w nim wyborne, dlatego postanowiłam

Zdrowie i pysznie na talerzu
babka kokosowa 148

Lubię babki..ciągle poszukuje nowych smaków..Polecam babkę kokosową..Jest przepyszna .. 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml) – łyżeczka i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Ugotujmy Coś
Ciasto dziura w płocie 180

Składniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6

Pychotkaaa
WEGAŃSKI TORT BEZ ZBÓŻ (GLUTENU) I BEZ CUKRU 176

Już za mną, a przed Wami - tort wyzwanie, tort wyczynowy, tort bardzo zdrowy i pyszny! Zleciłam sobie wykonanie ciasta bez zbóż i cukru. Wykonać tort bez glutenu jest wyzwaniem, a bez zbóż ... wyczynem. Jako bazę do biszkoptu wybrałam mąkę kasztanową i kokosową. Ta pierwsza to debiutant w mojej kuchni. Cholernie droga, a niebiańsko pyszna. Pokochałam jej słodki, orzechowy smak. Warto(...)pszennej. Idealna dla osób chorujących na celiakię, cukrzyków i zmagających się z chorobami immunologicznymi. Pokochają ją zwolennicy zdrowego odżywiania i odkrywcy dobrego, naturalnego smaku. Jej słodkawy smak sprawia, że ciasta nie trzeba - lub tylko w bardzo małej ilości - słodzić.  Ten tort można upiększyć dodając polewę i / lub ozdoby na wierzch. Taki był mój zamiar, ale przy asyście moich dzieci

Jeść, by żyć w zdrowiu
Tort Rafaello z truskawkami 244

ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka  oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną.  Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe.  Do niego dodajemy wiórki kokosowe  i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając

Pyszności Słodkości
Tort Rafaello z truskawkami 618

mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe. Do niego dodajemy wiórki kokosowe i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy wiórki wchłoną

Salonik smaków
Prosty przepis na chrupiące gofry 112

mleko, olej, żółtka, oba rodzaje cukru zmiksuj blenderem.  3. Białka ubij  ze szczyptą soli na sztywną piankę.  4. Delikatnie wmieszaj ubitą pianę do ciasta.   5. Wlej porcje ciasto na rozgrzaną gofrownicę i piecz przez około 2-3 minuty.  6. Podawaj od razu z owcami, syropem, miodem, bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem albo(...)piecze się z ciasta drożdżowego lub ciasta na zakwasie. Dzięki temu lżejsze i bardziej chrupiące niż inne rodzaje gofrów. Gofry z Liege (także z Belgii) szczycą się ponad 600-letnią historią. Przepis na nie stworzył szef kuchni księcia-biskupa Liège. Do tych gofrów też używa się ciasta drożdżowego, ale nieco gęstszego niż na gofry brukselskie. Ciasto na gofry z Liege

Cztery Fajery