sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami Składniki: Kasza jaglana (ugotowana) – 400g Banan – 3 sztuki Jogurt naturalny – 200g Jajka – 2 sztuki Daktyle – 15 sztuk Kakao – 5 łyżek Maliny mrożone – 200g
Kuchnia Bon Appetitpomidorów i czosnku Marta Łosoś na serowym szpinaku Dorota Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym Małgorzata Kotleciki z kaszy jęczmiennej Magdalena Waniliowo - kakaowe ciasto z cynamonowym jabłuszkiem A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie MartyRadomianka to kakaowe ciasto podobne do klasycznego murzynka ale przełożone śmietankowym kremem na bazie albo kwaśnej śmietany albo zsiadłego mleka. Jogurt naturalny też świetnie pasuje i ja z braku odpowiedniej śmietany tak właśnie zrobiłam. Wyszło wyśmienicie. Składniki: na ciasto: 250 g mąki 250 g cukru pudru 100 g miękkiego masła 3 jaja 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka
Pysznie & PięknieWilgotne, kakaowe ciasto z dodatkiem gruszek to wypiek, który przygotujesz w kilka chwil. Adam doszedł do wniosku, że takie ciasto możemy robić co weekend bo przecież "upiekłaś to w 5 minut" :) Faktycznie, sam proces mieszania składników, pokrojenia gruszek i przełożenia ciasta do formy nie zajmie Ci więcej niż właśnie tych kilka minut. Ciasto piekłam przez 55 minut, wystudziłam i podałam
Mango PapajaDawno nie było żadnego nowego sernika, zatem dziś nadrabiam to rażące zaniedbanie, tym o to przepisem na delikatny śmietankowy sernik z pysznym kruchym kakaowym ciastem. Jest tak pyszny, że znikł nazajutrz po upieczeniu :) ps. dajcie mu czas by zastygł, inaczej będzie się rozpadał przy krojeniu :D Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku
Cynamonowe szczęściePieczemy w 180 stopniach około 50 minut w keksówce wysmarowanej masłem i opruszonej mąką. Wystudzone ciasto można polać polewą z gorzkiej czekolady. Mokre, winne, smakowite ciasto. Artykuł Ciasto kakaowe z jabłkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plwyłożonej papierem. Ubij pianę dodając stopniowo cukier puder oraz pod koniec ocet jabłkowy. Gdy piana będzie sztywna dodaj orzechy (lub kokos). Nakładaj masę orzechową na ciastka. Z ciasta kakaowego uformuj paseczki, możesz ozdobić je wyciskając wzorek widelcem. Ułóż paseczki dookoła ciastek. Upiecz je w temperaturze około 170 st.C. Po ostudzeniu udekoruj je stopioną czekoladą
Gotuj Sam!masa była napowietrzona (bąbelki). Formę na muffinki wykładamy kolorowymi papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy krókowej, całość przykrywamy ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki). Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut. Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia
Słodkie okruszkiOdlewamy 1/2 szklanki ciasta i mieszamy z kakao. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wylewamy porcje białego ciasta, tyle aby uzyskać okrągły naleśnik. Na naleśniku, łyżką wylewamy cienkim strumieniem ciasto kakaowe, tworząc paski. Smażymy z obu stron, odkładamy i studzimy. Twarożek mieszamy z pokrojonym kiwi i smarujemy nim naleśniki, stronę bez pasków, następnie rolujemy tak aby uzyskać ukośne
Kulinarne Fantazje MarioliKolejna propozycja wielkanocnego wypieku, tym razem na kruchym kakaowym cieście, które przed pieczeniem jest mrożone w zamrażalniku. Ciasto można upiec w 1 dużej blaszce lub w 2 mniejszych. SKŁADNIKI Ciasto: (2 blaszki 36x11) 4 szkl. mąki 25 dag margaryny 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mleka pojedynczy proszek do pieczenia 3 łyżki kakao 1 szkl. cukru
słodki bratekrobię je z budyniem i owocami ale tym razem postanowiłam wykorzystać zapas serka mascarpone.To był strzał w dziesiątkę, bo lekkie i kremowe nadzienie doskonale komponowało się z kruchym mocno kakaowym ciastem. Całość przełamałam dżemem z czarnej porzeczki, którego kwaśna nuta dodała tym ciastkom charakteru. Spody tarteletek zawsze smaruję czekoladą, dzięki temu nie muszę się martwić, że odmiękną od nadzienia. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch
Chocolate Muffin BlogPrzepyszny, wilgotny i kremowy sernik z łatkami. Klasyczne połączenie masy serowej z kakaowym ciastem, które idealnie ze sobą współgra. Bardzo lubimy serniki, a ten na pewno trafi do stałego repertuaru wypieków. Dla "sernikożerców" prawdziwa duża, rodzinna porcja ciasta :) Polecam! Niebo w gębie! Składniki: Na spód: 450 g mąki 45 g kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 225 g cukru
MyCookBook.plskórkę z pomarańczy lub 1/2 olejka pomarańczowego, natomiast do 1/3 części ciasta kakao. Na blachę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta wlać ciasto jasne, na wierzch na środek wlać ciasto kakaowe. Piec 45 minut w temperaturze 18 stopni C. Rada: osobiście używam olejków z firmy dr Oetker one są bardzo intensywne, dlatego podaję przepis z użyciem połowy olejka
Ciastka - domowe słodkości