ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:213/337)

Sernik Snickers 32416

białego sera,  5 jajek,  250g serka mascarpone,  niepełna szklanka cukru pudru,  szklanka tartych orzechów laskowych,  1/2 szklanki mleka w proszku, 200g kajmaku o smaku kakaowym,  2 snickersy (każdy po 50g),  2 czubate łyżki masła orzechowego,  1/2 szklanki śmietanki 30%,  łyżka przyprawy do sernika i mas serowych Kamis.  Ser zmielić, wbić(...)drobno batony, wymieszać. Masę wylać na przygotowany spód. Nakładać łyżeczką kleksy z kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp. 150-140 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku.  Polewa: 100g kajmaku o smaku kakaowym,  baton snickers (50g),  2 łyżki  orzeszków arachidowych w karmelu Skworcu Wierzch sernika posmarować kajmakiem

Z miłości do słodkości
Sernik czekoladowy z granatem 151

Mniam! Co do mazurków, to jeszcze się nie zdecydowałam. Jakoś nie do końca mnie do siebie przekonują - jadłam pyszne, ale też przesłodzone i mdłe, na twardym, a nie kruchym cieście... Robiłam raz czy dwa, wyszły niezłe, ale strasznie słodkie, i niby chciałam spróbować znowu, ale jakoś tak... Nie wyszło... Widziałam jednak mnóstwo przepisów na niestandardowe czy też nietradycyjne mazurki(...)się z Wami przepisem na sernik, którego żaden świąteczny stół się nie powstydzi. Jest obłędny, cudownie intensywny, jeden kawałek zabiera nas w cudowną podróż pełną czekolady...  Jest kruchutki, kakaowy spód, a na tym niesamowicie czekoladowa masa serowa. Niezbyt słodka, bardzo intensywna. Sernik, mimo ubijania jajek, nie jest puszysty, ale zwarty i konkretny. Dwieście gram czekolady w końcu robi swoje

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kakaowy krem maślany na bezie szwajcarskiej 602

Jeżeli nie przepadacie za smakiem klasycznego kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, to krem z dodatkiem kakao będziecie wyjadać z miski

Słodki Pomysł
Jak przygotować gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem? 161

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 duże jajka  2 szklanki mleka 1,5% tł. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szczypty soli (1 szczypta do

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowiec z truskawkami 154

kakaowych ciastek Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy w garnku dodając do niego połamaną czekoladę. Czekamy aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.  Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao, sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy mikserem, pod koniec ubijania dodając cukier. Wlewamy śmietanę, olej i dalej miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i sypkie składniki. Miksujemy do połączenia. Ciasto wylewamy

Pobite gary Barbary
Jogurtowy murzynek z malinami 227

Przepis na pyszne i efektowne ciasto. Wykorzystałam mrożone maliny, jeśli ich nie macie, możecie dać inne owoce, albo w ogóle z nich zrezygnować. Składniki: Murzynek: 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pół szklanki cukru 250 g masła 2 łyżki kakao 8 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masę jogurtowa: 700 g jogurtu naturalnego opakowanie budyniu śmietankowego łyżka mąki(...)pudru 3 jajka Dodatkowo: szklanka malin Przygotowanie Murzynek: Masło, kakao, cukier i wodę zagotowujemy w rondelku i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do masy kakaowej dodajemy żółtka. Miksujemy i nie przerywając, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Masa jogurtowa: Budyń, mąki i cukier puder mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Torcik Latte Macchiato. 160

łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia KREM 500 ml schłodzonej śmietany 30 lub 36% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 puszka masy krówkowej kakaowej (400g) 5 łyżek mleka 2 łyżeczki żelatyny kakao do posypania      Przygotowujemy biszkopt: piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Jajka ubijamy, stopniowo dodając cukier. Mąkę, proszek do pieczenia(...)sztywnej śmietany, nadal ubijając, pomału (najlepiej po łyżce) dolewamy rozpuszczoną żelatynę.      Na wystudzony biszkopt przekładamy 2-3 łyżki masy krówkowej i rozsmarowujemy ją na całej powierzchni ciasta. Ubitą śmietanę dzielimy na trzy części. Pierwszą z nich przekładamy do pozostałej, chłodnej masy krówkowej i ubijamy. Powstały krem przekładamy na biszkopt, równomiernie smarujemy i wkładamy, najlepiej do zamrażarki

Rozpustne gotowanie
PODWÓJNY CZEKOLADOWIEC 80

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa czekoladowa : 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 100 g gorzkiej czekolady Biała polewa: 130 g białej czekolady 55 g masła 140 g cukru pudru 3 łyżki mleka Dodatkowo(...)garść płatków czekoladowych lub ok. 50 g startej czekolady Przygotowanie: Biszkopt kakaowy - do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem

Ciastka - domowe słodkości
Krem kakaowy z mascarpone 499

Super uniwersalny i wyjątkowo pyszny  krem kakaowy z mascarpone i bitą śmietaną. Przepis jest niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty

AniaGotuje.pl
Sernik marcepanowo malinowy 446

ustach. Delikatny, kremowy z nutą kwasowości malin. spód: 170 g ciastek kakaowych 60 g masła marcepan: 250 g migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku migdałowego 1/3 szklanki wody masa serowa: 900 g sera twarogowego masa marcepanowa 1 budyń do ciast i kremów 4 jajka 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżka

wesoła kuchnia
Korzenno czekoladowe kuleczki z karmelowymi orzeszkami 168

misy blendera z nożami przekładamy nasze herbatniki korzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i dodajemy partiami nasze rozdrobnione ciasta, mieszając. Tak powstałą masę odstawiamy do przestudzenia. Następnie mieszamy i wkładamy

Słodkie okruszki
Naleśniki z serem pod czekoladową kołderką 226

twarogu 2 jajka cukier do smaku cukier waniliowy polewa kakaowa kubek 350 ml śmietany 18% 2 jajka 2 łyżki kakao cukier ok 3 łyżki naleśniki; Jajko mieszamy rózgą z cukrem i solą, dodajemy mleko i wodę. Po czym stopniowo dodajemy mąkę do konsystencji śmietanki. Dodajemy olej. Ciasto powinno trochę odpocząć. Smażymy na  patelni (nie podpiekamy) Ser ucieramy z jajkami

Gotowanie jest łatwe
Malinowe serniczki z owocami! 110

klonowego lub cukru Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłem kakaowym i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać suszone owoce i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Masę serową przelać do natłuszczonych foremek. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia

Poranek na słodko
Pomarańczowa zebra z daktylami i papają 136

miksować, wsypujemy suche składniki i dolewamy sok z pomarańczy. Odlewamy 1/3 ciasta, do którego dodajemy kakao, a do drugiej części dodajemy skórkę z pomarańczy. Mamy teraz dwa kolory. Na dużą tortownicę (średnica 28 cm) wylewamy na początek 3 łyżki białej masy, następnie już naprzemiennie po łyżce lub dwóch, kakaowej masy. I tak mieszamy, aż do końca, pamiętając by zacząć

Karczma Honorietty
Dietetyczny sernik prawie zebra ;) 152

aromat, stewię, budyń miksujemy na jednolitą masę dzielimy ciasto na dwie części do jednej dodajemy kakao i miksujemy okrągłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia teraz wszystko zależy od naszej fantazji ;) ja na środku blachy wyłożyłam około 3 łyżek jasnej masy następnie dookoła niej wyłożyłam masę kakaową, a potem znów po brzegach jasną masę potem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Współpraca z IWishBAR :) 141

ukrywam, że kierując się wyborem batonów zerkałam na ich kaloryczność. Po kakaowym i kokosowym zechciałam czegoś hmmm... "lżejszego". I znalazłam to cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również

Zdrowie na języku :P
Sernik kokosowy na zimno 126

mleczkiem kokosowym ( ciasto kokosowe ), ale trzeba było dzisiaj wymyślić coś nowego i tak powstał sernik kokosowy na zimno :)  Składniki:     400ml mleczka kokosowego     żelatyno-fix     5 sztuk ptasiego mleczka     30g startej gorzkiej czekolady     1 galaretka truskawkowa     około 15 okrągłych kakaowych biszkoptów

Amatorka kuchenna
Naleśniki kukurydzine 154

sprężyste naleśniki kukurydziane w dwóch smakach. Mnie osobiście bardziej smakują kakaowe :) ~ Ślimaczki z naleśników kukurydzianych na domowym serku Monte ~ Składniki: 1 jajko 1-2 łyżki mąki kukurydzianej maślanka/mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji 1 łyżeczka kakao naturalnego cukier waniliowy Wszystkie składniki, prócz kakao, mieszamy ze sobą. Dzielimy ciasto na pół i do jednej z nich dodajemy kakao. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną

Kuchenny Skrawek Nieba
Zapiekane naleśniki 185

mieszamy. Następnie dolewamy tyle wody, aby ciasto zrobiło się rzadkie. Ciasto równo dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki. Ser przekładamy do miseczki, dodajemy cukier cynamonowy i cynamon i mieszamy. Jeżeli używacie chudy ser, dodajcie łyżkę śmietany, albo mleka.  Kakaowe naleśniki, smarujemy białym serem, białe - dżemem. I jedne i drugie rolujemy

Słodkie Przyjemności
Gotowany sernik z wiśniami (bez pieczenia) 305

smakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach.  składniki: 1 kg twarogu sernikowego małe opakowanie margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka pół szklanki mleka 3 budynie waniliowe 5 paczek herbatników kakaowych aromat rumowy około 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania