ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:219/337)

Sernik gotowany malinowo-kokosowy 70

ciasto robiłam już jakiś czas temu i zupełnie nie wiem czemu nie wrzuciłam go jeszcze na bloga, bo jest naprawdę obłędne w smaku. To pyszne połączenie to serowo-kokosowa masa z sera gotowanego i delikatna i lekka masa budyniowa-malinowa. Do tego świeże maliny, kakaowy biszkopt nasączony malibu i delicje. Można jeść i jeść. Serdecznie polecam, choć jest(...)masę serową. Na samą górę wykładamy maliny i zalewamy tortengussem. (tortenguss rozpuszczamy w wodzie z cukrem i chwilę gotujemy, jeszcze ciepłym polewamy maliny) Smacznego p.s.Tortenguss to niemiecka glazura do ciast coś pomiędzy galaretką a gęstym kisielem, jeżeli nie mamy tortengussa można zastąpić go galaretką malinową.Ja jednak wolę tortenguss, bo jest lżejszy od galaretki i ścina się błyskawicznie

Krylowa Kuchnia
Murzynek doskonały 82

zawiódł. Zawsze wychodzi. W maminym zeszycie jest to ciasto bez dodatków, ale ja od niepamiętnych czasów piekę je najczęściej z połówkami gruszek świeżych lub z kompotu. Dziś nie ma w domu gruszek, za to w spiżarce znalazła się puszka ananasa. Sprawdził się doskonale. Murzynek to jedno z popularniejszych ciast, większość przepisów  różni się tylko detalami.  Na moją wersję(...)ciasto do formy zostawiając niewielką część, układam owoce i przykrywam ceniutką warstwą pozostałego ciasta. Piekarnik rozgrzewam już wcześniej, żeby miał 175 stopni, kiedy ląduje w nim ciasto. Piekę około 40 minut, ale trzeba pamiętać, że każdy piekarnik może piec z inną siłą, więc najlepiej pilnować i w stosownej chwili zrobić próbę suchego patyczka. Ja bardzo lubię moje gotowe ciast

I tu będę miała takie te
Sernik miodowy z migdałami 158

Sernik to bez wątpienia moje ulubione ciasto (no może na równi z drożdżowym), biorąc pod uwagę smak, ale także wartości odżywcze. Ten rodzaj deseru to bardzo dobre źródło pełnowartościowego białka, które nasyci i świetnie sprawdzi się w wielu dietach. Poniższy sernik przygotowałam na pieczonym spodzie w wersji kakaowej, a samą masę serową wzbogaciłam naturalnym i przepysznym miodem z Pasieki Sadowskich

Zdrowie na języku :P
ucierana babka kakaowa z orzechami włoskimi... 149

Forma silikonowa z kominkiem 25 cm, do formy wyłożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, babkę w formie dobrze wystudzić. Cukier puder, sok z cytryny wymieszać z gorącą wodą i polać babkę lukrem - pyszna, łatwa, szybka babka ucierana kakaowa z orzechami jest bardzo lekka, aksamitna, smakuje wyśmienicie............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Różany mazurek z whisky 129

słoik konfitury z płatków róż Ogródek Dziadunia 10 kakaowych herbatników typu petit beurre sok z ½ cytryny 2 łyżki whisky Składniki na wierzch: 2 białka 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru ½ tabliczki gorzkiej czekolady migdały skórka pomarańczowa  Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w misce, posiekaj nożem, następnie wyrób gładkie ciasto. Uformuj je w kulę i włóż do lodówki

Garniec Magalie
19 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z JABŁKAMI 206

wypieków) 9. Korzenny tort jabłkowo-orzechowy   10. Ciasto "Bukiet róż" 11. Pieczeń bawarska 12. Jabłka pieczone z bakaliami 13. Jabłkowe różyczki 14. Jabłkowe crumble z migdałami i płatkami owsianymi 15. Sorbet z jabłek 16. Smalec z cebulą, jabłkami, mięsem i skwarkami 17. Ryż zapiekany z jabłkami 18. Rolada kakaowa z jabłkami i wiśniami 19. Kuchen borracho - chilijski jabłecznik

Przepisy Aleksandry
Knoppers 1262

blaszce układamy jeden suchy wafel. Smarujemy go dokładnie kakaową masą. Kładziemy kolejny blat i smarujemy go mleczną masą. Przykrywamy ostatnim blatem, obciążamy kolejną deską i jakimiś słoikami/puszkami/kartonami i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. 4. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie całkowicie płynna, polewamy nią przygotowane ciasto (od strony białej masy). Wyrównujemy i ponownie wkładamy do lodówki

My Culinary Art
Cynamonowe placuszki pełnoziarniste :) 104

saszetka stewi waniliowej - 50 ml mleka Moje dodatki: - serek kakaowy - 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 słodzik + 1 płaska łyżeczka kakao - 1 łyżeczka miodu cynamonowego od Anielskie Przysmaki Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy w misce i mieszamy energicznie za pomocą łyżki :D Kładziemy na rozgrzanej patelni, bez użycia tłuszczu po 1 łyżce ciasta. Zmniejszamy ogień. Kiedy na placuszkach pojawią się pęcherzyki przewracamy

Zdrowie na języku :P
Sernik z polewą czekoladową 1654

łyżeczka syropu waniliowego (lub aromat/ekstrakt waniliowy) Przygotowanie   Kakaowy spód sernika Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier puder. Wymieszać łyżką suche składniki. Zrobić zagłębienie i wbić jajko, wlać olej, mleko i miód. Wszystkie składniki dobrze rozetrzeć drewnianą łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC(...)gładką masę. Do sera dodać wszystkie pozostałe składniki. Utrzeć mikserem do połączenia składników (nie za długo), dodać śmietanę (laskę wanilii uprzednio wyjąć). Zmiksowaną masę serową przełożyć na ostudzony spód kakaowy. Piec w temperaturze 170oC przez ok. 1h 30 min. Polewa czekoladowa   Do garnuszka wlać mleko i postawić go na małym ogniu. Dodać kawałki czekolady, cukier puder, aromat waniliowy. Cały

coolinarnastrefa.blogspot.com
Muffinki z kremem ryżowym 57

krem z ryżu też musi być świetny. I tak właśnie jest. Krem z ryżu jest naprawdę super. Z pewnością wykorzystam go to tortu, a dzisiaj proponuję muffinki czekoladowe ozdobione kakaowym kremem ryżowym. Same pyszne składniki zamknięte w jednej małej babeczce Do przygotowania ok. 16 babeczek potrzebujemy: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Czekoladę kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta, lekko mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy dużą łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze

Słodki sentyment
bananowiec bez pieczenia 288

więc ciasto z bananami musiało się pojawić. Tym razem banany wystąpiły w czekoladowej oprawie: pomiędzy warstwami herbatników, budyniu i musu czekoladowego. Było naprawdę pysznie.  A tak przy okazji przypominam kilka innych ciekawych przepisów na bananowiec: *bananowiec z kremem karpatkowym- KLIK *mulatka-KLIK *bananowiec z pianką-KLIK *na blaszkę 25*34 cm Składniki: 2 duże paczki herbatników (użyłam kakaowych(...)lodówki. Tabliczkę gorzkiej czekolady połamać do miski, umieścić nad garnkiem z wrzątkiem i rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno, wmiksować rozpuszczoną czekoladę. Pozostałe banany pokroić w plasterki, ułożyć je na cieście i rozłożyć mus czekoladowy. Na wierzch zetrzeć pozostałe kostki czekolady. Schłodzić kilka godzin w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem kakaowy 214

dekorację (duże rozetki) 2 blaszek babeczek (24 sztuki). Składniki: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1,5 szklanki mleka 5 łyżek cukru pudru 5 łyżek kakao 2 kostki masła Krem kakaowy – jak to zrobić? Budyń na krem trzeba przygotować sobie z wyprzedzeniem, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Najlepiej zrobić to poprzedniego dnia wieczorem i na noc włożyć(...)przełożenia ciasta. Bardzo dobrze znosi oczekiwanie na gości – gotowy tort czy babeczki mogą stać w temperaturze pokojowej nawet przez kilka godzin i dalej będą pyszne, a dekoracja zostanie taka, jak po przygotowaniu (wyjątkiem są oczywiście 30 stopniowe upały – tego nie wytrzyma żaden krem). Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Krem kakaowy pojawił się poraz

Ciastkozercy
Ciasto Rocher 355

ciasto to istna petarda smakowa! Dla wszystkich fanów słynnych pralinek ferrero rocher. Idealne na obecną porę roku, ponieważ nie wymaga pieczenia. Lubię robić nowe ciasta, których do tej pory nie jadłam i to posmakowało nam bardzo. Ważne jest też to, że nie wymaga zbyt wielu pracy. Fakt faktem najczęściej zjem jeden lub dwa kawałki i zasłodzę się na cały tydzień(...)Foremka o wymiarach 24*24 cm: 100 g orzechów laskowych 500 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki 36% 460 g masy kajmakowej o smaku kakaowym (1 puszka) 2 łyżki cukru pudru 1 wafelek o smaku orzechowym (np. góralek lub princessa) Herbatniki maślane lub kakaowe (około 45 sztuk) 50 g białej czekolady Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni. Gdy już

VioletoweKucharzenie
Ciasto w klimacie Batonika Kinder Country i Oreo, czyli Moje Ciasto Duo 233

praktycznie nie jadam słodyczy. Za to ja zachwyciłam się formą do ciasta, a dokładnie prostokątną tortownicą ze sklepu Garneczki, bo dzięki niej boki ciasta były idealnie proste, a przełożenie ciasta na tacę nie sprawiło mi żadnego problemu. Nawet cena formy jest całkiem przyjemna, zresztą sami sprawdźcie. Masa jasna: 200 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 200 g białej(...)ciastek Oreo (8 szt do masy i 8 szt na wierzch) Masa ciemna: 200 ml śmietanki kremówki 30 % 200 g mlecznej czekolady Dodatkowo: 300 g herbatników maślanych białych i kakaowych Sposób przygotowania: Na początku dno formy wyłożyłam jasnymi ciastkami maślanymi ( zazwyczaj kupuję Bonitki w Biedronce). Białą czekoladę połamałam na kawałeczki i rozpuściłam w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną postawiłam na blacie kuchennym

Blondynka Gotuje
Nutellinka 128

Nutellinka, czyli ciasto z nutellą, śliwkami i bitą śmietanką, a wszystko na puszystym kakawym biszkopcie :) Kolejny niezawodny przepis z zeszytu mojej Pani Teściowej :) Bardzo dobre ciasto nie tylko dla amatorów nutelli, ale dla każdego kto lubi coś na czekoladowo :)  Nutellinkę możecie również przygotować w wersji bezalkoholowej, wystarczy śliwki zamoczyć w wodzie na 2 – 3 minuty, a reszta już(...)500g suszonych śliwek 250ml alkoholu (rumu, spirytusu lub wódki) 500ml śmietany kremówki (30%) 2 śmietan fixy 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem: 1 średni słoik nutelli 200g miękkiego masła Biszkopt kakaowy:   6 jajek   1 ½ szklanki cukru   1 ½ szklanki mąki   1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia   1 czubata łyżka kakao Suszone śliwki przelewamy wrzątkiem, odcedzamy, a następnie wkładamy

Smakowy Raj