Super uniwersalny i wyjątkowo pyszny krem kakaowy z mascarpone i bitą śmietaną. Przepis jest niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty
AniaGotuje.plustach. Delikatny, kremowy z nutą kwasowości malin. spód: 170 g ciastek kakaowych 60 g masła marcepan: 250 g migdałów 3/4 szklanki cukier kryształ 1 łyżka miodu 150 g cukru pudru 1 łyżeczka olejku migdałowego 1/3 szklanki wody masa serowa: 900 g sera twarogowego masa marcepanowa 1 budyń do ciast i kremów 4 jajka 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 1 łyżka
wesoła kuchniamisy blendera z nożami przekładamy nasze herbatniki korzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i dodajemy partiami nasze rozdrobnione ciasta, mieszając. Tak powstałą masę odstawiamy do przestudzenia. Następnie mieszamy i wkładamy
Słodkie okruszkitwarogu 2 jajka cukier do smaku cukier waniliowy polewa kakaowa kubek 350 ml śmietany 18% 2 jajka 2 łyżki kakao cukier ok 3 łyżki naleśniki; Jajko mieszamy rózgą z cukrem i solą, dodajemy mleko i wodę. Po czym stopniowo dodajemy mąkę do konsystencji śmietanki. Dodajemy olej. Ciasto powinno trochę odpocząć. Smażymy na patelni (nie podpiekamy) Ser ucieramy z jajkami
Gotowanie jest łatweklonowego lub cukru Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem, masłem kakaowym i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i syrop klonowy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać suszone owoce i wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Masę serową przelać do natłuszczonych foremek. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia
Poranek na słodkomiksować, wsypujemy suche składniki i dolewamy sok z pomarańczy. Odlewamy 1/3 ciasta, do którego dodajemy kakao, a do drugiej części dodajemy skórkę z pomarańczy. Mamy teraz dwa kolory. Na dużą tortownicę (średnica 28 cm) wylewamy na początek 3 łyżki białej masy, następnie już naprzemiennie po łyżce lub dwóch, kakaowej masy. I tak mieszamy, aż do końca, pamiętając by zacząć
Karczma Honoriettyaromat, stewię, budyń miksujemy na jednolitą masę dzielimy ciasto na dwie części do jednej dodajemy kakao i miksujemy okrągłą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia teraz wszystko zależy od naszej fantazji ;) ja na środku blachy wyłożyłam około 3 łyżek jasnej masy następnie dookoła niej wyłożyłam masę kakaową, a potem znów po brzegach jasną masę potem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćukrywam, że kierując się wyborem batonów zerkałam na ich kaloryczność. Po kakaowym i kokosowym zechciałam czegoś hmmm... "lżejszego". I znalazłam to cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również
Zdrowie na języku :Pmleczkiem kokosowym ( ciasto kokosowe ), ale trzeba było dzisiaj wymyślić coś nowego i tak powstał sernik kokosowy na zimno :) Składniki: 400ml mleczka kokosowego żelatyno-fix 5 sztuk ptasiego mleczka 30g startej gorzkiej czekolady 1 galaretka truskawkowa około 15 okrągłych kakaowych biszkoptów
Amatorka kuchennasprężyste naleśniki kukurydziane w dwóch smakach. Mnie osobiście bardziej smakują kakaowe :) ~ Ślimaczki z naleśników kukurydzianych na domowym serku Monte ~ Składniki: 1 jajko 1-2 łyżki mąki kukurydzianej maślanka/mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji 1 łyżeczka kakao naturalnego cukier waniliowy Wszystkie składniki, prócz kakao, mieszamy ze sobą. Dzielimy ciasto na pół i do jednej z nich dodajemy kakao. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną
Kuchenny Skrawek Niebamieszamy. Następnie dolewamy tyle wody, aby ciasto zrobiło się rzadkie. Ciasto równo dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki. Ser przekładamy do miseczki, dodajemy cukier cynamonowy i cynamon i mieszamy. Jeżeli używacie chudy ser, dodajcie łyżkę śmietany, albo mleka. Kakaowe naleśniki, smarujemy białym serem, białe - dżemem. I jedne i drugie rolujemy
Słodkie Przyjemnoścismakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach. składniki: 1 kg twarogu sernikowego małe opakowanie margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka pół szklanki mleka 3 budynie waniliowe 5 paczek herbatników kakaowych aromat rumowy około 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek
Bon Appetit Małgorzatyherbatnikach. Tworząc ciasto inspirowałam się przepisem na ciasto Shrek . Ugotowałam gęsty budyń i dodałam do niego galaretki. Budyń ugotowałam normalnie na mleku a zamiast soku dodałam kolejną warstwę ze zmiksowanych truskawek. Na wierzchu jest pianka ze śmietanki i galaretki. Zamiast biszkoptu użyłam herbatników, które oddzieliły poszczególne warstwy. składniki: ok 600 g herbatników kakaowych masa budyniowa 3 budynie śmietankowe bez cukru(...)wystudzenia. Gdy galaretka wystygnie i już będzie gęstnieć ubić śmietankę na sztywno. Cały czas ubijać i wlewać powoli galaretkę. Dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Masę wyłożyć na wierzch ciasta. Ładnie wyrównać. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała. Przed podaniem można udekorować truskawkami lub posypać startą czekoladą
Monia miesza i gotujekoniec dodajemy sparzone rodzynki i ponownie całą masę mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 220 stopni,blachę wykładamy papierem Wyjęte ciasto z lodówki wałkujemy do rozmiarów blachy--u mnie 30x30cm .Wylepiamy ciastem blachę i podpiekamy je 10-12 minut..Ubite na sztywna piane białka na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masa serowa .którą wykładamy na podpieczony ciepły spód .Zmniejszamy temperaturę piekarnika(...)formy ,aby był równy ,a nie wklęsły. Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia .na wierzchu posypane posiekanymi orzechami i polewą .bardzo szybko znika.. Polewa kakaowa z agarem 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao ( lub mniej - zależy jak kto lubi ) 6 dkg masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Resztę
w mojej kuchnizależności od regionu. Niektórzy pieką ba bki drożdżowe, inni mazurki. Są też tacy, którzy nie wyobrażają sobie Świąt bez babki marmurkowej. Tradycyjna składa się z warstwy jasnej i kakaowej. Moja ma delikatny cytrynowy twist :) Jest pyszna, puszysta i niezwykle delikatna :) Nie zapomnijcie dodać jej do listy świątecznych wypieków! Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Masa będzie dość lejąca. Piekarnik rozgrzać do 160*C. Do masy maślanej na zmianę dodawać mąkę i mleko. Mieszać delikatnie szpatułką. Postępować tak, aż do wyczerpania składników. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 3-4 łyżki mleka. Wymieszać. Formę 29 cm x 11 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Na spód wyłożyć ciemną
Chocolate Muffin Blog