ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:635/1509)

Sernik z białymi Michałkami 98

Sernik z białymi Michałkami to ciasto, którym zaskoczymy wszystkim miłośników sernika oraz czekoladowych cukierków Wbrew pozorom przygotowanie sernika z białymi Michałkami jest naprawdę bardzo prostą sprawą Nie wymaga wielu produktów oraz dużych umiejętności cukierniczych. Musimy jedynie pamiętać o kilku zasadach: wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej, nie należy zbyt długo miksować masy serowej oraz otwierać piekarnika w trakcie pieczenia(...)dużej misy przełóż twaróg, mascarpone, jajka, cukier, cukier waniliowy oraz 30 ml śmietanki. Całość zmiksuj. Osiem cukierków pokrój w kostkę, delikatnie wmieszaj je w masę sernikową. Następnie sa spód ciasta wylej masę sernikową, wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu zostaw go na ok. 30 minut w piekarniku, a potem najlepiej

365 dni dookoła kuchni
Orzechowa delicja bez pieczenia 109

Orzechowa delicja bez pieczenia to ciasto, do zrobienia którego zbierałam się od kilku tygodni. I w końcu się udało. Ciasto to w oryginale nazywa się kostką orzechowo - kakaową i przepis znalazłam tu:  https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kostka-orzechowo-kakaowa-na-zimno . Ja jednak zmieniłam nazwę i kilka szczegółów w przepisie. W każdym razie ciasto, które powstało jest przepyszne. Jest mało słodkie, ale mimo(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-z-orzechow-laskowych.html), ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html),

Waniliowe Improwizacje
Czekoladowe ciasteczka dyniowe 436

Czekoladowe ciasteczka dyniowe to małe słodkie krążki powstałe z ciasta kruchego z dodatkiem purée z dyni oraz gorzkiej czekolady. Ciasteczka tuż po upieczeniu są dość miękkie. Podczas stygnięcia ich konsystencja zmienia się, choć nawet po kilku dniach leżakowania w szczelnym pojemniku nie twardnieją. W smaku są intensywnie czekoladowe. Ciasteczka warto przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce ze względu(...)dodatek purée z dyni, zachowają wtedy swoją świeżość przez dłuższy czas. Z podanego przepisu można przygotować 30 sztuk . Czekoladowe ciasteczka dyniowe Składniki: 250g mąki pszennej 150g purée z dyni (skorzystaj z przepisu na  purée z dyni ) 120g masła 100g cukru pudru 75g gorzkiej czekolady 30g kakao 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki

Smakołyki Bereniki
Ciasto Blue 125

Ciasto Blue to kolejna propozycja na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia , które przygotujecie w kilka chwil. Ciasto pięknie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, lub na większą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Blue jest prosty, szybki i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość zapewne znajdziecie w swojej kuchni, a resztę dostaniecie(...)każdym sklepie spożywczym. Ciasto jest delikatne i aksamitne w smaku. Gwarantuję, że posmakuje każdemu bez wyjątku! CIASTO BLUE PRZEPIS Składniki 24 herbatniki 2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 budynie śmietankowe bez cukru 600 ml mleka 120 g masła 70 g cukru 9 delicji 1 galaretka niebieska 400 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie W garnku zagotować 400 ml mleka

Przepiski.pl
Ciasto Owocowy kąsek 120

Ciasto owocowy kąsek to pyszne połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatną maślaną masą z kaszy manny, owocami i galaretką. Pychotka ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka L 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Pozostałe składniki: 1 litr mleka 12 łyżek kaszy manny 5 łyżek(...)cytryną, gotową masę z kaszy manny wykładamy i rozprowadzamy po biszkopcie, na masę wykładamy rozdrobnione owoce, gdy galaretka będzie już gęstawa i tężejąca wtedy rozprowadzamy ją po owocach, gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego zastygnięcia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Babka waniliowo-czekoladowa z gniazdkiem 126

Babka jest obowiązkowym wielkanocnym wypiekiem u mnie w domu. Musi być okazała i króluje wśród innych ciast. Rok temu zaskoczyłam swoich gości i udekorowałam ją czekoladowym gniazdkiem i jajeczkami. Wszystkim bardzo spodobał się pomysł z czekoladowym gniazdkiem, a najbardziej cieszyły się dzieci :) Babka z tego przepisu jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Babka: 4 jajka 1 szkl cukru(...)Wlewać na przemian ciasto jasne i ciemne.  Babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec ok 40-60 minut do tzw. suchego patyczka. Gniazdko: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Następnie wymieszać z pokruszonym makaronem aby całkiem go pokryła. Miseczkę wyłożyć folią i uformować w niej makaron. Gniazdko włożyć do lodówki do zastygnięcia. Polewa czekoladowa: śmietankę podgrzać

Smakołyki Asi
Wilgotny piernik ekspresowy 156

sparzonych rodzynek  50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów   Polewa czekoladowa 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju  *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach  można zastąpić 2 łyżkami przyprawy do piernika Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski i wymieszać z sodą, przyprawami i kakao. Dodać cukier(...)patyczka) w temperaturze 170-180°C (grzałka góra dół) lub 160°C (termoobieg). Upieczony piernik studzić na kratce. Przestudzony polać polewą czekoladową.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (jak w przepisie na mięciutki piernik bakaliowy). Polać nią ciasto

Smaki Natalii
Jogurtowe babeczki z wiśniami 109

doskonale smakują w połączeniu z czekoladą. Dlatego polecam Wam np. pyszny i szybki czekoladowo kawowy-mus z wiśniami . To idealna propozycja na deser. Warto też dodawać wiśnie do różnych wypieków. Na moim blogu znajdziecie np. babeczki brownie z wiśniami, czekoladowo-waniliową babkę z wiśniami czy szybkie ciasto z wiśniami z migdałową nutą. Wiśnie warto też podawać w formie przekąsek

Słodkie okruszki
Łabędzie z bezy. 186

około 60 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż wystygną.      Przygotowujemy bitą śmietanę, bądź dowolny krem (ja użyłam czekoladowego kremu, takiego samego jak do przełożenia ciasta). Na bezy nakładamy krem i składamy tworząc korpusy ptaków, teraz już tylko umieszczamy szyje i łabędzie gotowe

Rozpustne gotowanie
Ciasto rumowe 101

Czas czytania: 3 min Karaiby, słońce, piękne plaże, cudowna lazurowa woda, świeże owoce, rum i ciasto rumowe! Ciasto rumowe, które jest znakiem rozpoznawczym wysp karaibskich! Można znaleźć je w kilku wersjach smakowych na przykład klasycznym, czekoladowym, bananowym, kokosowym, kawowym i jeszcze kilku innych egzotycznych połączeniach. Dzisiejsze ciasto, czyli rum cake przypomina odrobinę nasze babki, choć jest to zdecydowanie bardziej wilgotne

SprawdzonaKuchnia.pl
Miodowa Stefanka z kakaową masą grysikową-pyszne i łatwe ciasto 172

też taki jest. Mowa o cieście Stefanka. Składa się ona z trzech miodowych spodów, połączonych kakaową masą grysikową, a całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Można też posypać ją wiórkami kokosowymi. To ciasto wręcz rozpływa się w ustach, pięknie wygląda, jest mięciutkie, nie wymaga leżakowania. Gorąco polecam i zapraszam. SKŁADNIKI *Przepis na blaszkę ok 25x25cm 3 MIODOWE SPODY

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 224

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

https:KKuchniaMniam
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1097

Ciasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze w ciepłe dni. Ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie każdy. Tym razem, zamiast sernika na zimno , właśnie naszła mnie ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy

Poezja smaku
Sernik bez pieczenia z jeżynami 88

urozmaicać jego smak. Tym razem sernik na zimno przygotowałam z dodatkiem jeżyn, które nadały przyjemnego, lekko kwaskowego owocowego smaku. Sernik bez pieczenia z jeżynami i czekoladową polewą jest pysznym i łatwym do zrobienia ciastem bez pieczenia.  Ilość cukru użytego w serniku, najlepiej dostosować do stopnia kwaśności jeżyn i swoich upodobań. Ilość zaś śmietanki uzależniona jest od stopnia tłustości użytego

Kuchcik gotuje
Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową 198

polewa z gorzkiej czekolady idealnie ze sobą komponują tworząc słodki i wyjątkowy w smaku tort. Torcik idealny dla wielbicieli marcepanu i słodkich ciast.   Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Ś m ietanową oraz Polewą Czekoladową - Składniki: Biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej  1 łyżeczka proszku(...)częścią tortu i smarujemy cienką warstwą śmietany. Całość pokrywamy rozwałkowanym marcepanem. Polewa czekoladowa: Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z pociętym na mniejsze kawałki masłem. Gdy czekolada ulegnie roztopieniu delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji, zdejmujemy z ognia, chwilę czekamy aż troszkę przestygnie i polewamy wierzch ciasta (można na wierzchu tortu wykonać "zygzaki", stworzyć "pajęczynkę" - tak jak u mnie

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania