ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:634/1509)

Ciasto Blue 141

Ciasto Blue to kolejna propozycja na pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia , które przygotujecie w kilka chwil. Ciasto pięknie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy, lub na większą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Blue jest prosty, szybki i nie wymaga skomplikowanych składników. Większość zapewne znajdziecie w swojej kuchni, a resztę dostaniecie(...)każdym sklepie spożywczym. Ciasto jest delikatne i aksamitne w smaku. Gwarantuję, że posmakuje każdemu bez wyjątku! CIASTO BLUE PRZEPIS Składniki 24 herbatniki 2 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 budynie śmietankowe bez cukru 600 ml mleka 120 g masła 70 g cukru 9 delicji 1 galaretka niebieska 400 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie W garnku zagotować 400 ml mleka

Przepiski.pl
Ciasto Owocowy kąsek 133

Ciasto owocowy kąsek to pyszne połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatną maślaną masą z kaszy manny, owocami i galaretką. Pychotka ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 4 jajka L 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 3 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Pozostałe składniki: 1 litr mleka 12 łyżek kaszy manny 5 łyżek(...)cytryną, gotową masę z kaszy manny wykładamy i rozprowadzamy po biszkopcie, na masę wykładamy rozdrobnione owoce, gdy galaretka będzie już gęstawa i tężejąca wtedy rozprowadzamy ją po owocach, gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc do całkowitego zastygnięcia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Babka waniliowo-czekoladowa z gniazdkiem 140

Babka jest obowiązkowym wielkanocnym wypiekiem u mnie w domu. Musi być okazała i króluje wśród innych ciast. Rok temu zaskoczyłam swoich gości i udekorowałam ją czekoladowym gniazdkiem i jajeczkami. Wszystkim bardzo spodobał się pomysł z czekoladowym gniazdkiem, a najbardziej cieszyły się dzieci :) Babka z tego przepisu jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Babka: 4 jajka 1 szkl cukru(...)Wlewać na przemian ciasto jasne i ciemne.  Babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec ok 40-60 minut do tzw. suchego patyczka. Gniazdko: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Następnie wymieszać z pokruszonym makaronem aby całkiem go pokryła. Miseczkę wyłożyć folią i uformować w niej makaron. Gniazdko włożyć do lodówki do zastygnięcia. Polewa czekoladowa: śmietankę podgrzać

Smakołyki Asi
Wilgotny piernik ekspresowy 169

sparzonych rodzynek  50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów   Polewa czekoladowa 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady100 ml śmietanki kremówki (płynnej) 1-2 łyżki oleju  *cynamon, goździki, imbir i kardamon w podanych proporcjach  można zastąpić 2 łyżkami przyprawy do piernika Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiać do miski i wymieszać z sodą, przyprawami i kakao. Dodać cukier(...)patyczka) w temperaturze 170-180°C (grzałka góra dół) lub 160°C (termoobieg). Upieczony piernik studzić na kratce. Przestudzony polać polewą czekoladową.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (jak w przepisie na mięciutki piernik bakaliowy). Polać nią ciasto

Smaki Natalii
Jogurtowe babeczki z wiśniami 132

doskonale smakują w połączeniu z czekoladą. Dlatego polecam Wam np. pyszny i szybki czekoladowo kawowy-mus z wiśniami . To idealna propozycja na deser. Warto też dodawać wiśnie do różnych wypieków. Na moim blogu znajdziecie np. babeczki brownie z wiśniami, czekoladowo-waniliową babkę z wiśniami czy szybkie ciasto z wiśniami z migdałową nutą. Wiśnie warto też podawać w formie przekąsek

Słodkie okruszki
Łabędzie z bezy. 198

około 60 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż wystygną.      Przygotowujemy bitą śmietanę, bądź dowolny krem (ja użyłam czekoladowego kremu, takiego samego jak do przełożenia ciasta). Na bezy nakładamy krem i składamy tworząc korpusy ptaków, teraz już tylko umieszczamy szyje i łabędzie gotowe

Rozpustne gotowanie
Ciasto rumowe 123

Czas czytania: 3 min Karaiby, słońce, piękne plaże, cudowna lazurowa woda, świeże owoce, rum i ciasto rumowe! Ciasto rumowe, które jest znakiem rozpoznawczym wysp karaibskich! Można znaleźć je w kilku wersjach smakowych na przykład klasycznym, czekoladowym, bananowym, kokosowym, kawowym i jeszcze kilku innych egzotycznych połączeniach. Dzisiejsze ciasto, czyli rum cake przypomina odrobinę nasze babki, choć jest to zdecydowanie bardziej wilgotne

SprawdzonaKuchnia.pl
Miodowa Stefanka z kakaową masą grysikową-pyszne i łatwe ciasto 191

też taki jest. Mowa o cieście Stefanka. Składa się ona z trzech miodowych spodów, połączonych kakaową masą grysikową, a całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Można też posypać ją wiórkami kokosowymi. To ciasto wręcz rozpływa się w ustach, pięknie wygląda, jest mięciutkie, nie wymaga leżakowania. Gorąco polecam i zapraszam. SKŁADNIKI *Przepis na blaszkę ok 25x25cm 3 MIODOWE SPODY

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto jaglane ze śliwkami 250

Ciasto na bazie kaszy jaglanej jest zaskakująco delikatne i wilgotne. Obłędnie czekoladowe, więc śliwki świetnie się z nim zgrały. Najlepsze jest w dniu pieczenia, wtedy jest najbardziej puszyste. Takie ciasto jest też dobrym sposobem na przemycenie kaszy do diety dzieci. SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku

https:KKuchniaMniam
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1108

Ciasto z kaszą manną i truskawkami to kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze w ciepłe dni. Ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie każdy. Tym razem, zamiast sernika na zimno , właśnie naszła mnie ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy

Poezja smaku
Sernik bez pieczenia z jeżynami 103

urozmaicać jego smak. Tym razem sernik na zimno przygotowałam z dodatkiem jeżyn, które nadały przyjemnego, lekko kwaskowego owocowego smaku. Sernik bez pieczenia z jeżynami i czekoladową polewą jest pysznym i łatwym do zrobienia ciastem bez pieczenia.  Ilość cukru użytego w serniku, najlepiej dostosować do stopnia kwaśności jeżyn i swoich upodobań. Ilość zaś śmietanki uzależniona jest od stopnia tłustości użytego

Kuchcik gotuje
Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową 216

polewa z gorzkiej czekolady idealnie ze sobą komponują tworząc słodki i wyjątkowy w smaku tort. Torcik idealny dla wielbicieli marcepanu i słodkich ciast.   Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Ś m ietanową oraz Polewą Czekoladową - Składniki: Biszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej  1 łyżeczka proszku(...)częścią tortu i smarujemy cienką warstwą śmietany. Całość pokrywamy rozwałkowanym marcepanem. Polewa czekoladowa: Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z pociętym na mniejsze kawałki masłem. Gdy czekolada ulegnie roztopieniu delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji, zdejmujemy z ognia, chwilę czekamy aż troszkę przestygnie i polewamy wierzch ciasta (można na wierzchu tortu wykonać "zygzaki", stworzyć "pajęczynkę" - tak jak u mnie

Słodka Strona
Puszysty sernik z mlekiem w proszku 909

Puszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26 x 26 cm.     Składniki: ok 20 sztuk herbatników 1 kg mielonego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

Blog z Apetytem
Muffiny z likierem o smaku słonego karmelu 70

jajka rozmiar L 100 ml oleju roślinnego 150 ml likieru - u mnie o smaku słonego karmelu 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki czekoladowych groszków do pieczenia Czekoladowa masa na wierzch muffinek: 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka kremu czekoladowego 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Jak to w muffinach - w jednej misce mieszamy suche składniki:  mąkę, proszek budyniowy, mielone orzechy(...)suchych, od razu wsypujemy  czekoladowe groszki i krótko mieszamy trzepaczką,  tylko do powstania jednolitej masy,  nie ubijamy całości zbyt dokładnie,  by muffiny nie stały się zbyt zbite. Składniki na masę czekoladową mieszamy ze sobą,  wystarczy po prostu utrzeć je widelcem lub łyżeczką. Do przygotowanych papilotek przelewamy ciasto - tak do 3/4 wysokości,  na wierzchu każdej

Kronika Piekarnika
Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana 135

Austrii jest także niejednolita, gdyż łączy w sobie wpływy niemieckie, węgierskie, francuskie, czeskie, włoskie. Lecz najwięcej ma wspólnego z kuchnią niemiecką. W kuchni Austrii dominują potrawy mięsne i ciasta. Do najbardziej popularnych dań tej kuchni należy sznycel wiedeński, czyli kawałek mięsa w panierce usmażony na maśle i serwowany z sałatką ziemniaczaną. Daniem typowo narodowym jest suflet przyrządzany z białek, lane(...)kraju lubią jeść ciasta i potrafią je przygotowywać. A zwłaszcza strudle, które są nadziane makiem lub jabłkami. A także czekoladowy sacher, który jest wyśmienitym deserem. Jest to torcik czekoladowy przekładany marmoladą i oblewany płynną czekoladą. Bardzo cenione w Austrii jest ciasto przypominające pączki zwane kipfle. Artykuł Kuchnia Austrii i Niemiec. Taka bliska a tak nieznana pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Ciasto arbuz. 280

jest ciasto arbuz. Postanowiłam wypróbować. Jest to ciasto szpinakowe z masą śmietanową i galaretką truskawkową. Borówki, imitują pestki arbuza :) Zamiast borówek, można użyć czekoladowych kropelek. Ze względu na porę roku, wybrałam borówki :) Muszę przyznać, że ciasto jest smaczne, a w dodatku,bardzo ładnie wygląda :) Nie jest też trudne do zrobienia. Ciasto upiekłam wieczorem, a rano zrobiłam masę i galaretkę. Wypróbujcie

Agusiowe smakołyki
Czarno- białe muffinki; muffinki marmurkowe 163

suchych składników. Powstałą masę dzielę na dwie części, do jednej dodaję kakao, do drugiej mleko. Do foremek wlewam na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Na końcu układam po kilka drażetek czekoladowych. Piekę ok. 15 minut w temp. 170'C (grzałki góra/dół ). SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 596

chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach, polecam serdecznie :-)  Smacznego. PS ciasto to piekłam na swoje imieniny :-)  Między innymi dostałam takiego cudnego kwiatuszka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania