ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:639/1443)

AROMATYCZNY PIERNIK Z ŻURAWINĄ 179

kawy. Lubię takie "żelazne" ciasta, których nie musimy zjadać obowiązkowo w 1 dzień, bo potem tracą zdecydowanie na smaku. I tak jest z piernikiem.  Długo świeży, wilgotny, nawet po 3-4 dniach smakuje idealnie. Wielkim łasuchom polecam przełożenie dodatkowo powidłami śliwkowymi.  Ja omijam ten etap.  Polewa czekoladowa na pierniku jest dla mnie wystarczająco słodka.  Składniki(...)dodatkowo: 100g suszonej żurawiny Wszystkie składniki zmiksować. Dodać suszoną żurawinę. Wymieszać. Blaszkę natłuścić, obsypać mąką, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do temp. 180st. Włozyć ciasto i piec ok. 45- 50 minut.  Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
AROMATYCZNY PIERNIK Z ŻURAWINĄ 210

kawy. Lubię takie "żelazne" ciasta, których nie musimy zjadać obowiązkowo w 1 dzień, bo potem tracą zdecydowanie na smaku. I tak jest z piernikiem.  Długo świeży, wilgotny, nawet po 3-4 dniach smakuje idealnie. Wielkim łasuchom polecam przełożenie dodatkowo powidłami śliwkowymi.  Ja omijam ten etap.  Polewa czekoladowa na pierniku jest dla mnie wystarczająco słodka.  Składniki(...)dodatkowo: 100g suszonej żurawiny Wszystkie składniki zmiksować. Dodać suszoną żurawinę. Wymieszać. Blaszkę natłuścić, obsypać mąką, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do temp. 180st. Włozyć ciasto i piec ok. 45- 50 minut.  Po wystudzEniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Ciasto Lambada / Lambada Cake 82

Dziś zapraszam na przepyszne ciasto zwane Lambadą, a czasami też ciastem watykańskim. Składa się z biszkoptu, brzoskwiń i kremu pomarańczowego na bazie budyniu. Całość wieńczy warstwa śmietanki z odrobiną żelatyny i wiórki czekoladowe. Myślę, że ten wypiek  już stał się jednym z naszych ulubionych ciast - jest orzeźwiające i sprawia wrażenie lekkiego, to idealny deser na lato. Przy okazji tego

Lekcje w kuchni
Ciasteczka Domino 112

biała masę, dodać jajko zmiksować, następnie dosypywać mąkę wymieszaną z solą. Zagnieść ciasto, utworzyć kulę i włożyć do lodówki na 2 h. Wyjąć ciasto, pozostawić na 5 minut, następnie rozwałkować i wykrawać prostokąty, przyozdobić je czekoladowymi chipsami. Piec 15-20 min w 180 stopniach. Przepis pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
FIT TARTA BOUNTY – najlepsza kokosowa tarta, jaką w życiu zrobiłam! 137

wegańskie serniki jaglane • bezglutenowe i wegańskie brownie z masłem orzechowym • słodkie chlebki owsiano-bananowe • tarty inspirowane batonami ( m.in. – tarta karmelowo-czekoladowa – tarta kokosowa – tarta orzechowa ) a także FIT wypieki (ze zdrowszymi zamiennikami) inspirowane ukochanymi batonami! UWAGA Zarówno w formie ciast, jak i batonów! • FIT Snickers • FIT Bounty • FIT Liony • FIT Princessa • FIT Pieguski • FIT Oreo • i wiele wiele innych! Połączenie

Ostra na Słodko
Blok kryzysowy - przysmak PRL-u 268

najwięcej resztek masy czekoladowej. Czekanie na stężenie bloku w lodówce do dnia następnego traktowałam jako okrutne ćwiczenie dziecięcej cierpliwości ... W ostatniej edycji Ciasta na niedzielę wracaliśmy wspomnieniami właśnie do epoki PRL-u i przygotowywaliśmy blok czekoladowy lub czekoladę . Każdy korzystał tu z własnego przepisu z zeszytów kulinarnych naszych mam czy babć. Mój przepis jest zapożyczony od mojej Rodzicielki i niesamowicie

Grunt to przepis!
Placek Jojo (Stefanka) 518

manny 1 szkl. + 2 łyżki cukru 200 g masła ekstrakt waniliowy lub migdałowy 2-3 łyżki wiórków kokosowych (można pominąć) Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Podzielić na 4 części, każdą część ciasta wyłożyć na blaszkę i dobrze rozwałkować (natłuszczoną(...)Masło utrzeć i połączyć z ugotowaną, przestudzoną masą, dodać ekstrakt waniliowy. Placki przełożyć przygotowanym kremem. Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwa dni. Placki miodowe w tym czasie zmiękną. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babka marmurkowa z cukinią 71

Jesienią zrobiliśmy ciasto z cukinią, które bardzo nam smakowało. Wtedy też zapisaliśmy przepis na babkę marmurkową z tym warzywem, który z braku czasu został wykorzystany dopiero wiosną. Od razu napiszemy, że ciasta z cukinią nie mają warzywnego posmaku i każdy sceptycznie podchodzący(...)takich połączeń może bez obaw wypróbować ten przepis. Marmurkowa babka z cukinią zgodnie z naszymi oczekiwaniami wyszła puszysta i wilgotna, a przenikające się czekoladowe i białe części tworzyły ciekawe i w każdym kawałku ciasta inne wzory. Składniki na babkę marmurkową z cukinią 400 g cukinii 5 jajek (wielkości L) w temperaturze pokojowej 200 g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego

niecodziennikpary
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 125

Piernik z powidłami śliwkowymi i polewą czekoladową To jeden z najlepszych, najłatwiejszych i najszybszych przepisów na piernik jaki dotąd sprawdziłam. Nadaje się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec

Calzonella.com
Sernik wiedeński z polewą czekoladową 65

Klasyczny sernik wiedeński z polewą czekoladową. Bardzo kremowy, ciężki, treściwy i bez spodu. Prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na różnego rodzaju uroczystości jak i na co dzień. Przypadnie do smaku wszystkim wielbicielom serników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka dobrej jakości lub ser twarogowy tłusty trzykrotnie zmielony 8 dużych jaj 200 gram masła/margaryny(...)wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni góra-dół. Sernik pieczemy w 150 stopniach przez 100 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i nie otwierając go zostawiamy w nim ciasto przez 1 godzinę. po tym czasie wyciągamy sernik z piekarnika i odstawiamy do cąłkowitego wystygnięcia. Wystygnięty sernik wstawiamy na całą noc do lodówki. Na drugi dzień do miseczki wkruszamy czekoladę

Blog kulinarny S9.PL
Brownie z malinami 179

mąkę i mieszamy trzepaczką lub miksujemy na wolnych obrotach.Łączymy ze sobą masę jajeczną z przestudzoną masą czekoladową.Do masy dodajemy pokrojone na kawałki włoskie orzechy i dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremki (moja ma 20x22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciasto będzie miało mniej więcej taką samą wysokość jak surowa masa przelana(...)blaszkę. Pieczemy około 20-25 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni.Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i zostawiamy do przestudzenia. Kroimy na kawałki nożem z ząbkami.Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym (można użyć też rozpuszczonej czekolady) i dekorujemy świeżymi malinami.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik z czekoladową polewą 58

cukrem. Następnie dodaję stopniowo ser i budyń. Białka ubijam na sztywno i dodaję do ciasta, mieszam delikatnie łyżką. Jeżeli całość jest zbyt gęsta można dodać odrobinę mleka. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) ok. 1 godz. Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady ok. 100 ml śmietanki 30-36%. Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Wasze Przepisy
Ciasto kinder bueno 175

mogłam pomóc ;) Kilka dni temu pokazywałam Wam także krem kinder bueno , teraz mam nieskrywaną przyjemność podzielić się z Wami przepisem na ciasto z wykorzystaniem właśnie tego kremu. Jest przepyszne! Puszysty biszkopt, przełożony obłędnym kremem kinder bueno, udekorowany czekoladową polewą i kawałkami wafelek. Zakochacie się w tym smaku :) Polecam! Składniki na biszkopt: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 jajka(...)niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, wyłożyć większość kremu kinder bueno, przykryć drugim plackiem, wyłożyć resztę kremu, cieniutko rozsmarować. Udekorować polewą czekoladową i cząstkami wafelek. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Podkarpackie ciasta z makiem 45

opium ;) Współcześnie uwielbiamy makowce ze względu na ich smak i nie jest nam potrzebna żadna dodatkowa filozofia :) Przypominam 10 przepisów na wspaniałe regionalne ciasta z makiem – drożdżowe, przekładane, zawijane i na kruchym spodzie. Są tu również ciasta, gdzie warstwa makowa łączona jest z orzechową, serową czy jabłkową. Jeśli tylko lubicie makowce, na pewno znajdziecie tu coś, co przypadnie(...)wyglądu, ale też za sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni go niewiele, zaledwie 3 łyżki kakao, ale dzięki nim i czekoladowej polewie zmienia się i wygląd i smak makowca. Ciasto jest smaczne, kakaowe, wilgotne, a do tego ładnie i równo się piecze. Smak dopełniają powidła śliwkowe, którymi przekłada się ciasto. Przepis pochodzi z Niebieszczan. https://trzecitalerz.blogspot.com

Trzeci talerz
Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami 201

się do czego przyczepić! Wiecie, że umiem piec ciasta/ tarty i przygotowywać desery, ale to byłą sytuacja podbramkowa (brak czasu na bieganie po sklepach), więc bez zastanowienia skorzystałam z tego produktu. Postanowiłam przygotować nie tradycyjną tartę tylko moje popisowe rustykalne tartaletki, ale trochę inne bo tartaletki z musem czekoladowymi i orzechami , wyglądające podobnie jak z tego przepisu nadziewane musem czekoladowym(...)można zabłysnąć przed gośćmi jak się go odpowiednio wykorzysta. Mogą z tego produktu skorzystać również Ci co nie chcą się bawić w odmierzanie składników, albo nie potrafią zrobić samodzielnie ciasta na tartę, gdyż albo im ciasto nie wychodzi i się kruszy, albo temat ciast to dla nich czarna magia. Przygotowanie ciasta na tartaletki: Mieszankę z margaryną i jajkiem wymieszałam kilka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię