ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1053/1443)

Ciasteczka twarogowe. 78

Przechowuję ciasteczka w dużym słoiku lub puszce na blacie kuchennym i często  mi się zdarza niekontrolowane podjadanie he, he.... Ciasteczka twarogowe podczas pieczenia rozwarstwiają się podobnie jak ciasto francuskie.  Przechowywane w słoiku są miękkie przez kilka dni.  Po moich ciasteczkach nie ma już śladu, zostały tylko zdjęcia :)  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru(...)masłem  i wymieszać. Wbić jajko i dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto.  Można to zrobić robotem.  Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłódź godzinę w lodówce.  Po tym czasie przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąka.  Rozwałkować i wycinać dowolne kształty.  Zawsze dzielę ciasto na dwie części i wtedy wałkuję. Tak mi jest wygodniej

Agusiowe smakołyki
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 68

krem czekoladowy do nadziewania lub marmolada, jabłka itp. Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, na środku zrobić dołek. Wlać letnie mleko, dodać rozkruszone drożdże oraz 2 łyżki cukru. Dołek zasypać odrobiną mąki z miski, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia drożdży na ok. 15 minut pod przykryciem. Dodać jajka, pozostały cukier oraz roztopione i przestudzone masło. Wyrobić ciasto, powinno być jednolite

Kulinarne przygody
Mus czekoladowy 71

Czekolada, uwielbiam co zrobić. Ostatnio jednak coraz częściej sięgam jednak po gorzką czekoladę, bardziej mi smakuje niż mleczna, może dlatego, że jest mniej słodka a bardziej

Do Garów!
Sernik pomarańczowo-piernikowy 74

Czas czytania: 2 min Sernik pomarańczowo-piernikowy Sernik na święta powinien być i nie wyobrażam sobie świąt bez niego! Nieważne czy będzie to sernik z musem

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasteczka a'la pieguski 97

trochę zmodyfikowałam, użyłam dużych kropelek czekoladowych, można dać małe, albo pokroić trzy rodzaje czekolady w kostkę i też będzie :-) Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki na około 12 sztuk: 100 g masła temp pokojowa 50 g cukru trzcinowego 1 jajko L 200 g mąki pszennej typ 450 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g kropelki/groszki czekoladowe 50 g białej czekolady(...)sodą oczyszczoną i dodajemy do reszty, miksujemy. Na końcu dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki czekoladę i groszki, mieszamy drewnianą łyżką. 3. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni (termoobieg), z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy dłonią. Pieczemy około 15 minut. Ciasteczka powinny ładnie się zarumienić :-) Studzimy. Smacznego

kruche babeczki
Murzynek z dżemem – ciasto mieszane łyżką 208

długo, aby ciasto wyszło puszyste, a nie zbite). Masę wylewamy do formy (spód wyłożyłam papierem do pieczenia, boki wysmarowałam tłuszczem i obsypałam mąką). Wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, średnio około 40-45 minut. Po przestudzeniu murzynka oblewamy  polewą czekoladową i dowolnie

Słodkie okruszki
Czekoladowo-daktylowe placuszki 131

znać w komentarz czy wypróbowaliście przepis. A może ktoś ma ochotę podesłać zdjęcie swojego śniadania? Śmiało. Życzę Wam cudownego dnia i dobrej kawy Print Czekoladowo-daktylowe placuszki Naturalnie słodkie, czekoladowo daktylowe placuszki na bazie pełnoziarnistej mąki orkiszowej oraz suszonych daktyli z dużą ilością kakao. Pyszne, proste i gotowe w kilkanaście minut. Course FIT deser, Śniadanie Keyword fit, mąka orkiszowa pełnoziarnista(...)zalać mlekiem i zmiksować na jednolitą masę. Do masy daktylowej dodać make orkiszową z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Najlepiej zacząć od połowy szklanki i w razie potrzeby, jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodawać stopniowo resztę. Konsystencja ciasta ma być gęstsza niż na naleśniki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego (najlepiej patelnię posmarować tylko olejem za pomocą ręcznika papierowego

Fitsweet.me
Ciasto Korsarz 149

przepisy na ciasta. Czasem niewielka zmiana w doborze składników czy nawet proporcjach potrafi diametralnie odmienić ich smak. A kiedy w domu mamy konkretne składniki, nie chcemy dokupować nowych i nie mamy chęci powtarzać kolejny raz tego samego wypieku- modyfikacja przepisu jest dobrym rozwiązaniem. Tak powstał „Korsarz”- biszkopt nasączony obficie nakropkiem cytrynowo- alkoholowym, masą kokosową oraz wykończeniem czekoladowym: słodki, bardzo kremowy

Domowe ciasta
Ciasto DELICJA 118

smarować, wyłożyć ciasto i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 170-180 stopni, piec ok. 25 minut, gotowe wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia. GALARETKA: • 3 galaretki pomarańczowe • 1-2 pomarańcze Galaretki rozpuścić w 4-4,5 szkl. gorącej wody, dodać pokrojone w małe kawałki pomarańcze, zostawić do ostygnięcia, pomarańcze obrać, pokroić na kawałki i usunąć skórki. PIANKA CZEKOLADOWA: • 100 g czekolady

KUCHNIA POLSKA
Zielona zupa cukiniowa 186

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mazurek różany z białą czekoladą 223

Propozycja na słodką Wielkanoc- mazurek na kruchym, maślanym spodzie, wypełniony po brzegi konfiturą różaną, do tego biała czekolada oraz chrupiące płatki migdałów. Przepięknie wygląda, jeszcze lepiej

Kraina Miodem Płynąca
Carbonara z cukinią 189

Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna carbonara 190

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 142

łyżki likieru czekoladowego, 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: masło do posmarowania foremek, mielone orzechy laskowe , dżem z czarnej porzeczki WYKONANIE  Babeczki: W misie malaksera mieszam obie mąki z cukrem, orzechami, proszkiem do pieczenia i solą, dodaję zimne masło, włączam urządzenie, aż powstanie gęsta kruszonka, następnie dodaję olejek i jajko, mieszam aż składniki się połączą. Gotowe ciasto wkładam

słodki bratek