ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:1055/1509)

Czekoladowe naleśniki z kremem kokosowym! 133

Przepyszne naleśniki czekoladowe, wypełnione po brzegi prawdziwym kremem kokosowym. Przypominają w smaku ciastka Oreo i batonik Bounty. Wyszły mi fenomenalne, a jak to zwykle bywa, były następstwem pustej lodówki. Przeszukałam szafki, zobaczyłam co mam i tak zrobiłam najlepsze ever naleśniki. Naleśniki są elastyczne, nie pękają, nie zsychają się i są pyszne. Krem kokosowy jest z prawdziwym kokosem, jest gęsty(...)pyszny i aromatyczny.  Polecam każdemu! przepis na: CZEKOLADOWE NALEŚNIKI: - 290 g mąki pszennej typ 480 - 1 jajko - 35 g skrobi ziemniaczanej - 35 g kakao - 260 g mleka - 550 ml wody gazowanej - 40 g oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: W/w składniki umieść w misie i wymieszaj dokładnie rózgą, ciasto może wydawać Ci się luźne, ale ciasto zgęstnieje

SMYKWKUCHNI
Bułeczki drożdżowe z wiśniami i czekoladą 113

zdjęciach możecie zobaczyć, że pękają. Masa czekoladowa wypływa, ale to nie zmienia niczego – w środku nadal jest jej dużo no i są wiśnie. Kiedyś używałam miksera z hakiem do zagniatania cista drożdżowego. Jest to z pewnością wielkie ułatwienie, ale czy daje tyle samo satysfakcji z pieczenia drożdżówek? Ja zagniatając ciasto ręcznie relaksuję się po prostu. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta

Słodkie Gotowanie
ekspresowe miękkie pierniczki orzechowe w polewie czekoladowej 99

jajko oraz stopniowo mleko i wyrabiamy ciasto. Z ciasta odrywamy po kawałku (ok. 15 kawałków), formujemy kulki, spłaszczamy i układamy w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w ok. 180-190 st. C przez ok. 15 min. Upieczone delikatnie przekładamy na kratkę i studzimy. Zimne pierniczki polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z kandyzowaną czarną porzeczką i polewą czekoladową-bardzo kruche 116

kandyzowanej czarnej porzeczki Helio   1 polewa czekoladowa Helio   Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy jajka i śmietanę ciągle ucierając. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, mlekiem w proszku i sodą, stopniowo dodajemy do masy i ucieramy. Dodajemy porzeczkę i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto będzie miało lekko klejącą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka brownie 99

uzyskania jednolitej konsystencji. Miskę z gotową masą czekoladową wkładamy do zamrażalnika, na mniej więcej 10-15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika, nakładamy masę łyżką, lub gałkownicą do lodów, robiąc większe odstępy pomiędzy ciastkami. Nie ma potrzeby wyrównywania masy na blasze, gdyż ciasto pod wpływem temperatury w piekarniku, uformuje się samo. Pieczemy

NiePieprz.pl
SEROMAK (SEROMAKOWIEC) (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 765

termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu seromak (seromakowiec) zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Seromak (seromakowiec) można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową. Smacznego! — BTW całości bez słodzików, daktyli i polewy

Ola la LCHF
czekoladowe pancakes na śniadanie 125

ostawiam na 15-20 min aby ciasto ze sobą popracowało smażę na rozgrzanej patelni aż pojawią się pęcherzyki na górze pancakesa i przerzucam na drugą stronę  Podajemy na ciepło lub zimno, smakują tak samo wyśmienicie. Można polać dodatkowo czekoladą. ale to już dla mnie za duża rozpusta :) Ale wiórki czekoladowe jak najbardziej pasują :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Ciasto "Zebra" 391

łyżki ciemnego ciasta i 2 łyżki jasnego ciasta, aż do wyczerpania masy. 7. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 ºC w funkcji góra-dół i piec ok 60 min, do suchego patyczka. 8. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia i wyjąć z blaszki, ewent. posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. INSTRUKCJA - krok po kroku: Kaloryczność przepisu wg  Kalkulatora Kalorii

Atlas Smaków
Muffinki podwójnie krówkowe 169

jajko L 1 puszka masy krówkowej, u mnie czekoladowa 1. W dwóch osobnych naczyniach łączymy ze sobą składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas. 2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta

Szefowa kuchni
Cynamonowe gwiazdki 138

spożywczą i chłodzimy przez godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Foremką w kształcie gwiazdki wykrawamy ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciastkami zachowujemy niewielkie odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 15 minut. Dekorujemy polewą czekoladową, cukrem pudrem bądź lukrem. Same również dobrze smakują

Wędrówki po kuchni
Śniadanie dla malucha – naleśniki zajączki 157

głowy z jednej łyżeczki – podczas pieczenia ciasto jeszcze trochę urośnie. Owoce myjemy i przekładamy na ręcznik do wyschnięcia. Na talerzu układamy naleśniki wokół nich robimy tło z owoców. Przydadzą się małe foremki do ciasteczek, którymi można wyciąć np. kwiatki. Buzie zajączków namalowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą (można użyć też kremu czekoladowego np. Nutelli). Kawałki banana można zamoczyć w soku

Ciastkozercy
Krem pomarańczowy w pucharkach 136

kolejce czekają już cztery  ciasta. Jednak pisanie przepisów nie idzie mi tak szybko i chyba jeszcze sobie w kolejce poczekają :) 300 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru (lub  według własnego smaku) posypka czekoladowa Śmietanę z cukrem ubić na sztywno. Dodać otartą skórkę

O kuchni z uczuciem
Wilgotne ciastka kokosowo-owsiane z czekolada, bez jaj czyli Slodki Czwartek odc.85 277

zależności od upodobań 1 łyżka miodu garść drażetek czekoladowych lub posiekanej grubo czekolady 100 g masła lub margaryny bez mlecznej 80-100 ml kefiru (nam alergolog zezwolił i czasem stosuję) Mąkę, wiórki, płatki i cukier mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka

Dzieje kuchennej Wiewióry
CZEKOLADOWA LAZANIA NALEŚNIKOWA Z SEREM 305

przepis na fantastyczną czekoladową , naleśnikową lazanie. Delikatne czekoladowe naleśniki przekładane słodkim nadzieniem z białego sera nie tylko pięknie i smakowicie wyglądają, ale też smakują wyśmienicie. Gwarantuję, że każdy ( zarówno dzieci jak i dorośli ) z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( 6 porcji / blacha o wym. ok. 22 x 22 cm ) CIASTO NALEŚNIKOWE: * mąka – 2 szkl * mleko

Ostra na Słodko
Mocno czekoladowe ciasteczka z soczewicy | dietetyczne 266

Ciasteczka są MEGA czekoladowe. Kruche na zewnątrz i puszyste w środku. Z warzyw strączowych można wyczarować niezłe cuda. Jedno ogromniaste ciacho ma ok. 44 kcal! Idealne do porannej kawusi lub na wieczorne podjadanie. Na moim blogu umieściłam przepisy np. na  babeczki z czerwonej fasoli  i  bezglutenowe ciasto z ciecierzycy . Składniki na 15 dużych ciastek: Puszka soczewicy gotowanej

Czarnawisienka
CZEKOLADOWE TRIO 158

roztopioną czekoladę i wymieszać. Do każdej masy serowo-czekoladowej dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać.Na biszkopt wylać, masę z gorzką czekoladą, wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wylać na nią masę z białą czekoladą, ponownie wstawić do lodówki aby stężała, na wierzchu wylać masę z czekoladą toffi. Gotowe ciasto wstawić na koło 2 godziny do lodówki

RAROSSA
Muffiny z czekoladą w towarzystwie motyli 126

kuchennej półeczki , tam też znajdziecie przepis na ciasto.   Składniki: 100g miękkiej margaryny 225g cukru dramadera 2 jajka 150ml jogurtu naturalnego 5 łyżek mleka 1 łyżka sody oczyszczonej 275g mąki pszennej (u mnie ponad 100g to mąką pszenna chlebowa, bo po prostu skończyła się standardowa :)) 100-200g czekolady lub groszków czekoladowych (ilość wedle uznania i tego co znajdziecie

W kuchni wieczorem
Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem 326

kremu wykorzystałam mielone migdały. Składniki: na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki białego octu winnego 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka masła + 1 łyżka mąki do posypania tortownicy na krem czekoladowy: 330 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torcik czekoladowy 205

macy cukrowej/marcepanowej, wiórków kokosowych, owoce lub wiórki czekoladowe- wedle uznania :) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Za pomocą pędzelka smarujemy foremki masłem i posypujemy mąką. Od odmierzonej mąki odejmujemy 3 łyżki i zastępujemy je kakaem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ubijamy na jednolitą, gładką masę. Masę rozdzielamy do foremek. Poziom ciasta nie powinien przekraczać połowy wysokości ścianki formy. Stawiamy foremki

Pudełko rozmaitości
Kilimandżaro nr 2 285

ciasto przygotowałam kiedys na specjalne zamówienie. Ciasto Kilimandżaro s. Anastazji chyba wszyscy dobrze znają ( przekładany klasyk). Ja postarałam się go trochę odmienić: do jabłek dodałam galaretki truskawkowej, całość mocno nasączyłam capuccino, a wierzch przyozdobiły dary jesieni, czyli orzechy włoskie. Przekladaniec w tej wersji wyszedł naprawdę „na bogato”: smaków niby kilka, ale pięknie ze sobą współgrają. Blacha(...)Składniki na biszkopt czekoladowy:       8 jaj       200 g cukru       6 łyżek mąki pszennej       3 łyżki kakao       2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę soli i miksujemy na sztywno

Domowe ciasta
Czekoladowe naleśniki 174

łyżki naturalnego masła orzechowego 100% – trochę cukru pudru do – łyżka masła Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne dodać troszkę mąki. Ciasto odstawić na ok. 20 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej a następnie dodaj 2 łyżki masła orzechowego. Opcjonalnie możemy dodać trochę miodu. Kroimy banany i przygotowujemy(...)trójkąty. Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni i podpiekamy każdego naleśnika z każdej strony delikatnie.  Naleśniki układamy na talerzach i dekorujemy np. świeżymy truskawkami i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Czekoladowe naleśniki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 202

roku przygotowałam dla mamy super torcik o smaku śmietnakowo-kokosowym.Nazwałam do princessa :-)  Tort ten jest dla mnie wyjątkowy, ponieważ postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu czekoladową kokardę do jego ozdobienia i wyszła mi ;-) Także sukces. Pierwszy raz też temperowałam czekoladę :-)  Tort wyglądał bardzo pięknie, super smakował. Był bardzo leciutki.  Ale dość pisaniny przejdźmy to konkretów(...)boków niczym nie smarujemy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na pianę-dodajemy cukier, potem żółtka, potem przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i  bardzo delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do tortownicy, wkładamy do nagrzanego do 170-180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka.  Gdy wbijemy patyczek i jest suchy wyciągamy biszkopt z piekarnika

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Brownie z fasoli adzuki 178

tego posta, muszę oblizywać paluchy wysmarowane czekoladą, by przypadkiem nie ubrudzić klawiatury. :P Tak, to brownie jest obłędne ! Nie można się w prost od niego oderwać (dowód powyżej). Mooocno czekoladowe , wilgotne , gliniasto-zakalcowate,  czyli  idealne Mówię Wam: mistrzostwo świata! Każdy czekoladożerca będzie w siódmym niebie. Jeśli chodzi o fasolę, to nie musicie koniecznie używać odmiany adzuki , sprawdzi się(...)odstaw do wystudzenia. Przygotuj polewę:  W tym celu zagrzej mleko kokosowe i dodaj do niego kakao oraz cukier. Dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania lśniącej polewy. Wylej ją na ciasto. Posyp orzechami i odstaw na godzinę w chłodne miejsce aż polewa zgęstnieje. Później tylko krój i delektuj się do woli. *Na podstawie zmodyfikowanego przepisu Pippy Kendric ,  znlezionego u Jamiego

Food Square
Greckie ciasto orzechowe, Karithopita 362

czekoladowe lizaki-mikołaje oraz kalendarz adwentowy. I choć 18 urodziny mam już dawno za sobą, nadal na 6 grudnia dostaję taki kalendarz od moich Rodziców :) Codziennie po pracy otwieram kolejne okienko i wyjadam małą czekoladkę - jest to krótka chwila przyjemności, w której zdecydowanie czuję atmosferę Świąt.Kochani Rodzice, dziękuję Wam za nią!W tym roku na Mikołajki upiekłam greckie ciasto

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania