ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:1056/1443)

Tort gruszkowy dla alergika 191

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej

moj przepis na
Lodowy tort z porzeczkami i polewą 202

zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać nad kąpielą wodną. Mieszać, aż wszystko dokładnie się połączy. Wystudzić do temperatury pokojowej. Tort lodowy wyjąć(...)róg i polać po torcie lodowym. Na wierzchu rozłożyć świeżą porzeczkę. Można podawać zaraz po polaniu czekoladą lub włożyć ponownie do zamrażarki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Szarpaniec z truskawkami 87

niezawodny i łatwy w przygotowaniu deser, który można przygotować z kilku ogólnodostępnych składników. Ciasto zawsze wychodzi i co najważniejsze smakuje obłędnie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W sezonie truskawkowym w każdym domu powinno znaleźć się ciasto z truskawkami. Nie ważne czy będzie to klasyczne ciasto z truskawkami, czy ciasto przekładane. Ważne, aby w swoim składzie zawierało truskawki – owoce(...)Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki BISZKOPT 4 jaja  ¼ szklanka cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki  40 g proszku budyniu (smak czekoladowy, bez cukru)  MASA Z TRUSKAWKAMI 500 ml śmietanki 30%  ½ szklanki cukru pudru  2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody 500 g truskawek  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT

Przepiski.pl
Baby shower – pomysł na słodki prezent 64

gospodyni imprezy jest trudny w przygotowaniu. Sernik to wyjątkowe ciasto. Przygotowanie wymaga cierpliwości i precyzji. Pamiętaj, by biały ser twarogowy zmielić trzykrotnie – to klucz do sukcesu każdego wypieku. Kolejną ważną rzeczą jest pozostawienie sernika w piekarniku do całkowitego wystygnięcia (tutaj właśnie potrzebna jest cierpliwość). Nie otwieraj drzwiczek piekarnika, póki ciasto w środku całkiem nie wystygnie. Dzięki temu mamy pewność(...)Sernik to ciasto kochane przez wszystkich, więc na pewno ucieszy mamę i gości. Po więcej pomysłów na sernik zapraszamy na nasz fanpage Ja Cię SERniczę Artykuł sponsorowany Program „Ja Cię SERniczę” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową → Sernik z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi → Sernik czekoladowy z musem

Oryginalny smak
8 składnikowy sernik dyniowy 106

dyniowy to ciasto, które ratuje w kryzysowych sytuacjach, np. takiej, gdy masz ogromną ochotę na sernik, ale niestety aktualna dieta nie pozwala na jedzenie sera. Wersja z tofu i dynią jest chyba moją ulubioną wersją tofurnika. Do tej pory dzieliłam się z Wami przepisami na tofurniki w wersji bez pieczenia (gorąco polecam Ci wypróbowanie Dyniowego tofurnika z czekoladowym spodem oraz

365 dni dookoła kuchni
Kwiatuszek 101

mięty Sposób przygotowania: 1.    Galaretki żółte rozpuszczamy w 3 szk. wody gorącej, studzimy. 2.    Galaretkę czerwoną rozpuszczamy 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy. 3.    Kuleczki czekoladowe kruszymy. 4.    Masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z kuleczkami. 5.    Wykładamy dno tortownicy. 6.    Śnieżki ubijamy z mlekiem. 7.    Dodajemy żółtą galaretkę(...)Chłodzimy w lodówce 2 godziny. 13.                     Ciasto gotowe. 14.                      Smacznego

Kulinarna Chwila
Palaczinki 156

chochli ciasta. Smażcie do momentu gdy rant naleśników zrobi się złotawy (ok 1-3 minut, na średnim ogniu) i wtedy przewróćcie na drugą stronę i smażcie jeszcze ok 1,5 minuty. Możecie je podawac zarówno na ciepło jak i na zimno jak i we wszelakich formach (ja składałam w trójkąty). Mi najbardziej smakowały podane z kremem czekoladowym (cienka warstwa

Szybko Tanio Smacznie
Bananowe sushi z nutellą 137

czekoladowego szaleństwa. Mowa oczywiście o kremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę. Jest to przepis smaczny i owocowy.   Składniki na bananowe sushi krem nutella 2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze) 2 banany Przepis na bananowe sushi Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle, by przykrył ciasto. Na początek tortilli

Kuchennyviral.pl
Karpatka 170

Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka 200 g masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty przekładamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady

Różne smaki w kuchni
Mleczna kanapka 661

wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, przekroić ostrym nożem na 2 blaty kakaowe. Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem wanilinowym, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do otrzymania puszystej masy maślanej. Powoli dodawać do niego wystudzone waniliowe mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i utrzeć, do gładkości. Blaty biszkoptowe przełożyć mleczną masą. Wierzch możemy wg gustu udekorować polewę czekoladową

Pyry na Gaz
Babka bananowo - kakaowa 153

Ciasto na niedzielę, nasz cotygodniowy cykl wypieków z dziewczynami na FB, zapraszam chętnych do wspólnej zabawy. Tym razem Bożena namówiła mnie na babkę. Niedługo Wielkanoc i bab będzie mnóstwo więc najpierw powiedziałam nie a potem jak znalazłam tą pyszną pełnoziarnistą babę to upiekłam ją i zajadałam ze smakiem. Na Wielkanoc upiekę jeszcze inną. Babka mocno czekoladowa, z pyszną polewą, pulchna

Moje Małe Czarowanie
Jak zrobić idealne pączki? 3758

paskiem niezrumienionego ciasta. Pączki smażymy po kilka minut z każdej strony, przekładając je na drugą stronę przy pomocy widelca. Temperaturę tłuszczu należy regulować przez cały czas smażenia pączków, zwłaszcza, jeśli smażymy ich sporą ilość. Usmażone pączki wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na grubej warstwie ręcznika papierowego, który wchłonie nadmiar tłuszczu. DEKOROWANIE PĄCZKÓW Pączki można udekorować lukrem, polewą czekoladową lub inną

Smakołyki Bereniki