Przepis na : deser
Uwielbiam andruty, dlatego niejednokrotnie publikowałam na blogu różne wariacje z nimi związane. Dziś mleczno- orzechowy :) Polecam także: Andrut z kolorową galaretką Tort waflowy- „Pischinger” Andrut z masą czekoladową z petit beurre'ami i bakaliami Andrut z kokosem i biszkoptami Składniki: 1 paczka andrutów Składniki na masę mleczną ¼ szklanki mleka ¼ szklanki cukru 17 dag masła 1 szklanka mleka w proszku Wykonanie: Mleko zagotować z cukrem do zgęstnienia, następnie wystudzić i utrzeć z masłem i mlekiem w prosz... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com