ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:181/345)

Budyniowiec z konfiturą 165

przerywając ubijania, dodawać kolejno żółtka. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 – 25 minut w 170 o C. Wystudzić i przekroić na pół. Przygotować bitą śmietanę – śmietankę ubić z cukrem. Przygotować krem budyniowy – laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół. Nożem zeskrobać nasionka. Do kubeczka wlać 150 ml mleka(...)budyń. Mieszając, chwilę gotować. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Nie przerywając ucierania, dodawać porcjami budyń. Jeden placek posmarować kremem, przykryć drugim plackiem. Całość posmarować konfiturą, wyłożyć bitą śmietanę. Ciasto udekorować według uznania i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Uwaga – sprawdzona rada: 1)       laskę wanilii można zastąpić 1 łyżeczką cukru waniliowego jednak

Świat Smaku
Ciasto balowe z karmelem 447

pszennej,  4 łyżki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.  Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 25x36cm.  Piec około 20-25 minut w temp. 175st. Ostudzić.  Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki(...)godz na wolnym ogniu. Śmietanę ubić z pudrem na sztywno, dodać śmietan-fiksy.  Na zimny biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to herbatniki.  Rozsmarować karmel i wyłożyć krakersy.  Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
,,Ciasto różowa bajka’’ 170

wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy. Na blachę, wyłożoną pergaminem, wykładamy na przemian białe i żółte ciasto. Pieczemy 40 minut w temp. 180 st.C. W tym czasie galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody i odstawiamy do schłodzenia. Proszek budyniowy mieszamy z 3/4 szkl. mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, wlewamy rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotowujemy. Odstawiamy

Podróż w kulinaria
Ciasto Jakuba 8971

szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza : 6 białek 12 łyżek cukru 3 kisiele wiśniowe Masa budyniowa : 3 opakowania budyniu waniliowego 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 250 g margaryny Dodatkowo : słoik wiśni z kompotu Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto, w razie potrzeby podsypujemy jeszcze mąką, aby się nam nie kleiło

charlotte gotuje
Ciasto styropian z jagodami 112

wkładamy do lodówki. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na nim naszą większą część ciasta. Wkładamy na chwilę do lodówki. 4. W misie miksera ubijamy ze szczyptą soli białka na puszystą pianę, dodajemy cukier puder, miksujemy. Następnie partiami dodajemy proszek budyniowy (zmniejszamy obroty miksera) i miksujemy, teraz jak składniki nam się połączą dodajemy partiami nasz jogurt, oraz wiórki

kruche babeczki
Tartaletki z kremem i figami 150

musi być z makiem! Dowodem na to są te klasyczne tartaletki na kruchym spodzie z budyniowym , pachnącym wanilią,  kremem  pâtissière  i świeżymi figami. Mam nadzieję, że bardziej polecać ich nie trzeba. Ich wygląd mówi sam za siebie - są pyszne! :) Kruche ciasto  (na 4 tartaletki o średnicy 11 cm) : 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła

Food Square
Orzechowiec 411

drugi dzień. Zapraszam również po wersję ciasta z masą kajmakową -> Orzechowiec - Miodownik  Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej tortowej 3 jajka 200 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia (dałam płaskie ) 3 łyżki płynnego miodu Krem budyniowy: 2 waniliowe / śmietankowe budynie 0,5 L mleka  4 łyżki cukru 200 g masła Masa orzechowa

W Moim Magicznym Domu
Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy 175

wysokości obręczy, na dno ścieramy na dużych oczkach tarki drugą część ciasta. Tortownicę wraz z ciastem wkładamy do lodówki.  Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do drugiej miski przekładamy ser, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek budyniowy - miksujemy do połączenia się składników, dodajemy skórkę kandyzowaną z pomarańczy i aromat pomarańczowy - mieszamy. Do masy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 191

idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni. /MASA SEROWA: - Masło ucieramy z cukrem (pół szklanki) i cukrem waniliowym/wanilinowym.  - Dodajemy po łyżce sera, mieszamy na średnich obrotach.  - Dodajemy proszek budyniowy. - Osobno blendujemy odcedzone wiśnie  - Łączymy masę wiśniową z masą serową, powoli wlewając rzadsze

Wypisz Wymaluj
Ciasto winogronowe z czerwonym winem 124

składników. Gotową polewą polać ciasto i udekorować winogronami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Sernik na zimno z mango → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak
Pomidorówka naszej babci – zupa pomidorowa inaczej 130

Któż z nas nie zajada się przepyszną zupą pomidorową. Ta powszechnie znana zupa jest nie tylko przepyszna, lecz także bardzo zdrowa. Można ją przyrządzić na wiele

sierotka maRysia w kuchni
Kostka orzechowa 302

Bardzo smaczne ciasto, które szczególnie mojemu M. przypadło do gustu. Początkowo miałam obawy co do masy, gdyż dawno już nie robiłam takiej na bazie masła i

Smaki Na Talerzu
Ciasto 'procenty na pierzynce' 363

domyślacie nie mam już więcej ochoty ich jeść :-) Chyba, że w innej formie np. jako ciasto. SKŁADNIKI   NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody 1-2 krople aromatu rumowego NA KREM BUDYNIOWY 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru(...)kawie, żeby lekko zmiękły, a następnie w wódce i kłaść jeden obok drugiego na kremie budyniowym. W garnuszku pogrzać śmietanę i mieszając rozpuścić w niej czekoladę (do polewy można dodać przelany przez sitko alkohol, który nam został z nasączania biszkoptów). Zostawić do ostudzenia. Ciasto polać gęstniejącą polewą czekoladową (zrobić grubą warstwę). Opcjonalnie można do polewy dodać łyżeczkę żelatyny, będzie się

Passions hobbies life
Portugalska tarta budyniowa 246

Czasami lubię przyrządzać desery, na przygotowanie których nie potrzeba zbyt dużo czasu. Jednym z nich jest tradycyjna tarta portugalska, z masą budyniową. Całkowity czas przyrządzania to około 45 minut, a więc dość krótko jak na ciasto, dodajmy do tego, proste i bardzo smaczne ciasto. Potrzebujemy: - 250 ml mleka - 250 ml śmietany 30% - 175 g cukru - 50 g mąki pszennej

W mojej holenderskiej kuchni
Migdałowiec 303

masłem , aż do powstania jednolitej masy.  Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną.  Przełoż enie ciast a: Formę wyłoży papierem do pieczenia, na nim ułożyć warstwę krakersów, następnie masę budyniową, znów krakersy, na nie karmel z mleka z puszki i znów krakersy i na wierzchu bita śmietana i posypa ć j ą płatkami

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania