Lubicie owsiankę? Ja bardzo. Owsianka z pieczoną gruszką to pyszny pomysł na zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie . To poranna dawka energii na dobry początek dnia. O
Oryginalny smakCzy w tak upalne dni jak teraz mamy ochotę na słodkości? Jasne, że mamy! Nie zawsze jednak mamy ochotę stać długo przy piekarniku i zdecydowanie częściej
Ostra na SłodkoDopadło i nas - sprawdzamy co możemy jeść a co nie. Ale, żeby nikomu nie było przykro - wypieki robimy dla wszystkich takie same - bezglutenowe! Bałam się, kojarzyłam
Słodkie PrzyjemnościNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastaPrzepis na te ciastka nie był planowany. Wyprodukowałam sporą ilość puree z dyni, połowę zamroziłam, a pozostała część musiała zostać spożytkowana inaczej i tak oto powstało
Fabryka pomysłówChlebek ten robię właściwie co tydzień. Wychodzi mi kilka małych bochenków, które przechowuję w lodówce. Zwykle zapas kończy się po około tygodniu. Chlebek ten najlepiej smakuje
Ze smakiem bez glutenuSernik został upieczony na pewna imprezę, udało mi się ukroić z niego pasek by pokazać Wam jak wygląda w środku. Reszta wyszła z domu. Stąd nie
Z Kuchni Do KuchniBułki z oliwkami, pasternakiem, marchewką i rozmarynem czyli bardzo aromatyczne pieczywo dobre na każdą okazję. Wyrabianie klejącego się ciasta bywa męczące, zwłaszcza kiedy nie używamy do
MohiellaProsty przepis na szarlotkę rzucił mi się w oczy podczas przeglądania, bardzo dobrej skądinąd, książki Jaglany detoks . Cóż - tu również ważne miejsce przypadło kaszy jaglanej, ale
Smakuje zdrowoGingerbread men czyli piernikowe ludki. Jak mówi bajka z 1875 roku, jeden z nich nie chciał zostać zjedzony, wyskoczył więc z piekarnika i uciekł w świat
maniapieczeniaBiałe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki bułeczki, mogą być z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym
w mojej kuchniOdliczanie czasu do Świąt Bożego Narodzenia czas zacząć. Teraz będą na blogu pojawiać się nowe świąteczne przepisy. Tym razem chodzi o paszteciki. Paszteciki to doskonała przekąska
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczosnkowe zrobimy z kilku podstawowych składników. Są one mięciutkie i delikatne w środku, pachnące czosnkiem. Bułeczki czosnkowe mogą mieć różne kształty, tak jak u mnie zawijane. Można też wyrośnięte ciasto drożdżowe podzielić na mniejsze równe części, uformować z każdej podłużną bułeczkę, ponownie odstawić do wyrośnięcia, następnie w każdej bułce zrobić tępą stroną noża trzy nacięcia i powkładać w nie masło(...)Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na blacie podsypanym mąką pszenną na cienki placek w kształcie prostokąta. Połowę ciasta posmarować masłem czosnkowym (zostawić niewielką ilość masła do posmarowania bułeczek po wierzchu). Następnie ciasto złożyć na pół (nieposmarowaną częścią przykryć część posmarowaną) i pokroić na paski o szerokości około 2-3 cm. Następnie każdy pasek wziąć
Danka Pichcikoniec dodaj pstrąga i piecz przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż się upiecze. Zdrowy, niskowęglowodanowy i bezglutenowy przepis na pieczonego pstrąga Jeśli próbujesz schudnąć, prawdopodobnie interesuje Cię zdrowy, niskowęglowodanowy i bezglutenowy przepis na pieczonego pstrąga. Pstrąg jest doskonałym źródłem białka i ma tylko dwa gramy węglowodanów na porcję. Pstrąga można piec lub grillować z warzywami lub podawać(...)Wybór odpowiedniej ryby do pieczenia jest bardzo ważny – oprócz walorów smakowych ma ona wiele zalet. Należy do nich łatwość przygotowania i minimalny bałagan. Jeśli kupisz uprzednio umytego pstrąga, nie ma potrzeby płukania go przed pieczeniem. Można jednak spróbować upiec pstrąga w foliowej kopercie, aby jeszcze bardziej ułatwić sobie sprzątanie. Jeśli chodzi o pieczenie pstrąga, folia jest
Patchworkkardamonu – domowy makaron Kokardki z sosem czereśniowym Czereśnie uwielbiamy oboje i najchętniej zjadamy świeże bez przetworzenia, ale, że Piotrek ostatnio przynosi duże ilości to postanowiłam zrobić drożdżówki z czereśniami. Składniki na ok. 20 najlepszych drożdżówek z czereśniami i kruszonką: Ciasto drożdżowe: 1 jajko 20 g świeżych drożdży lub 7g drożdży suchych ½ kg mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka(...)szklanki cukru, dodajemy mąkę, oraz sól. Zagniatamy ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. W między czasie przygotowujemy czereśnie, płuczemy na durszlaku, osuszamy i drylujemy. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy okrągłe placuszki takiej wielkości jakie chcemy mieć drożdżówki, na środku dajemy po 4 czereśnie. Posypujemy kruszonką. Pieczemy drożdżówki przez 15-20 minut w 180 stopniach C. Wyjmujemy na kratkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię