Kurczak zapiekany z grzybami i porem to fajna propozycja obiadowa dla całej rodziny. Przepisów na zapiekanego kurczaka jest naprawdę mnóstwo, a ja tym razem proponuję Wam
Przepiski.plCiastka czekoladowe to moja słabość i cały czas opracowuję kolejne przepisy na ciastka brownie idealne. Dla mnie idealne ciasteczka brownie mają delikatnie chrupiącą skórkę na wierzchu
greenscarfTe ciasto powstało pod wpływem emocji 😃 Miałam zły dzień, a chciało mi się coś słodkiego.😈 Zrobiłam sobie zakupy, zaczęłam przygotowywać podstawowego murzynka, na koniec dodając trochę
Zdrowie i pysznie na talerzuDzisiaj wersja naszych ulubionych chrupiących ciasteczek owsianych, tym razem w wersji bezglutenowej. Ciasteczka z lekko kokosową nutą (to za sprawą mąki), wyszły chyba jeszcze
Smaczne ZdroweTeff, inaczej nazywany miłką abisyńską należy do rodzaju traw, hoduje się go głównie w Etiopii, gdzie wyrabia się z niego injerę - tradycyjny etiopski chleb w formie
pyszne zdrowościDelikatny, kremowy sernik na co dzień i na specjalne okazje. Rozkosz podniebienia dla każdego miłośnika połączenia białej czekolady i malin. Oprócz polewy z białej czekolady również
Świat Ciastakakao ) i frużelina wiśniowa. Udekorowany czekoladowym dripem i polewą czekoladową, rozetkami z bitej śmietany oraz wisienkami koktajlowymi. Dość minimalistycznie, prosto, ale obłędnie pysznie :D. A do tego lekko i bez przesłodzenia, można więc go jeść i jeść :). Bardzo polecam! Nie tylko na wyjątkowe okazje :). Biszkopt oraz frużelinę wiśniową warto przygotować wieczór wcześniej. Biszkopt : 4 duże jajka 140 g cukru(...)etapie nie używamy już miksera ), do połączenia. Należy mieszać naprawdę bardzo delikatnie, aby nie zniszczyć pęcherzyków powietrza, biszkopt bowiem nie zawiera proszku do pieczenia i rośnie tylko dzięki dobrze ubitym białkom. Ciasto delikatnie przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Piec w temperaturze 160° - 170°C przez około 30 - 40 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika
Opowieści z piekarnikaWydaje mi się, że prościej się już nie da! Pełnoziarnisty spód, erytrol zamiast cukru, minimum składników, a maksimum smaku. W dodatku nie potrzebujecie żadnej formy na
Be Fit Be Strongnadzieję, że co tydzień będzie dla Was inspiracją do tworzenia nowych wypieków w domowym zaciszu! Dziś przygotowałam dla Was nie ciasto, a pyszne rurki z kremem! Takie rurki z kremem chodziły już za mną od dłuższego czasu! Obłędnie kruche ciasto wypełnione po brzegi słodkim, waniliowym kremem budyniowym. Końce tych chrupiących rurek zanurzyłam w kremowej białej czekoladzie i chrupiącym orzechowym krokancie(...)folię, odstawiamy co lodówki na ok. 1 godzinę. Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na ok. 1 mm na stolnicy odsypianej mąką. Wycinamy paski 1,5 cm . Foremki do rurek smarujemy masłem i nawijamy paski zaczynając od części węższej w kierunku szerszej. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 200C . Z rurek zdejmujemy dopiero, kiedy będą
Ostra na SłodkoDrożdżowe, delikatne w smaku rogaliki . Te są z marmoladą ale można przygotować je z nutellą lub zupełnie bez dodatków. Upiekłam je aby zabrać na jutrzejszy wyjazd w góry do podjadania w trakcie podróży. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)jajko do posmarowania rogali przed pieczeniem, u mnie dodatkowo sezam do posypania Przygotowanie: Odmierzoną ilość mąki wsypać do misy miksera dodać, cukier waniliowy, cukier, sól, oraz drożdże. Do tego jogurt oraz roztrzepane jajka. W miedzy czasie w małym garneczku pogrzać mleko, w którym rozpuścić masło. Wystudzone dodać mąki, wyrobić gładkie ciasto, które będzie dość lepkie ale takie właśnie
W garach u Gosiroku Wielkanoc z pewnością będzie się różnić od tych Wielkanocy, jakie obchodziliśmy do tej pory. Dla zdecydowanej większości z nas będzie to czas bez tradycyjnych spotkań w gronie szerszej rodziny, suto zastawionego stołu, długiego spaceru po skosztowaniu wszystkich pyszności. Warto jednak uprzyjemnić sobie ten czas i przeżyć go najbardziej miło, spokojnie i radośnie, jak to możliwe :) Dlatego, jeśli(...)cytryny i cukier. 2. Z ciasta francuskiego wytnij koła przy pomocy dużej filiżanki lub małej miseczki. 3. Na środku każdego koła z ciasta układaj po łyżce masy serowej. 4. Brzegi ciasta możesz posypać cukrem. 5. Piecz 20min w 180*C, aż mocno się zrumienią. 6. Na upieczone i ostudzone ciasta wykładaj po łyżeczce lemon curd. Smacznego! Quick cheese and lemon
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDrożdżowe, delikatne w smaku rogaliki . Te są z marmoladą ale można przygotować je z nutellą lub zupełnie bez dodatków. Upiekłam je aby zabrać na jutrzejszy wyjazd w góry do podjadania w trakcie podróży. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)jajko do posmarowania rogali przed pieczeniem, u mnie dodatkowo sezam do posypania Przygotowanie: Odmierzoną ilość mąki wsypać do misy miksera dodać, cukier waniliowy, cukier, sól, oraz drożdże. Do tego jogurt oraz roztrzepane jajka. W miedzy czasie w małym garneczku pogrzać mleko, w którym rozpuścić masło. Wystudzone dodać mąki, wyrobić gładkie ciasto, które będzie dość lepkie ale takie właśnie
W garach u GosiSzybki sernik budyniowy – łatwy przepis U mnie w domy uwielbia się serniki dosłownie w każdej postaci. Często na pytanie „Co dziś upiec do kawy
Słodkie okruszkiDeser w pucharku jest bardzo łatwy w przygotowniu, pięknie się prezentuje i z pewnością zadowoli każde podniebienie. Smaczne, niskokaloryczne "co nieco". Zawartość pucharka i jego kaloryczność
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!znany jest od dawna. Myślę, że wielu z Was jadło taki makowiec, ale czy piekliście go? Ja jadłam. Kilka razy, ale... sama jeszcze nie piekłam. Jadłam różne rodzaje. Pieczone bez spodu, sama masa makowa, na kruchym spodzie, z dużą ilością bakalii... Dzisiaj przed Wami moja wersja makowca, który upiekłam na spodzie z mielonych migdałów. Dzięki temu makowiec zyskał(...)migdały, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie cukier. Roztarłam palcami, rozgniatając kulki masła, mieszając z suchymi składnikami. Na końcu dodałam żółtko. Mieszałam do czasu, aż masa osiągnęła postać drobnej kruszonki. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Blaszkę (o wymiarach 25x36 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia i wyłożyłam kruszonkę migdałową. Ciasto wyłożyłam na dnie foremki, dobrze uklepałam
Kuchnia u Krysi