łyżki płatków owsianych 2 łyżki otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta sody 1 jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 jabłko pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka miodu naturalnego Sposób przygotowania: W blenderze miksujemy otręby i płatki owsiane. Przesypujemy do miseczki i dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cynamon, mieszamy. Wbijamy jajko, dodajemy jogurt naturalny i miód. Po dokładnym(...)obrane i pokrojone w drobne kawałki jabłko i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju (lub jak ktoś ma patelnię teflonową, są o wiele lepsze) nakładamy łyżką wymieszane ciasto. Przykrywamy przykrywką i zmniejszamy ogień. Każdą stronę smażymy ok. 3 min lub krócej, aż do zarumienienia. Polecam również o zrezygnowaniu z cynamonu, jak ktoś nie lubi zbyt słodkich placuszków
Truskawkowa FiestaOstatnio bardzo często widujemy na blogach ciasta "number cake". Bardzo nam się one podobają i zapragnęłyśmy taki zrobić. Urodziny żadne nam się nie zbliżają więc
Candy PandasDziś mam dla Was świetny pomysł na imprezową przekąskę. Pamiętacie hot dogi w cieście drożdżowym – roll dogi ? Oba przepisy łączy jedno ciasto drożdżowe, które jest niezwykle
Be Fit Be StrongZawsze staram się stworzyć słodkości, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Myślę, że ten deser można do takich zaliczyć. Skład tarty to przede wszystkim
Via GustoP onieważ zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie czas wypieków, postanowiłam podzielić się z Wami moją wersją ciasteczek, potocznie zwanych smalcówkami. Moja Mama zawsze
Okiem Blondynki by McBlondiWydaje mi się, że prościej się już nie da! Pełnoziarnisty spód, erytrol zamiast cukru, minimum składników, a maksimum smaku. W dodatku nie potrzebujecie żadnej formy na
Be Fit Be StrongJeśli jesteście miłośnikami zapiekanek obiadowych, ten przepis będzie idealny dla Was! Prosta, smaczna i szybka do zrobienia zapiekanka pomidorowa z kurczakiem – to danie w ostatnim
Przepiski.plTu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i
Di gotujeTen chleb choć drożdżowy, bardzo zauroczył nas swym smakiem. Do tego ma bardzo imponujące dziurki. To tak jak z serem, ser z dziurami też
Smaczne ZdroweDziś chciałbym z Wami się podzielić przepisem na babeczki z czekoladą i polewą malinową. Z miejsca stały się jednym z moich ulubionych przepisów. To właśnie one
PaleoLifeLubisz zapach świeżo upieczonego drożdżowego ciasta? Uwielbiam drożdżowe ciasto ze świeżymi owocami, ale zimą najlepszą opcją jest użycie bakalii lub suszonych owoców. A może by tak
Via GustoPonownie wymieszać łyżką. Masło włożyć do kubka. Kubek wstawić na gaz i podgrzewać do roztopienia się masła. Zdjąć z ognia. Łyżkę wyjąć z ciasta i zacząć ręką wyrabiać ciasto dolewając letnie masło. Wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie elastyczne i zacznie odchodzić od ręki. Miskę przykryć bawełnianą ścierką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3/4 szklanki mleka wlać do rondla(...)miski. Skropić sokiem z cytryny. Dodać cukier, cukier wanilinowy, cynamon i wymieszać. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na 8 placków. W dłoniach z każdego uformować kulę, spłaszczyć na kształt drożdżówki w środku robiąc wgłębienie. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego krążka wyłożyć porcję jabłek i budyniu. Do miski wsypać mąkę pszenną
Danka Pichciproszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao czarne (4 łyżki ) dostępne tutaj kakao klasyczne gorzkie (1 łyżka) dostępne tutaj cukier (170 g) jajka (5 szt.) szczypta soli Potrzebne gadżety: tortownica 20-22 cm. mikser papier do pieczenia waga kuchenna szpatułka miarka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, czarne kakao(...)dnie papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół na środkowej półce piekarnika w 170°C przez około 35 minut do tz. suchego patyczka. Upieczony czarny biszkopt wyciagamy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt najlepiej przekrawać na drugi dzień. Tutaj możesz zoaczyć jak zrobić ciasto czekoladowe jako baza do tortów
RITA food channelmojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest prawie bez dodatku cukru, bo i tak jemy ją najczęściej z dżemem, ma za to duuuużo kruszonki. Jeżeli lubicie chałki troszkę mniej wilgotne to dajcie 200 ml mleka zamiast 250 ml. Składniki(...)mąki, jajka, masło, sól. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, nie powinno się kleić do rąk. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Ciasto przełożyć na blat wysypany mąką
moj przepis na