ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2106/2671)

Ciasto migdałowo cytrynowe z truskawkami 64

Ciasto migdałowo cytrynowe z truskawkami to ciasto które już kiedyś robiłam i które już było na blogu. Powtarzam to ciasto bo było pyszne, a ostatni raz

Relaxtime
Bezglutenowe wegańskie ciasto marchewkowe 164

W większości przepisów na ciasto marchewkowe marchwi w składzie jest tyle co kot napłakał. W tym cieście licząc gramaturę marchwi jest połowa, reszta to bajery i

greenscarf
Piaskowa babka bezglutenowa 139

Banalnie prosta do wykonania babka piaskowa, lekka i rozpływająca się w ustach, długo zachowuje świeżość. Mąż nazwał ją „super-zapychaczem” a ja poniekąd przyznaję mu rację

Kuchenne zapiski Edyty
Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy 105

Uwielbiam bezy więc tym razem proponuję bezę Pavlovą z frużeliną wiśniową. Smak obłędny, prezentuje się pięknie, nie jest też trudna do zrobienia, wystarczy dobrze

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik chałwowy 1376

Delikatny, lekki, a jednocześnie mocno serowy sernik z chałwą na ciasteczkowym spodzie. Łatwy do zrobienia, super smaczny i wychwalony przez gości i domowników. Ten sernik jest

Przepiski.pl
Sernik wiedeński 78

Sernik wiedeński, czyli tradycyjny sernik bez kruchego spodu z dużą ilością rodzynek i skórki kandyzowanej, polany czekoladową polewą. Sernik idealny na Święta Bożego Narodzenia. Czas

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada bezowa z kremem cappuccino i dżemem jagodowym 141

Bezowa rolada z kremem cappuccino - czyli coś na co miałam smak już od jakiegoś czasu i postanowiłam ją zrobić. Przepis pochodzi z bloga  i został

W Moim Magicznym Domu
Drożdżowe z Serem i Truskawkami 39

ustach. Przygotowanie tego ciasta jest niezwykle proste i szybkie. Nie potrzebujesz nawet miksera! Wystarczy kilka prostych składników wymieszać łyżką, a już po chwili będziesz delektować się domowym wypiekiem.  Jeśli więc masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz spędzić wielu godzin w kuchni, koniecznie wypróbuj ten przepis.!  Ciasto drożdżowe z serem i truskawkami bez miksera to idealna(...)Mieszamy byle jak drewnianą łyżką do momentu, aż nie będzie widać mąki.  Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do godziny. Po tym czasie ciasto przekładamy do foremki całej wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy równomiernie i wykładamy ser (ser jest gęsty, więc można go rozdrobnić używając widelca, lub palców).  Na ser układamy połówki truskawek. Posypujemy górę ciasta

RITA food channel
Pistacjowy sernik baskijski z malinami 75

Jeśli uwielbiacie delikatny, mazisty i kremowy sernik baskijski , to ta pistacjowa wersja z malinami jest jego jeszcze lepszym wcieleniem. Rozpusta biała czekolada, pasta pistacjowa i kwaskowe

Poezja smaku
Gofry – chrupiące i puszyste 58

każdym razem przygotujecie przepyszny deser. Te idealne gofry domowe smakują jak z budki nad morzem . Chociaż wiecie co – te są 100 razy lepsze! Rumiane, z chrupiącą skórką, bez polepszaczy. Smakują świetnie na słodko jak i w wersji wytrawnej. Jak zrobić chrupiące i lekkie gofry Chyba każdy, kto był choć raz nad polskim morzem, zapewne jadł gofry z budki(...)godziny przed przygotowaniem gofrów. Składniki w tej samej temperaturze to gładsze i lepiej pracujące ciasto. Piana z białek . Nic nie zapewni takiej puszystości i chrupkości jak dodanie do ciasta na gofry ubitej piany z białek. Oczywiście, oprócz niej dodajemy też odrobinę proszku do pieczenia, ale to właśnie piana gwarantuje najlepszy efekt i idealne gofry . Lekkie i chrupiące gofry

Na-talerzu.pl
Domowy makowiec zawijany 50

Domowy makowiec zawijany ,którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Ciasto wilgotne, puszyste, smaczne, skrywające makowe nadzienie bogate w bakalie. Wierzch ciasta tworzy pyszna chrupiąca skórka oblana lukrem i posypana skórką pomarańczową.  Pyszniejszy niż z cukierni. Długo zachowuje swoją świeżość. Z tego przepisu wychodzą 3 makowce ok30 cm .Plusem jest ,że makowca można zamrozić, wystarczy owinąć szczelnie w folię(...)dodać rozczyn oraz pozostałe składniki na ciasto (poza masłem) i zacząć je wyrabiać. Podczas wyrabiania dolewać stopniowo roztopione masło. Ciasto dość długo wyrabiać. Ja pomagam sobie mikserem z hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego i zajmuje mi to ok 10-15 minut. Ciasto musi być miękkie i elastyczne. Na lekko oprószony blat przerzucam ciasto i jeszcze chwilę ok 1 minuty wyrabiam

Olcia gotuje!
Ciasteczka półfrancuskie 97

przed Wigilią.  W moim rodzinnym domu było  kilka takich podstawowych przepisów świątecznych mini wypieków, pieczonych jako pierwsze, przechowywanych w chłodzie, często  jeszcze przy pierwszej herbatce noworocznej zajadaliśmy się tymi drobiażdżkami. Na blogu jest już  wersja ciastek półfrancuskich, takich pieczonych z wykorzystaniem twarogu, tu przepis na nie . Dzisiaj przedstawię ich inną wersję, równie smaczną i doskonale trwałą(...)niewymagające i szybkie. Pamiętam, że mama zlecała nam ich pieczenie, kiedy jeszcze byłyśmy całkiem smarkate, dlatego polecam je do pieczenia z dziećmi. Zagniatanie     i wykrawanie ciastek to niezła zabawa dla maluchów. Dopiero przy pieczeniu trzeba bardziej  nadzorować dzieciaki, żeby obyło się bez oparzeń. Polecam serdecznie! #ciastkapolfrancuskie #ciastkadowykrawania #ciastka #adwentowewypieki #ciastkapieczonezdzecmi #nachoinke #itbmtt

I tu będę miała takie te
Sernik wielkanocny 98

ciasto. Spód sernika to zmielone herbatniki z dodatkiem masła oraz piany z białka, dzięki temu oszczędzamy czas i mamy mniej pracy niż przy cieście kruchym. Do masy serowej poza bitą śmietaną dodajemy także ubitą pianę z białek, dzięki temu sernik jest tak delikatny i leciutki jak obłoczek, że dosłownie rozpływa się w ustach. Taki sernik na pianie podczas pieczenia(...)soli Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego 3 jajka 1/2 szklanki cukru + 1 łyżka do białek 1 szklanka śmietanki 30% (250 ml) 1 łyżka cukru pudru 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) Polewa: 3 pełne łyżki kremu NUTLOVE White Choco Peanut 1 łyżeczka oleju rzepakowego Wykonanie: Spód: Białko ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Herbatniki mielimy

Kuchnia MagdaLeny
Zawijane Paluchy Pizzowe 71

sałatki przygotować różnego rodzaju przekąski, które najszybciej znikają z talerzy. Do najbardziej popularnych przekąsek należą oczywiście roladki z tortilli , bez których nie wyobrażam sobie żadne imprezy. Serowe paluchy pizzowe to także idealny pomysł na smaczną przekąskę, która posmakuje każdemu. Ciasto drożdżowe z ulubionymi dodatkami, podawane w formie zawijanych paluchów smakują obłędnie! Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na smaczną przekąskę(...)zagnieść ciasto. Naczynie przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części, każdą rozwałkujemy w kształt prostokąta. Na jednej części rozsmarowujemy przecier pomidorowy, nakładamy oliwki i posypujemy serem, mozzarellą. Ciasto z farszem nakrywamy pozostałą częścią ciasta. Nacinamy na około 2-3 cm, tworząc paluchy. Każdy paluch odkręcamy dwa razy. Smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym

Przepiski.pl
Focaccia 179

podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło. Focaccia podawane jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek. Składniki: Ciasto drożdżowe: 700g mąki(...)oliwę i sól. Ciasto zagniatać 4- 5 minut robotem kuchennym, używając haka do zagniatania ciasta lub mikserem ręcznym z mieszadłami. (Ciasto będzie bardzo klejące i rzadkie). Możesz też zagnieść ciasto ręka. 2. Do drugiej miski wlać ok. 1 łyżeczki oliwy (najlepiej rozsmarować oliwę na dnie miski) przełożyć ciasto i obtoczyć je w oliwie. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić

Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Proponowane wyszukiwania