ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:2113/2671)

Gofry bez mleka 207

Starszej córce zachciało się gofrów...ale pech chciał , że zabrakło w domu mleka...ale co tam...postanowiłam trochę poszperać w necie i wyczytałam , że zamiast mleka

Moje domowe kucharzenie
Tartaletki z budyniem i owocami 628

soli masa budyniowa 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 375ml mleka 2 łyżki cukru 30g masła dekoracja 80g jagód 180g malin masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania Wykonanie: - mąkę przesiać, dodać cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto - ciasto schłodzić 30 minut w lodówce - foremki(...)można rozpuścić masło i posmarować foremki pędzelkiem), ciasto rozwałkować (jeśli jest klejące, można lekko podsypać mąką) na placek - placek ułożyć na kilku ustawionych obok siebie foremkach, palcem lekko wyłożyć ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta - skrawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki - ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez

Smakołyki Bereniki
Szarlotka pod bezą 198

Składniki na dużą blachę: 2,5 szkl. mąki 3/4 szkl. otrąb owsianych 1 szkl. cukru 3 żółtka 250 g margaryny lub masła Margarynę pokroić w kostkę

kolorowotorcikowo
Babka Piaskowa z polewą 125

Dziś będzie już świątecznie:) Dla mnie nie ma Wielkanocnego stołu bez prawdziwej, domowej Babki. I mówiąc zupełnie szczerze, na moim blogu nie znajdziecie zbyt wiele

Domowe ciasta
Chleb trzyskładnikowy (bezglutenowy, bez drożdży) 156

Kasza gryczana niepalona, woda i sól – te trzy składniki wystarczą żeby upiec nadzwyczajny i super-zdrowy chleb bezglutenowy. Jego wyjątkowość tkwi w sposobie przygotowania - moczeniu kaszy

Pyry na Gaz
Lekka, bezglutenowa tarta biszkoptowa z kremem budyniowym :) 188

Ciasto jest pyszne! Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go spróbować. A dopowiem, że na co dzień zdrowe odżywianie im nie towarzyszy, a słodkości jedzą tylko w

Zdrowie na języku :P
Babeczki z musem jabłkowym i bezową pianką 269

      Cudowna kwaśność naszych polskich jabłek w połączeniu z chrupką na zewnątrz, a mięciutką w środku pianką. Ideał! Do tego delikatne, kruche spody, które

sama złodycz
Ciasto podniebna rozkosz 47

Podniebna rozkosz to wyjątkowe ciasto, które oczaruje każde podniebienie. Składa się z kakaowego biszkoptu przełożonego warstwą dżemu porzeczkowego, krakersami oraz pysznym kremem śmietankowym z dodatkiem batonów

Alle Dobre!
Babka wielkanocna 120

To nasza pierwsze Święta Wielkanocne na blogu i postaramy się, aby do tego czasu, pojawiło się kilka przepisów na ten szczególny czas. Zaczynamy od baby, która

Ania i Marcin gotują
Dietetyczne rogaliki z dżemem 135

Pozostając w temacie Tłustoczwartkowych wypieków, dziś przychodzę z przepisem na rogaliki. Choć rogaliki nie kojarzą się aż tak bardzo z Tłustym Czwartkiem, ale w często przygotowuje

365 dni dookoła kuchni
pieguski, czyli ciastka w kropki 141

Są takie dni, że zima wydaje nam się bardziej zimna. Faceci wydają się być bardziej z Marsa niż zwykle, a kobiety mogłyby wrócić na Wenus! To

zabawa smakiem
Białe brownie z kremem kinder i polewą z białej czekolady 156

Torcik wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu. Biszkopt jest rewelacyjny - wilgotny, puszysty, pachnący białą czekolada i nuta kawy. Do tego aksamitny krem z batonikami Kinder oraz

VioletoweKucharzenie
Ciasto kruche z kremem czekoladowym 226

Jedno chce Brownie, a drugie ciasto kruche. W tym przypadku ja obstawiałam za drugą opcją Co zrobić żeby obydwoje byli zadowoleni? Postanowiłam zrobić ciasto kruche ale

Relaxtime
LUSSEKATTER – SZWEDZKIE BUŁECZKI OCZY ŚW. ŁUCJI 44

wiecie kocham drożdżowe wypieki i nie wyobrażam sobie tygodnia bez upieczenia czegoś słodkiego z ciasta drożdżowego. Dziś mam dla Was przepis na szwedzkie bułeczki Lussekatter, zwane również bułeczkami Świętej Łucji. Drożdżowe ciasto przygotowuje się z dodatkiem szafranu ( mniejszej lub większej ilości ), co nadaje bułeczkom niesamowity żółty kolor. Są bardzo delikatne i puszyste. Tradycyjnie w Szwecji przygotowuje się(...)szafranu, studzimy, dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto, zawijamy szczelnie i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Dzielimy na 15 kawałków. Z każdego formujemy wałek i skręcamy tworząc „ślimaka” z jednej i z drugiej strony. Smarujemy roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i ( posypujemy cukrem kryształem ). Pieczemy ok. 20 minut w 180C. Smacznego! The post LUSSEKATTER – SZWEDZKIE

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania