ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1492/2671)

Prosty mus owocowy 169

mojprzepisna.pl | Prosty mus owocowy Prosty mus owocowy w wersji Walentynkowej. Tegoroczny deser z okazji Walentynek dla mojego kochanego męża. Bardzo prosty i szybki, bez pieczenia

moj przepis na
PANCAKES Z KASZY JAGLANEJ 181

Pancakes! Pankejki z kaszy jaglanej czy to w ogóle możliwe? Pancakes bez glutenu i bez mąki to jednak wyzwanie. Z pomocą przyszła pozostała kasza jaglana pozostała z obiadu.  U mnie w kuchni nic się nie marnuje. Teraz ten trend jest nazywany - zero waste. Ale dla mnie to nic nowego. Wychowałam się w małej miejscowości, w domu wielopokoleniowym(...)siebie, że są bardzo delikatne, trudną się smażą bo nie mają glutenu, czyli czegoś co nadaje elastyczność ciastu. Dlatego musimy dodać coś co zwiąże masę i będzie ją trzymać w ryzach. Dlatego dodajemy babkę płesznik, jest bez smaku, możecie ją dodawać do wielu dań. Ma w sobie bardzo dużo błonnika, potrafi powiększyć swoją objętość chłonąc wodę aż dziesięciokrotnie

SMYKWKUCHNI
Sernik na zimno na serkach homogenizowanych 386

najłatwiejszy przepis na sernik ! Taki sernik z galaretką można podać z różnymi owocami, np. truskawkami, borówkami, poziomkami itd. U mnie dziś wersja bez owoców na życzenie moich maluchów. Uwielbiają waniliowy sernik z galaretką bez dodatków. Ten waniliowy sernik na zimno  śmiało można też podać na spotkaniach z rodziną i przyjaciółmi. To idealny deser do kawy. Ostatnio(...)SLODKIEOKRUSZKI możecie zamówić te kawy z 10% zniżką Jak przygotować sernik na serkach homogenizowanych? Przygotowanie sernika na zimno na serkach homogenizowanych jest niezwykle proste i szybkie. Spróbujcie. To idealne ciasto na letnie, gorące dni. Składniki: 800 g waniliowego serka homogenizowanego (u mnie 2 x 400 g) 2 galaretki cytrynowe 400 ml wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 350 ml wody Przygotowanie

Słodkie okruszki
Szybkie rogaliki z masą serowo-chałwową 137

Wielbiciele chałwy docenią jej smak. Składniki: 1 płat świeżego ciasta francuskiego 125 g kremowego serka białego 10 łyżeczek (lub wg upodobań) chałwy – u mnie Bułgarska Oryginalna Chałwa Słonecznikowa w Puszce Balkanito 1 żółtko do posmarowania rogalików cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miseczki przekładamy cały serek i dodajemy(...)chałwę w całym kawałku, to dla ułatwienia wszystko można zmiksować mikserem. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy w trójkąty. Na każdy trójkąt (w części najszerszej) nakładamy porcję masy. Zaczynamy zwijać rogaliki. Za pierwszym i drugim razem dociskając palcami ciasto na końcach, tak by masa nie wypłynęła podczas pieczenia (pokazane na zdjęciach). Później zwijamy już ciasto. Wygnamy końcówki formując rogaliki

Słodkie okruszki
Sernik Bez Spodu z Mlekiem w Proszku 78

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapewne wiecie, że ubóstwiam serniki i wszystko, co jest z dodatkiem sera. Mogłabym je piec i jeść w nieskończoność. Mój ulubiony sernik to

Przepiski.pl
{Bez)grzeszne śniadanie: Babeczki z batatów 118

wyrabiania ciasta i przełóż na nie batatowe ciasto. Rozpłaszcz rękami na dość cienki kwadrat, grubości około centymetra. Następnie posyp ciasto z wierzchu delikatnie mąką i złóż na połowę (jeśli ciasto jest mocno wilgotne podsyp większą ilością mąki). Przyklep ciasto rękami, lekko naciskając, posyp delikatnie mąką i znowu złóż na połowę. Powtórz jeszcze raz czynność. Następnie rozciągnij/rozklep ciasto rękami(...)Przy pomocy szklanki wycinaj okrągłe ciasteczka i przekładaj do płytkiej formy do pieczenia, albo na blaszkę z piekarnika. Z pozostałego ciasta uformuj kulę, rozpłaszcz na 2-centymetrowy placek i znowu wytnij kółka szklanką. Powtarzaj czynność aż zużyjesz całe ciasto. Krok 5 Krążki z ciasta wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-35 minut. Czas zależy od grubości

Niedzielny kucharz
Pierniczki Na Musie Jabłkowym 119

przekonałam i teraz staram się piec je co roku, wkładając w to całe serce i sprawdzając swoją cierpliwość przy ich ozdabianiu ;) Historia mojego "pierniczenia" nie jest zbyt długa bo piekę je dopiero drugi rok, ale już w kilku wersjach które strasznie nam smakowały i czasem nawet pośmiejemy się z tych moich dekoracji, czasami ja się nadenerwuje gdy nie wyjdą takie(...)zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić możemy je co jakiś czas podsypywać mąką, Ciasto następnie chowamy do lodówki na 1 h. 2. Po tym czasie dzielimy na dwie części i jedna chowamy z powrotem do lodówki a drugie wałkujemy na grubość około 2-3 mm. Wycinamy ulubione kształty i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy

Gotowanie...to proste !
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 91

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 72

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 96

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 287

się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam(...)bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40-45 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę

moj przepis na
Gofry cynamonowe bezglutenowe 77

dzieciom jak i dorosłym łasuchom. Jeśli jesteście w posiadaniu gofrownicy z mocą powyżej 1000 W, możecie wykonywać gofry takie same jak mają w budkach! Ta chrupkość, a środku puszyste ciasto-mniam! Na to ulubione dodatki i od razu człowiek robi się szczęśliwszy.😀  Tak apropo często widuje zapytania o super przepis na chrupiące gofry, ale niestety jakiego by się przepisu(...)zużywamy go kilogramami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taki żarcik 😜 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -150 g mąki jaglanej  -200 ml  mleka Mlekovita bez laktozy -2 łyżki oleju  -1 jajo -1 łyżeczka proszku do pieczenia -pół łyżeczki cynamonu (najlepiej cejloński) -miarka odżywki białkowej (można pominąć) +dodatki (zmielony słodzik/cukier puder/owoce) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy

zdrowo i aktywnie
Sernik z wiórkami kokosowymi i malinami. 144

Kocham serniki pod każdą postacią, ale o tym już pisałam. Sernik to najlepsze ciasto na świecie, idealne na podwieczorek z rodziną, na święta czy dla gości, i dodam, że zawsze się udaje. U mnie dziś pyszny z malinami z własnego ogródka, co prawda moje maliny są kwaśne, ale w wypiekach się super sprawdzają. Sernik powstał tak spontanicznie z tego(...)jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić. 2. Do pieczenia: Masę serową wykładamy do tortownicy o średnicy około 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy maliny wcześniej umyte i dokładnie osuszone. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. 4. Podanie: Upieczony sernik

Izabelawkuchni
Kluski z brokuła 66

bardzo lubię kuchnię zero waste . Zajrzyjcie do przepisów na: Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Kopytka z batatów Kopytka gryczane Zielone kopytka Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem Kluski bez jajek buraczkowe Kluski z dyni Kluski owsiane Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS NA KLUSKI Z BROKUŁA Składniki: 1 brokuł(...)mąki sól Jak zrobić kluski z brokuła: Brokuł gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, studzimy. Następnie brokuł blendujemy blenderem ręcznym na papkę. Do brokuła dodajemy jajka i mąkę. Wyrabiamy ciasto. Jeśli bardzo się klei dodajemy więcej mąki. Na podsypanym mąką blacie rozpłaszczamy ciasto. Kroimy je na prostokąty przypominające wałeczki robione na kopytka. Kroimy kluski. Kluski wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania