Pierniczki "prawie jak alpejskie" z lukrem królewskim

Pierniczki

Pierniczki "prawie jak alpejskie" z lukrem królewskim

Blondynka Gotuje utworzyła świetne wydarzenie na fb dotyczące pieczenia pierniczków. Świetna zabawa, świąteczny klimat to dlaczego nie? Wstępnie skorzystałam z przepisu, który znajdziecie na jej blogu - pierniczki prawie jak alpejskie - ale dostosowałam go do swojego poglądu na pieczenie pierników. Nie uznaję pierników bez mąki żytniej :) Pierniczki są miękkie w środku i naprawdę pyszne. Na bazie poniższego przepisu stworzyłam kilka wersji smakowych, ale o nich w osobnych postach. Składniki na pierniczki: 300g mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Pierniczki przepis

Znajdź przepisy na inne pierniczki w proponowanych pierniczkach!

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata WróblewskaMałgorzata Wróblewska

Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierniczki, ciasto, lukier , ciastka , ciasteczka, piernik, świąteczne przepisy, świąteczne, pierniczki świąteczne, piernik alpejski, bez pieczenia, ciasto z białek , ciasta z masa, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, pyszne ciasto, ciasto z bezami

Inne przepisy z Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.