ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1213/2671)

Kakaowa kostka z serem i figami. 127

proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy zaledwie chwilę do połączenia składników na najmniejszej mocy miksera. Foremkę na muffiny ( ja użyłam w kształcie kwadratów) wykładamy papilotami lub smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.  Nakładamy do połowy ciasto a na wierzchu wykładamy łyżkę lub więcej  masy serowej ( tak aby zakryło ciemne ciasto). Wkładamy do pieca, pieczemy około(...)studzimy, wyciągamy z formy. Na każdą kostkę wysypujemy łyżeczkę cukru lub trochę mniej, karmelizujemy za pomocą palnika do crème brule. Uważamy aby cukru nie spalić. Można zrobić je także bez cukru to zawsze mniej kalorii ;-)  Na wierzchu układamy plasterki fig. Zjadamy zaraz po przygotowaniu.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciastka francuskie z twarogiem 127

misce mieszam widelcem rozgniatając twaróg, śmietanę i dżem. Ciasto rozkładam na blacie. Smaruję równo farszem. Zwijam wzdłuż jak roladę, kroję na 10 plastrów. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można w pionie, można je położyć jak krążki. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st C. grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Piekę 20 minut. Wystudzone posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
BURCZANE GNOCCHI 141

nagrzanego do 200 stopni C, bez termoobiegu. Pieczemy 1 godzinę, lub dłużej, aż wbity widelec bez trudu zagłębi się w miąższu. Odstawiamy do ostygnięcia, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczka. Przekładamy do miski z ziemniakami. Dodajemy jajko, obie mąki i sól. Mieszamy do połączenia w gładkie ciasto. Podsypujemy mąką i zagarniając pod spód, wykładamy na podsypany

cool and minty
Faworki na kefirze z piekarnika 190

przez nacięcie jeden z końców ciasta. Tak przygotowane faworki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Faworki piekę na dwie tury. Pieczenie: Blachę z faworkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 12 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone faworki oprószam cukrem

Uwaga Babcia Gotuje
śliwkowa drożdżówka bez kruszonki... 123

wlać letnie mleko i od razu wyrabiać ciasto bez zaczynu, ciasto hakiem wyrabiać z 5 minut wlać stopiony tłuszcz i wyrabiać jeszcze z 3 minuty, posypać trochę mąką po wierzchu, nakryć talerzem misę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto ręką parę razy wyrobić i wyłożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Paszteciki (nie tylko) wigilijne z kapustą i pieczarkami 241

lodówki.  Po tym czasie ponownie zagnieść ciasto, rozwałkować, pociąć na paski ok 10 cm. Nakładać farsz, skleić w "rękaw" i pociąć na paszteciki.  Białko i całe jajko roztrzepać i posmarować nim paszteciki.  Piec ok 15 min w 180 stopniach. Po upieczeniu paszteciki można zamrozić. Przed podaniem bez rozmrażania wkładamy je do piekarnika, żeby się odgrzały

Co w głowie piszczy
Tęczowy tort galaretkowy 204

mojprzepisna.pl | Tęczowy tort galaretkowy Czasem mam pomysł na coś szalonego, nie do końca super zdrowego, nie do końca bez cukru, szczególnie jeżeli wiem, że osoba

moj przepis na
Ciasto "Leśne Runo" z mąki dyniowej - gluten free, lactose free, LOW FODMAP 207

laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Przepis znalazłam na stronie Trawka cytrynowa . Zapraszam do przygotowań! Składniki na blaszkę 20x25 cm: 100 g masła bez laktozy + trochę do wysmarowania formy 200 g gorzkiej czekolady, posiekanej 3 jajka, oddzielone żółtka od białek 125 g mąki z pestek dyni + trochę do posypania 100 g drobnego cukru Dodatkowo: świeże(...)masa będzie sztywna i błyszcząca jak na bezę. 4. Do ciasta dodajemy białka w 3 porcjach, za każdym razem delikatnie mieszając drewnianą łyżką tak, aby białka nie opadły. Na koniec dodajemy pozostałą czekoladę i ostatni  raz mieszamy. 5. Blaszkę smarujemy masłem. Przekładamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 20 min , wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto najlepiej smakuje

My Culinary Art
Tarta chili con carne 167

średnicy 24 cm natłuścić i wysypać kaszą manną. Ciastem wylepić dokładnie spód i boki oraz ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 35 min w temp. 180 minut. Składniki na nadzienie : • 500g mielonej wołowiny • 2 łyżki oliwy • 1 duża cebula • 2 ząbki czosnku • 1 papryczka chili bez pestek lub chili mielone • 1 puszka pokrojonych pomidorów (400g

KUCHNIA POLSKA
Ciasteczka kruche-jajka wielkanocne 181

lodówce co najmniej 1 godzinę.Następnie ciasto cienko rozwałkować. Za pomocą foremki wykrawać jajka. W połowie ciasteczek zrobić dodatkową dziurkę . Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Upieczone ciasteczka ostudzić. Ciasteczka z dziurką posypać cukrem pudrem. Na ciasteczka bez dziurki wyłożyć troszkę dżemu, przykryć ciasteczkami posypanymi pudrem

Moje domowe kucharzenie
Placki z tartą dynią 173

czubate łyżki * masło klarowane- 1 łyżka* * proszek do pieczenia- 1 łyżeczka * cynamon, gałka muszkatołowa- po 1/4 łyżeczki Dynię zetrzeć na tarce. W misce wymieszać wszystkie składniki. Wylać porcję ciasta (ja nakładałam małą łyżką- sosjerką). Smażyć na złoty kolor. * jeżeli nie jesteście w posiadaniu patelni na której można smażyć bez tłuszczu, to nie dodawajcie masła do ciasta, a przy

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka z pieczoną papryką i fetą 218

przekąsek z ciasta francuskiego, deski serów czy wędlin. Składniki: 160 g mixu sałat 100 g pokruszonej fety 2 pieczone czerwone papryki pieprz, oregano olej Przygotowanie: Paprykę dokładnie myję, kroję w niezbyt cienkie paseczki. Nagrzewam piekarnik do 200 C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu), polewam lekko olejem, posypuję pieprzem i oregano, piekę na papierze do pieczenia przez

Zasmakuj Kuchni
Słoneczna Latina 2764

pyszne ciasto będące połączeniem kruchego ciasta z bezą i bakaliami, biszkoptu makowego oraz masy adwokatowej, biszkoptów i białej czekolady. Ciasto ucieszy każde podniebienie. Z filiżanką aromatycznej kawy smakuje nieziemsko.  SKŁADNIKI: Ciasto bakaliowe: 1,5 szklanki mąki, 150g margaryny, 3 jajka, 1,5 łyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki śmietany 18%, 1/3 szklanki cukru kryształu, 1 płaska

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania