ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1219/2671)

SEROMAK (SEROMAKOWIEC) (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 767

Seromak (seromakowiec), czyli sernik z makowcem a może makowiec z sernikiem? Wprawdzie desery jadam bardzo rzadko, ale na kawałeczek dobrego sernika bez mąki i cukru w ramach posiłku czasem się skuszę. Seromak (seromakowiec) to znakomite połączenie smaków. Wilgotne, aromatyczne, długo zachowuje świeżość a do tego przepyszne i można je mrozić. Polecam spróbować! Składniki – seromak (seromakowiec): Masa makowa(...)ciasto nie wyrosło za bardzo), wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wyłożyć równomiernie masę makową formując spód. Masę serową wylać na spód makowy i piec przez 60 minut w temperaturze 170 °C (góra-dół). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć z termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec

Ola la LCHF
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 607

warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam….   Zapraszam na FILM .       Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu(...)gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8425

warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam….   Zapraszam na FILM .       Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu(...)gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i przyprawy. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x40cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI 118

piana. Teraz możesz zacząć przygotowywać ciasto. W większej misce połącz ze sobą resztę składników, dodaj wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto przykryj bawełnianą ściereczką lub ręcznikiem papierowym i odstaw w ciepłe miejsce na 60 minut. Można lekko i krótko podgrzać piekarnik (np. na 30-50 st. C) i tam pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją(...)wyrośniętym ciastem, chwilę wyrób i podziel na 8 równych części. Uformuj z nich kulki i ułóż na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj je papierem do pieczenia i odstaw na 25 minut do ponownego wyrośnięcia. Zachowaj odstęp, ponieważ urosną. W międzyczasie nagrzej piekarnik do temp. 200 st. C, grzanie góra + dół, bez termoobiegu. Truskawki

Zasmakuj Kuchni
SZYBKIE CIASTO PRÓŻNIAK 279

dużej ilości jabłek ciasto jest bardzo wilgotne. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy ok.40-50 na termoobiegu. U mnie zwykle 40 minut, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem na środku, czy jest dopieczone. Upieczone ciasto wykładamy z piekarnika i od razu wyjmujemy z formy. Odstawiamy do przestudzenia, choć u mnie(...)cudem. Moi domownicy zajadają jeszcze gorące. Ciężko się je kroi na ciepło, ale za to jakie pyszne...;-) Można posypać przed podaniem pudrem wymieszanym z cynamonem, my zajadamy zwykle bez posypywania (tylko pierwszy raz posypałam), jest wystarczająco słodkie, a cynamon mamy w środku... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Przepis na ciasto z rabarbarem i budyniem 64

zrobić ciasto z rabarbarem i budyniem ❓    Tak jak Agnieszka i zwróćcie uwagę na wskazówki, bo bez nich nie wyjdzie tak pyszne ciasto... Zapraszamy na przepis na ciasto z rabarbarem, budyniem i kruszonką.   Link do filmu z przepisem: Przepis na ciasto z RABARBAREM i BUDYNIEM bez mleka! -Domowy deser z budyniem bez mleka(...)trzymamy na ogniu aż się chwilę pogotuje i zestawiamy z ognia aby wystudzić. Z mąki, masła, smalcu (masło i smalec w temperaturze pokojowej), śmietany i proszku do pieczenia szybko zagniatamy ciasto. Gdyby ciasto było zbyt sypkie, to dodać jeszcze łyżkę śmietany.     Ciasto dzielimy na dwie części, 2/3 do wyłożenia dna brytfanki, a 1/3 do zamrożenia

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Puszysta babka pomarańczowa 100

piekłam z nimi ostatnio nic, więc czemu nie? babka pomarańczowa Możecie upiec je w zwykłej keksówce, możecie upiec w formie od klasycznej babki i ozdobi wasze wielkanocne stoły. Ciasto jest piaskowe, z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Nie jest suche i świetnie pachnie a w fakturze ładnie widać startą skórkę pomarańczy. Mój tata nie mógł uwierzyć, że takie pyszne ciasto można upiec(...)wolnoobrotowej wyciskarce. Ręczne wyciskanie jest trochę mało efektywne a ciasto będzie miało ładniejszy kolorek i smak pewnie bardziej intensywny. Drukuj Puszysta babka pomarańczowa Aromatyczne i wilgotne ciasto  Składniki 200 g cukru 4 jajka 210 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy sok wycisnięty z jednej pomarańczy

Mieszam w Garnku
Puszysta babka pomarańczowa 127

piekłam z nimi ostatnio nic, więc czemu nie? babka pomarańczowa Możecie upiec je w zwykłej keksówce, możecie upiec w formie od klasycznej babki i ozdobi wasze wielkanocne stoły. Ciasto jest piaskowe, z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Nie jest suche i świetnie pachnie a w fakturze ładnie widać startą skórkę pomarańczy. Mój tata nie mógł uwierzyć, że takie pyszne ciasto można upiec(...)wolnoobrotowej wyciskarce. Ręczne wyciskanie jest trochę mało efektywne a ciasto będzie miało ładniejszy kolorek i smak pewnie bardziej intensywny. Drukuj Puszysta babka pomarańczowa Aromatyczne i wilgotne ciasto  Składniki 200 g cukru 4 jajka 210 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy sok wycisnięty z jednej pomarańczy

Mieszam w Garnku
Bezglutenowe ciasto z cukinii z malinami i borówkami 203

Facebooku ! Bezglutenowe ciasto z cukinii Drukuj Porcje: keksówka o długości 20cm Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: 300g cukinii 4 jajka 80g ksylitolu 60ml oleju kokosowego + 1/2 łyżki do posmarowania keksówki 1 lyżeczka domowego ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 100g mąki gryczanej + 1 łyżka do obsypania keksówki 100g mąki jaglanej 50g mąki z tapioki 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia(...)mąkę jaglaną, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia i cynamon przesiewam do miski. 7 Cukinię odciskam z nadmiaru wody, dodaję do ubitych zółtek i dokładnie mieszam. 8 Do mokrych składników dodaję mieszankę mąk i dokładnie mieszam. 9 Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. 10 Łączę pianę z białek z ciastem. Najlepiej dodawać białko porcjami i mieszać delikatnie

Book of spells
Prosty sernik z mlekiem w proszku 85

wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 6 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru 40g.) ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki zimnego mleka 1,5 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli     Przygotowanie:     Blaszkę (25x35) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki.   Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką(...)piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki.   Masę wylewamy na herbatniki.   Na dużą blachę wlewamy wodę. Na nią wkładamy blaszkę z ciastem i zapiekamy około 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, przykrywamy ciasto folią aluminiową.   Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy

R'n'G Kitchen
Staropolski piernik świąteczny cz.2 174

przełożenia czekolada lub lukier do polania ciasta 2-4 dni przed Wigilią dojrzałe ciasto piernikowe wyjąć z lodówki i podzielić na 3 części. Każdą z części rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Dociąć do wymiarów blachy.* Formę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 160-170°C przez ok. 15-20 minut - do suchego patyczka. Wystudzone blaty przełożyć(...)czekoladą lub polukrować, ale dobrze smakuje i bez tego. Piernik bardzo długo zachowuje świeżość przechowywany w chłodnym miejscu. *Jeżeli po dopasowaniu 3 blatów do formy zostanie Wam trochę ciasta, to polecam przeznaczyć je na pierniczki. Są pyszne. Smacznego

Pełny talerz
Szybkie bułeczki z musztardą 233

warunki klimatyczne, szybko odpaliłam Wujka Google w celu odnalezienia piekarniczego natchnienia . I je znalazłam! Na blogu Sio-smutki w postaci Szybkich bułeczek bez wyrastania . Bez długiego wyrabiania , bez wyrastania , iście ekspresowe w przygotowaniu! Zamieszałam, zagniotłam, wstawiłam do piekarnika i po 30 minutach raczyłam się bosko pachnącym pieczywkiem na śniadanie :) Z racji niedużej pracochłonności wykonania pieczywka, dodaję przepis(...)naczynia . Podzielić ciasto na 5-6 części. Każdą pozawijać kilka razy do środka, formując finalnie owalne bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponacinać kilka razy ostrym nożem dość głęboko w poprzek. Wstawić do nagrzanego do 190C piekarnika i piec 25-30 minut do zezłocenia - u mnie środkowy poziom, grzałka góra-dół; bez termoobiegu . Po wyjęciu

Grunt to przepis!
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 71

piekłam. Zrobiłam ciasto wg przepisu, którego nigdy nie zmieniam, nie analizując wielkości tortownicy. Ta okazała się jednak mniejsza, niż ta, z której korzystam normalnie. Więc ciasta wyszło za odrobinę za dużo. W składnikach już zmniejszyłam proporcje, teraz powinno być ok. Tarta wyszła przepyszna. Tak samo dobrze smakowała na ciepło jak i na zimno. Zjadłam ją w sumie bez niczego(...)opcjonalnie) Z zimnego masła, mąki, jajka i soli wyrabiamy ciasto, wkładamy je do lodówki na 45 minut. Po tym czasie tortownicę smarujemy masłem i nakładamy na nią ciasto. Ciasto nakłuwamy widelcem w paru miejscach, przykrywamy folią aluminiową i obciążamy np. surową fasola. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15 minut, następnie ściągamy folię i rumienimy około

Kardamonovy
Tort migdałowy z malinami i mango 447

ubić na puszysty kogel-mogel. Jaja powinny potroić objętość. Wymieszać delikatnie szpatułką z wymieszanymi mąkami: orkiszową i ziemniaczaną. Do foremki o średnicy 20 cm wylożonej papierem do pieczenia wylać ciasto. Piec w 160`-180`C około 30-35 minut - do suchego patyczka. Góra powinna się lekko zrumienić. Do wystudzenia pozostawić w foremce mango obrać ze skóry, odkroić miąższ(...)mango biszkopt przeciąć na 3 blaty. Kruchy spód posmarować dżemem i ułożyć pierwszy blat biszkoptu, następnie nasączyć ponczem. Posmarować go kremem i rozłożyć maliny. Nałożyć drugą część ciasta, naponczować, posmarować kremem i rozłożyć maliny. Przykryć torcik trzecim blatem i nasączyć ponczem. Resztą kremu posmarować wierzch i boki tortu, następnie obsypać podprażonymi płatkami migdałowymi podawać schłodzony w lodówce i ozdobiony malinami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania