
Szarlotka pomarańczowa to półkruchy placek z nadzieniem jabłkowo-pomarańczowym. Ciasto upiekłam w tortownicy, ale można je przygotować w dowolnej formie. Szarlotka z poniższego przepisu powinna się właściwie nazywać "pomarańczotka", gdyż smak pomarańczy dominuje w nadzieniu, a także, dzięki dodatkowi skórki pomarańczowej, jest wyczuwalny w cieście półkruchym. Wypiek jest mało słodki, więc posmakuje każdemu, kto nie przepada za zbyt słodkimi ciastami. Moja szarlotka powstała w tortownicy o średnicy 21cm . Szarlotka ... czytaj dalej...

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...
Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...