ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:244/467)

Torcik borówkowy bez pieczenia 246

Wreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto

Słodkości i nie tylko
Krajanka jaglana z czekoladą i orzechami 184

Prosty przepis na wyśmienitą krajankę na kaszy jaglanej z dodatkiem czekolady, masła orzechowego oraz orzechów laskowych.Kaszę można zmiksować, wtedy całośc będzie miała kremową konsystencję, mnie

Kraina Miodem Płynąca
Domowe ptasie mleczko 1577

Coś do kawy? Domowe ptasie mleczko szybkie w wykonaniu i bez pieczenia :) Składniki: ok 150 g herbatników - to zależy jaką macie blachę :) moja to

Niezły Młynek
Krem pomarańczowy 205

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W związku z tym

Bon appetit mon amie
Muffinki - kokosanki (bez glutenu, mleka i jajek) 171

Tym razem zrobiłyśmy kokosanki w wersji ucieranej - wyjątkowo lekkie, puszyste i delikatne. Składniki: margaryna bezmleczna 100 g cukier puder 1/2 szklanki mąka kukurydziana 1/2 szklanki mąka

głodny alergik
MIĘKKIE PIERNICZKI 166

żółtka. Na koniec dosypujemy sodę oczyszczoną. Mieszamy do połączenia składników (masa się spieni). Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy masę maślaną i mieszamy, aż składniki połączą się w jednolitą, gładką masę. Gdyby ciasto było kleiste, podsypujemy niewielką ilością mąki, tylko tyle, aby otrzymać delikatne, miękkie i elastczne ciasto. Możemy też ciasto włożyć na 15 minut do lodówki, aby zgęstniało. Im mniej(...)mąki dosypiemy, tym pierniczki będą bardziej miękkie. Oprószonymi mąką dłońmi formujemy z ciasta kulę i wyciągamy na podsypaną mąką stolnicę. Rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek, o grubości ok. 0,8-0,9 cm. Wycinamy kształty i układamy, w odstępach, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5-6 minut lub krócej jeśli pierniki są cieńsze. Resztki ciasta ponownie

cool and minty
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 4692

budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 4 łyżki (40g) domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 50g masła cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: CIASTO - składniki na ciasto powinny być zimne - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać posiekane na mniejsze kawałki zimne masło, cukier puder, jajko i żółtko - wszystko wymieszać, zagnieść gładkie ciasto - ciasto podzielić na dwie równe części(...)jedną schłodzić przez godzinę w lodówce, drugą w zamrażarce - schłodzoną część ciasta z lodówki rozwałkować na wielkość dna formy, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia - nakłuć gęsto widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, podpiec przez 20-25 minut lub do lekkiego zrumienienia - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić BUDYŃ - do rondelka przelać 400ml mleka, dodać masło

Smakołyki Bereniki
Cappuccino 309

wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno, porcjami dodawać cukier cały czas miksując. Dodać kokos z proszkiem i dokładnie wymieszać. Piec w blaszce 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze(...)stopni ok. 30 min. Ostudzić. 3. Krem: Mleko zagotować z cukrem. Żółtka wymieszać z cukrem waniliowym, budyniem i mąką. Masę żółtkową wlać na gotujące się mleko i mieszać aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodać po łyżce zimny budyń i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać cappuccino w proszku i dokładnie razem zmiksować. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego

Na Ciasteczkowych Papierach
Paszteciki francuskie 153

przygotować w domu, ale czy nie szkoda czasu? Ja kupuję gotowe, mrożone, ale zwracam uwagę aby było z masłem!). Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. 600 g mięsa gotowanego bez kości (u mnie kaczka), 4 łyżki tłuszczu (u mnie tłuszcz kaczy), 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 50 ml bulionu, garść posiekanego tymianku, sól, pieprz, cukier, garść świeżo starego parmezanu(...)Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny pas, szerokości około 3 cm. Lekko zwilżyć go wodą. Ciasto zrolować, zaczynając od dłuższego boku z farszem. Po zwinięciu lekko docisnąć aby lepiej się trzymało. Pokroić w plastry grubości około 1.5 cm. Układać plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać

królestwo garów
Irish soda bread - Irlandzki chleb na sodzie 179

Popularny w Irlandii, ekspresowy pszenno-razowy chleb pieczony bez dodatku drożdży czy też zakwasu, rośnie pięknie dzięki sodzie. Nie trzeba go zagniatać, zagniatanie wręcz mu szkodzi... Bardzo prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Można dodać do niego orzechy, rodzynki, ja lubię go z kminkiem :-) Polecam! Składniki: Na 1 spory chlebek: 250 g mąki pszennej razowej 250 g mąki pszennej(...)Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Obie mąki wsypać do dużej miski, dodać sól, sodę i płatki owsiane. Wymieszać. Masło pokroić na małe kawałeczki, dodać do sypkich składników rozcierając je palcami. Wlać maślankę. Szybko wymieszać składniki dużą łyżką, aż powstanie w miarę jednolita masa. Ręce i blat oprószyć mąką. Wyjąć ciasto z miski, uformować z niego około

maniapieczenia
Ciasteczka imbirowe od Ciastkożerców 170

komentarzu. Takich perypetii nie miałam chyba z żadnymi ciastkami ;p Pierwszy raz rozwałkowywałam ciasto bez podsypki z mąki a na papierze do pieczenia. Na początku przesuwało mi się czy zaginało, ale potem już jakoś poszło. I to nawet fajny sposób ;) Dodatkowo z grubego ciasta kratkę, która miała być taka efektowna, zaplata się strasznie długo. A przerabiać na cieńsze(...)cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 kostki masła/margaryny 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5? łyżeczki mielonego imbiru (piekłam z 1 i ledwo go czuć) Masło należy wyciągnąć wcześniej żeby zmiękło i pokroić w kosteczki. Suche składniki wsypujemy do miski. Dodajemy masło i jajka. Zagniatamy ciasto do uzyskania gładkiej masy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość kilku milimetrów

W kuchni bez szafek
Kurczak szpinakiem otulony w naleśniku podany 295

jajka szklanka mleka  szklanka wody przegotowanej  2 łyżeczki oliwy z oliwek Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać na gładką masę. Odłożyć ciasto na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki (bez dodatku tłuszczu). Farsz: 2 podwójne piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 3 duże młode cebule  5 ząbków czosnku(...)oraz pieprzem, wymieszać.  Wykonanie: Na każdy naleśnik wyłożyć porcję farszu szpinakowego oraz porcję kurczaka, zawinąć w rulon, boki podwijając pod spód, ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wyłożonym papierem do pieczenia).  Sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki  2 łyżki masła  100 g żółtego sera sól do smaku  pieprz do smaku  gałka muszkatołowa

Krakowskie smaki Ani
dietetyczne muffinki z masła orzechowego - bez mąki, cukru i tłuszczu // peanut butter muffins - flour, fat and sugar free 194

ORZECHOWE MUFFINY BEZ MĄKI, CUKRU I TŁUSZCZU przepis autorski // ok. 7-8 muffin ~100g masła orzechowego (użyłam domowego) ~średni dojrzały banan, ok. 120g ~4 łyżeczki stevii (lub fruktoza/ksyliotol/miód/cukier - jeśli nie zależy Wam na wersji super-light :)), lub do smaku ~50ml mleka (u mnie sojowe) ~jajko ~1/3 łyżeczki sody oczyszczonej ~1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ~spora szczypta(...)pokrojonego w plasterki), mleko i jajko miksujemy razem. Dodajemy stevię, proszek do pieczenia, sodę, sól (opcjonalnie), czekoladę/orzechy/suszone owoce (opcjonalnie) i mieszamy z masą. Rozgrzewamy piekarnik do ok. 160-180*C. Silikonowe (takie będą najlepsze, ale w ostateczności można użyć papilotek) foremki na muffiny wypełniamy ciastem - ok. 2-3 łyżeczki do każdej foremki. Wkładamy wypełnione formy do piekarnika

chili & sugar
MAŁE BEZIKI NA NIERAFINOWANYM CUKRZE TRZCINOWYM 282

jest bardzo łatwa do przygotowania i dużo mniej słodka niż te kupne. Dodatkowo przygotowałam ją na samym cukrze trzcinowym bez dodatku zwykłego białego, zawsze to trochę zdrowiej. Na ksylitolu niestety trudno ją wykonać, raz mi co prawda wyszła, piekłam ją dłużej i potem jeszcze się dosuszała, jednak za drugim razem poniosłam klęskę, wyszedł miękki placek :-(Tak więc na wyraźną(...)miksera i ubić na sztywno. Cały czas ubijając dodać ocet i następnie po 1 łyżce dodajemy cukier, po każdym dodaniu cukru intensywnie ubijamy. Masa musi być bardzo gęsta i błyszcząca. Blaszki z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nie masę bezową. Duży krążek wyrównać lekko łyżką i uformować coś na kształt koła.By uzyskać małe beziki najlepiej

Smaczne Zdrowe
Puszyste placuszki z miodem FIT 201

   Moja córka by mogła jeść codziennie naleśniki , placki itp , na śniadanie , obiad i kolację , Julcia w prost uwielbia tego typu jedzenie , więc dziś zapodałam

Mój Smak