ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:240/467)

Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszką - Najlepsze! 159

tradycyjnych ciast - bo bez mąki J   Ten przepis zawdzięczam koleżance, która prowadzi świetnego bloga BRUNETKA W KUCHNI . Możecie go znaleźć TUTAJ    Gwarantuję, że znajdziecie tam całą masę wspaniałych przepisów, przede wszystkich tych słodkich ;) Jak to ja, przepis lekko zmodyfikowałam i zwiększyłam proporcje, by cieszyć się tym wspaniałym wypiekiem na dłużej J Ciasto szczególnie przypadło do gustu(...)zawierających glutenu, a ten przepis uznała za jeden z najlepszych! Ja z mężem także go uwielbiam – co nas samych zaskoczyło! Także nie pozostaje nic innego jak zabierać się za pieczenie J SKŁADNIKI NA TOROWNICĘ 23-24 cm: 100 g jasnego cukru muscovado lub drobnego cukru do wypieków 70 g masła 2 duże jajka 140 g mielonych migdałów

Calzonella.com
chrupiące placki na oleju rzepakowym ze śledziem w śmietanie... 181

ręcznikiem papierowym je osuszyć - pokroić na 3 cm kawałki - dodać pokrojone jabłko bez skóry, cebulę, cukier, pieprz, sok z cytryny i wszystko dobrze wymieszać - śmietanę dodać przed podaniem śledzi na talerz ziemniaki obrane i podzielone na mniejsze kawałki dobrze zmiksować w pojemniku blendera razem z cebulą masę zmiksowaną przełożyć na drobne sito aby nadmiar wody z ziemniaków odciekł - placki(...)podane chrupiące placki ze śledziami zwłaszcza w zimowe i chłodne dni.......SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka kasztanowe 131

dokładnie ze 100 g kasztanów- masa po upieczeniu bez skórki, około 50 g daktyli i 100 ml mleka ryżowego) 120 g mąki pszennej 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 ml oleju roślinnego 1 banan łyżka sody 100 g cukru (użyłam mojego ulubionego dark muscovado) Przygotowanie: Utrzyj na puszystą masę olej z cukrem Dodaj po chwili banana dodawaj stopniowo(...)mąki wraz z sodą do dużej miski Dodaj masę kasztanową Wyrób ciasto, jest dosyć miękkie dlatego zawiń je w folię spożywczą i włóż na minimum 30 minut do lodówki. Ciasto po schłodzeniu podziel na mniejsze części, co znacznie ułatwi Ci formowanie w miarę równych kulek. Kukli wielkości orzecha włoskiego spłaszcz dłonią. Piecz w temp. 180 C nie dłużej niż

greenscarf
makowiec z jabłkami 115

dużą ilością jabłek ale za to bez mąki. To jedno z niewielu ciast, którym nie mogę się oprzeć.  *foremka 24*24 cm Składniki: 300 g maku 4-5  łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki polewa: 100 g mlecznej czekolady(...)wystudzenia. W niewielkim garnku zagotować wodę, zmniejszyć ogień na minimum a na garnku ustawić miskę. Wbić do niej jajka i ubijać je na parze powoli dodając cukier, aż masa będzie biała i puszysta. Do masy jajecznej dodać mak, masło, jabłka i kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie i dodać rodzynki (lub inne bakalie). Piec na papierze

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodzianki, jak z cukierni 414

godziny by masa podwoiła swoją objętość. Misę trzymałam blisko kuchenki na której ciągle coś się gotowało, ważne by ciasto było w ciepłym miejscu. 6. Opruszyć ciasto mąką i formułować w wałki. 7. Kroić duże paski alla kopytka 8. Z kopytek robić placuszki. 9. Na środek nałożyć jagody wymieszane z cukrem i mąką 10. Skleić ciasto jak do pieroga. 11. Odwrócić(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypaną bułką tartą. Odstawić na około 20-30 minut przed włożeniem do piekarnika Piec: 25-30 minut w temperaturze 180 stopni- W bardzo dobrze nagrzanym piekarniku Ostudzone bułeczki polać lukrem i poczekać aż ostygnie. Można je jeść również na ciepło :D Smacznego :) Zobacz także: Bułki truskawkowe bez drożdży

KreatywnePiny
TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1049

truskawki świeża mięta A jak to zrobić: Przygotować ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, jajko, cukier i śmietanę. Zagnieść, aż będzie gładkie. W razie potrzeby podsypywać mąką, aby nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Zawinąć na wałek(...)przenieść na formę. Wyłożyć nim dno i boki formy, całość nakłuć widelcem. Piec około 25 minut (na złoty kolor) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Dodać do niej serek mascarpone i wymieszać na gładką masę. Wyłożyć na przestudzony spód. Śmietankę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Stopniowo wmieszać w nią mascarpone. Wyłożyć

Kuchnia w opałach
TU I TAM nr 16. Bakłażan i ciasto czekoladowe? Ależ tak! 164

myśl, jak wiele jeszcze mezaliansów można popełnić i jak bardzo smaczny mogą mieć finał!  CIASTO CZEKOLADOWE Z BAKŁAŻANEM Przepis pochodzi z książki  Red Velvet and Chocolate Heartache , pokazującej, iż używając warzyw do słodkich wypieków można piec bez masła i często bez użycia cukru. Ich rolę spełniają bowiem naturalne składniki zawarte w większości warzywach. 400 g bakłażana(...)pieczenia 1/2 łyżeczki soli  od siebie dodałam skórkę z pomarańczy Bakłażany ugotować na parze do miękkości. Odsączyć na sicie i oddzielić miąższ od skórki i zmiksować na pure. Do jeszcze ciepłego bakłażana dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać aż się rozpuści i dokładnie połączy z miąższem.  Pozostałe składnik połączyć i ubić w oddzielnej misce. Dodać masę

KUCHARNIA
Ciasteczka z kawałkami czekolady 101

może być coś lepszego od domowych ciasteczek z kawałkami czekolady? Pewnie coś może, ale po co szukać, skoro taki smakołyk możemy mieć bez większego wysiłku w mgnieniu oka? Gdy przygotowałam wczoraj te ciasteczka, usiadłam wygodnie na kanapie, wzięłam do ręki książkę i zaczęłam zajadać się nimi popijając herbatkę z nagietka. Taaak, to było bardzo przyjemne popołudnie ;) Dlatego pomyślałam(...)cukier i ubijamy, następnie dodajemy jajka i dalej miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy.W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, które wsypujemy do masy maślanej i łączymy.Czekoladę siekamy i dodajemy do ciasta - całość ponownie mieszamy. Za pomocą łyżeczek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia małe kulki wielkością przypominające duże orzechy laskowe. Gotowe ciasteczka

Słodkie Przyjemności
Czekoladowo-krówkowe babeczki! 147

Święta to okres pierników, marcepanów i innych słodyczy,  na które można sobie bezkarnie i bez wyrzutów sumienia pozwolić (wszystko oczywiście w granicach rozsądku :D). Dziś postanowiłam zrobić meeega czekoladowe i słodkie babeczki, które zostały pochłonięte w 2 dni!Składniki (12 muffinów)1 szklanka mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao szczypta soli1 łyżka sody2 jajka2 łyżki miodu2(...)Jajka ucieramy z cukrem, mlekiem i miodem. Na koniec dodajemy olej.Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Niezbyt długo, niezbyt dokładnie, na tyle, by stworzyły jednolitą masę.Przelewamy ciasto do foremek. Pieczemy przez ok. 20minut, ale jest to czas umowny. Zależy od waszej maszyny ;) ważne, by nie były przypalone, a patyczek był mokry.Są strasznie słodkie, dlatego nie dodawałam żadnej

Kitchens Alphabet
Babeczki z fetą i cukinią 306

Babeczki z fetą i cukiniąPołączenie cukinii i fety to kombinacja rodem z śródziemnomorskich sałatek - świetnie pasują do nich oliwki i świeże, chrupiące pieczywo. Alternatywną odsłoną tych

Ciastkozercy
Torcik cytrynowy 178

się komuś zachce tortu to nie ma opcji, żeby zaczekał do urodzin! Rzadko kiedy pieczemy je bez specjalnej okazji, co jest moim zdaniem ogromnym niedopatrzeniem. W wersji cytrynowej, z lekkim kremem na bazie mascarpone i lemon curdem w środku jest cudowną, orzeźwiającą propozycją deseru na jesień. Co ja mówię... na każdą porę roku! Biszkopt (mała blaszka): 2 jajka pół(...)pieczenia Lemon curd: 4 cytryny 4 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju + 250 g mascarpone       Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Białka ubijamy na sztywną pianę, do której porcjami dodajemy cukier puder. Gdy masa będzie gładka i lśniąca dorzucamy żółtka i dosypujemy po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, miksując

sama złodycz
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 147

również ukoronowaniem całej kapani z tym związanej będzie ten tort. Nie powiem przygotowanie go zajęło mi mnóstwo czasu.  A że piątek 13, więc nie  mogło obejść się bez kłopotów,  jednak o tym napiszę później ;).  Jak wiadomo olej rzepakowy jest  źródłem kwasów omega - 3, dlatego używajmy go i nie obawiajmy się. Jest super do większości(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.  Blachę o wymiarach 40x25 wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) i wylewamy masę biszkoptową. Pieczemy ok 40 min w temp 170 stopni. Wyjmujemy i kiedy przestygnie odkrawamy boki, wyjmujemy ciasto, zdejmujemy papier i zostawiamy do wystygnięcia na kratce.   Biszkopt ciemny: ·         6 jajek

Malinowe Pocałunki
Ptysiowe słomki 133

mąka dobrze się zaparzy, dzięki czemu słomka pięknie nam wyrośnie.Odstawić do przestudzenia.Do zimnej masy dodawać po 1 jajku, za każdym razem dobrze miksując. Ciasto nakładać do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie małej gwiazdki. Na blaszkę wyłożoną papierem lub matą do pieczenia wyciskać paluszki o długości mniej więcej 2 – 4 cm i szerokości 1 cm.Piec w temperaturze(...)połowy w jajku, a następnie obtoczyć  w cukrze. Ponownie układać na blaszce i wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 min, aż słomka nabierze złoto-brązowego koloru i bez problemu będzie się odklejać od papieru. Część jajka i cukru może spłynąć na blaszkę, ale nie należy się tym zrażać, gdyż słomka z łatwością się od tego odklei

Moje domowe kucharzenie
8. Słodko, słodko, bardzo słodko, czyli mocno czekoladowy tort z bananami 272

papierem do pieczenia (dno) tortownicy (ja użyłam takiej o średnicy 24 cm, ale spokojnie można użyć mniejszej i podzielić ciasto nawet na 3-4 blaty), wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez ok. godzinę- do momentu gdy wbity w ciasto patyczek będzie suchy.  Upieczone ciasto pozostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystudzenia. Masa do tortu(...)kakao.  Śmietanę ubijamy na sztywną masę (pod koniec ubijania dodajemy cukier puder).  Po ubiciu przekładamy ją do czekoladowej masy i delikatnie mieszamy łopatką do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy do lodówki.   Do nasączenia ciasta spirytus woda sok z połowy limonki i skórka otarta z limonki cukier Przyznam się bez bicia, że to robiłam na oko. Po prostu

Symfonia Smaków
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 180

mąki migdałowej to koszt ok. 25 zł.Dzisiaj zapraszam na pierwszy przepis bezpszenny na ciasteczka Pieguski. Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy"PRZEPIS{"Kuchnia bez pszenicy", Davis William} Temperatura pieczenia: 180oC   | Czas pieczenia: 25 min. | Ilość 30 sztuk Składniki 4 szkl. mączki migdałowej (patrz: uwagi *) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej 4 jaja(...)oczyszczoną i sól.2. W małej misce utrzeć jajka, masło lub olej kokosowy, śmietanę lub mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i stewię. Połączyć uzyskaną masę z surowymi składnikami. Dodać posiekaną czekoladę.3. Nakładać łyżką spore porcje ciasta (****). Za pomocą łyżki spłaszczać każde ciasteczko na grubość ok. 12 mm.4. Piec przez 25 minut w temperaturze 180 C, do czasu gdy brzegi lekko

coolinarnastrefa.blogspot.com
Murzynek z kawą 184

Pomysł na pysznego murzynka z dodatkiem kawy podpatrzyłam u Majanki..ja piekłam w keksówce...no i był tak szybko zjedzony...zdążyłam tylko pstryknąć takie zdjęcie

Moje domowe kucharzenie
Savoiardi-włoskie biszkopty z kremem 171

likier do spryskania lub nasączenia wewnętrznej strony biszkoptów. Najpierw robimy krem, gdyż ten musi mieć trochę czasu do wystygnięcia. Najlepiej przechowywać go w lodówce. Przepis na mój krem jest bez dodatku jaj, to wyjście naprzeciw np.alergikom Wlej do rondla mleko, dodaj skrobię kukurydzianą oraz cukier. Mieszaj do uzyskania gładkiego płynu. Jeśli zrobią się grudki, przetrzyj przez sitko. Dodaj wybrany(...)powoli dodawaj po jednym żółtku ciągle miksując.Zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia . Wymieszac delikatnie. Masa ma być puszysta. Trzeba uważać aby nam "nie siadła". Jeśli boisz się użyć miksera mąki wmieszaj szpatułą do ciasta. I teraz masz dwa sposoby na wykonanie biszkoptów. Albo wylewasz ciasto na blachę 34 x 28 cm wyłożoną

Z Kuchni Do Kuchni