ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:183/467)

CIASTA NA ŚWIĘTA 333

bezą, smak wzbogacają pistacje oblane czekoladą.... ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/sernik-z-beza-i-pistacja-najsmaczniejszy.html 2. CZEKOLADOWY TORT Z BRZOSKWINIAMI Tort bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo efektownie wyglądający. Polecam szczególnie tym, którzy lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER Bardzo słodkie ciasto, niepowtarzalny smak. Masło orzechowe, chałwa, czekoladowy biszkopt, czekolada... Ciasto(...)wyjątkowe okazje, gorąco polecam. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/10/caramel-brownie-tower.html 4. TARTA CZEKOLADOWA Z CHAŁWĄ I JEŻYNAMI Ciasto dla prawdziwych koneserów, masa czekoladowa, czyli to co lubimy najbardziej, i niepowtarzalny smak jeżyn. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-czekoladowa-z-chawa-i-jezynami.html 5. ROLADA ORZECHOWA Bardzo łatwa w wykonaniu rolada, przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut. Dodatek orzechów włoskich sprawia, że ciasto idealnie wpisuje się w klimat Świat

SMYKWKUCHNI
Marysieńka 172

zaowocowały Marysieńką. I był to strzał w 10-tkę: czekoladowy biszkopt, orzechowa beza, krem budyniowy, a wszystko otoczone czekoladą z dużymi kawałkami orzechów. Dziękuję Mariolce( z Kulinarne Pyszności Molki), za to, że nakłonila mnie do wyszukania i zrobienia ciasta Siostry Anastazji. To pierwsze, ale nie ostatnie ciasto tej tajemniczej Siostry. Polecam! Marysieńka Składniki na tortownicę o średnicy 22cm: Blat kakaowy(...)jajka • 90 g cukru • 2 łyżki kakao • 3 pełne łyżki mąki pszennej • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 st. C, ok 30 minut. Po przestudzeniu

Mia Cucina Sofieta
Sernik chałwowy 126

Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy chałwę. Na święta postanowiliśmy zrobić wariację dobrze wszystkim znanego sernika z naszym smakołykiem. W taki sposób powstał pyszny sernik

Ania i Marcin gotują
Truskawkowa niespodzianka bez pieczenia 308

Niespodzianka truskawkowa to ciasto bez pieczenia. Może być super prezentem dla bliskiej osoby. Nie tylko ładnie wygląda, ale w smaku rewelacja. Składniki: Warstwa truskawkowa: 600 g truskawek sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru 30 g żelatyny 300 ml śmietany kremówki 36% Warstwa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku(...)odstawić mus do wystudzenia tak aby lekko zgęstniał. Śmietanę ubić na sztywno po czym powoli dodawać i stale miksować . Musi powstać jednolita masa. Wlać delikatnie do tortownicy i schłodzić. Kiedy masa zastygnie możemy przygotować kolejną warstwę ciasta. Warstwa śmietanowa: Mocno schłodzoną śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Na sam koniec dodać namoczoną w bardzo małej ilości wody  żelatynę

O kuchni z uczuciem
Tarta cytrynowa 189

wykladamy ciasto (dno i brzegi).Na ciasto wylewamy mase cytrynowa.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut.Tarte mozna podac z lodami lub zapiec na wierzchu beze.Beze ubijamy z 3 bialek i okolo 80g cukru. Wylewamy na przestudzona tarte i wkladamy do piekarnika pod grill na okolo 3 minuty.Mozna tez upiec beze bardziej tradycyjnie czyli w piekarniku bez(...)grilla. Wtedy wylewamy bialka na gorace ciasto i pieczemy dalej przez okolo 10 minut.Smacznego

Przysmaki Karolki
Gotowany sernik na herbatnikach 168

Pierwszy raz w życiu gotowałam jakiekolwiek ciasto! Nawet nie myślałam, że można ugotować sernik! A tu proszę. Ten gotowany niczym nie odbiega, od tego pieczonego. Więc

CookYourself
Bezy z białek 179

6 białek szczypta soli  1 3/4 szklanki cukru pudru  2 łyżki mąki ziemniaczanej  Białka wlewamy do miski i uijamy na sztywną pianę Stopniowo

Klaudynkowa kuchnia
Pieczone pączki z ziemniakami 163

minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, ale klei się do rąk, nie należy podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, ja zawsze ostawiam do piekarnika nagrzanego na minimalną temperaturę tj. 30 st. po 40 min, ciasto jest już wyrośnięte. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Podzielić na 3 część(...)zbyt zarumienią, zmieniać położenie blach. W przypadku braku termoobiegu piec każdą blachę osobno w 180 st, na drugiej półce od góry, grzałka góra-dół. około 15-20 min. Po upieczeniu lekko ostudzić. Polukrować, posypać skórką pomarańczową. Po upieczeniu zrobić lukier: Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, bez grudek, posmarować każdy pączek cienką warstwą lukru

moj przepis na
Piernikowe brownie z karmelem i orzechami 210

Mocno czekoladowe, wręcz wytrawne ciasto, słodki karmel, chrupiące orzechy i nuta korzennych przypraw - to się nie mogło nie udać! :) Ciasto jest przepyszne, upieczcie przy najbliższej okazji, albo i nawet... bez okazji :) SKŁADNIKI (blacha 25 x 25 cm) 2 tabliczki gorzkiej czekolady ( użyłam 70% kakao) 120g masła 1 duża łyżka kakao 4 jajka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej(...)podprażamy na suchej patelni kilka minut, aż staną się chrupiące. Delikatnie siekamy i dodajemy do masy czekoladowej. Foremkę o wymiarach 25x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy czekoladowej. Na masę czekoladową wykładamy połowę masy kajmakowej i rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta. Wykładamy druga część ciasta oraz pozostałą cześć kajmaku, postępujemy tak samo jak w przypadku pierwszej warstwy

DefinicjaSmaku
Tarta snickers 815

Tarta snickers to uczta dla wielbicieli masła orzechowego, orzeszków ziemnych, karmelu i czekolady. Wszystkie te składniki znajdziecie w jednym cieście przygotowanym bez użycia piekarnika. Przyrządza się je dość szybko, choć przed podaniem tartę należy schłodzić przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Można nieco zmienić smak tarty, dodając do niej solone orzeszki lub solony karmel, jeśli jednak nie przepadacie(...)100g prażonych orzeszków ziemnych (mogą być solone lub zwykłe) Wykonanie: SPÓD - herbatniki i miękkie masło umieścić w malakserze, zmiksować do momentu powstania masy o konsystencji mokrego piasku - tortownicę wyłożyć na dnie i bokach papierem do pieczenia - do tortownicy przełożyć masę ciasteczkową, wykleić nią cały spód i około 1/3 wysokości formy - formę z herbatnikowym spodem schłodzić w lodówce MASA ORZECHOWA

Smakołyki Bereniki
Biszkopt 389

złotą zasadę, której bezwzględnie należało przestrzegać, żeby ciasto nie upadło. I choćby nie wiem jak koło niego chodzić na palcach i patrzyć na piekarnik błagalnym wzrokiem zwykle niewiele to dawało. Mój zdecydowany faworyt, to biszkopt, który na szczęście nie jest tak wymagający i dzięki kilku trikom (z kilku różnych przepisów) wychodzi bez zastrzeżeń.Składniki5 jajek1 szklanka cukru1/4 szklanki mąki(...)mieszając. Przekładamy na blachę i rozprowadzamy szpatułką.*Jeśli chcemy po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z blachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego krem i galaretkę papier nie będzie potrzebny.Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około

Ciastkozercy
Tarta pomarańczowo-czekoladowa z galaretką 164

Wymarzyłam sobie deser czekoladowo-pomarańczowy na wzór popularnych delicji... chwila namysłu i tak powstała błyskawiczna tarta , bez pieczenia, na spodzie z ciasteczek czekoladowych z kremem np. Oreo, z nadzieniem z kremowego serka mascarpone, likierem cytrynowym i skórką pomarańczową - całość jest wykończona pomarańczową galaretką. Muszę przyznać, że jak na całkowicie autorski przepis, to połączenie jest baaardzo udane :) Składniki(...)masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Brzegi mają ok. 2 cm. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. W misce umieszczamy serek, likier, skórkę i sok. Mieszamy łyżką, a następnie miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Wykładamy

Chocolate Muffin Blog
Maślane rogaliki drożdżowe 130

ściśle na blaszce tak, aby się delikatnie zeszły w pieczeniu i można je potem było odłamywać. U nas znikały w tak zastraszającym tempie, niby przypadkiem.. jedna sztuka…druga.. trzecia. Musiałam wszystko rzucić i ratować co się dało, żeby zrobić jakiekolwiek zdjęcia Ciasto robi się naprawdę prosto. Bez specjalnego wyrabiania czy innych zabiegów. Po zrobieniu, jest(...)sól i masło. Dodajemy 160 g mąki i mieszamy całość łyżką na gładką masę. Dodajemy drożdże i jajka. Mieszamy na gładką masę. Dodajemy pozostałą mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto będzie kleiste. Przekładamy je do miski wysmarowanej olejem, przykrywamy folią. Odstawiamy na 1-2h do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na trójkąty. Smarujemy rozpuszczonym masłem. Zawijamy maślaną stroną na zewnątrz

Mieszam w Garnku
Sernik krakowski 127

rodzaju, ale nie te bez pieczenia, ale właśnie takie pieczone, no ostatecznie może być gotowany :) . Na moim blogu nie ma ich jeszcze zbyt wiele, ale nadrobimy zaległości. Szczególnie, że zbliżają się święta, a u mnie zawsze w tym czasie gości pieczony sernik. Dzisiaj sernik krakowski, który zawsze musi być z kratką z kruchego ciasta i polany lukrem(...)robiła moja babcia i ja tak robię. Żrodło czasopismo Moje Gotowanie 1997 Składniki Ciasto 1,5 szklanki mąki 2 żółtka 1/2 kostki masła 5 łyżek cukru sól  Masa serowa 1 kg sera twarogowego tłustego 10 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki masła 100 g rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody

O kuchni z uczuciem
KARPATKA 143

Dziś Sylwester a mnie coś naszło na Karpatkę;) Składniki na ciasto: 170 gram masła lub margaryny 310 ml wody 1 i 1/4 mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 5-6 całych jaj Najpierw zagotowujemy wodę z masłem, do gotującej się wody dodajemy mąkę, proszek i cukier wszystko mieszamy aż powstanie(...)gęsty budyń i nie będzie  grudek. Studzimy! Gdy wystudzimy dodajemy 5-6 całych jaj. Miksujemy na gładką masę. Blaszkę smarujemy i wykładamy pergaminem. Masę dzielimy na 2 części, każdą z nich pieczemy po ok 20 min w 200* bez termoobiegu. SKŁADNIKI na masę: 0,5 l  mleka 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń 2 żółtka 250 gram

Moje Słodkie Piekiełko

Proponowane wyszukiwania