ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:106/467)

Maxi King 539

Ciasto bez pieczenia, które przypomina popularny batonik Maxi King. Z pysznym mleczno - karmelowym nadzieniem i polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto drożdżowe ze śliwkami wg Aleex 170

wszystkie składniki wymieszać na gładką masę trzepaczką. Oczywiście można użyć miksera, ale nie jest to konieczne. 4. Ciasto przełożyć do foremki 22x30 wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na 40 -50 minut. 5. Wyrośnięte ciasto posypać cienką warstewką bułki tartej, która wchłonie nadmiar soku z owoców. Jeśli robimy ciasto bez owoców, nie sypiemy bułki

W mojej kuchni
Babka piaskowa cytrynowa 326

mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko połączyć miksując. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć delikatnie z masą. Można to zrobić mikserem, ale na bardzo wolnych obrotach. Wykładamy ciasto do formy na babkę z kominem wysmarowanej masłem  i wysypanej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na 45 minut, aż upiecze

Kulinarne Inspiracje
Mazurek pełen bakalii 200

sobie świąt Wielkanocnych bez mazurka. Mazurki przygotowujemy z różnych ciast  biszkoptowe, marcepanowe, kruche. Ja przygotowałam z ciasta kruchego z ananasem i bakaliami, polany lukrem ze śmietany. Wierzch mazurków, można też pokryć różnymi masami np. orzechową czy kajmakową i udekorować je bakaliami lub owocami. Kto jeszcze nigdy nie piekł mazurka, niech spróbuje, bardzo pyszne ciasto(...)Mazurek pełen bakalii Składniki: Ciasto mąka krupczatka - 500 g proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier - 1/2 szkl margaryna - 250 g żółtka jaj - 4 szt śmietana - 1 łyżka ( dodać tyle śmietany aby połączyły się składniki ) Dodatkowo : 1,5 szkl bakalii ananasy - 1 puszka wiórki kokosowe - 2 łyżki Lukier : śmietana - 1 szkl cukier - 1 szkl spirytus - 1 łyżka Dekoracja : migdały śliwki

Kuchnia Danusi
Proste i Puszyste Ciasto z Malinami 229

jednolita gładką masę. Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, górę ciasta wyrównuję. Na ciasto układam dość gęsto maliny. Pieczenie ciasta z malinami: Blaszkę z ciastem wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 55 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli

Uwaga Babcia Gotuje
Kora brzozy 446

rodzynki, wiórki, mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 równe części. Blaszkę o wymiarach 21x37 cm wyłożyć papierem. Jedną część ciasta wyłożyć do formy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Drugie ciasto upiec w ten sam sposób. Ja upiekłam jeden placek a po ostudzeniu przekroiłam na pół. Masa budyniowa: 1 puszka brzoskwiń(...)masła lub margaryny 5 żółtek 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 0,5 litra soku brzoskwiniowego ( zalewa + dopełnić wodą) Dodatkowo: 20 szt delicji brzoskwiniowych 2 op. galaretki pomarańczowej ( dałam cytrynową) rozpuścić w 3 szkl wody kawa do nasączenia delicji Wykonanie: Budynie, mąkę, żółtka i cukier rozmieszać w 1/2 szkl. wody

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Fale Dunaju 161

równie pyszne jest z innymi owocami, nawet bez masy. Jest doskonałe na specjalne okazje, ale może być też świetnym dodatkiem do herbaty. Na pewno posmakuje tym, którzy jeszcze go nie znają. Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki wody lub mleka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kubusiowe ciasto 206

Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.  masa budyniowa Z soku odlewamy 0,5 szklanki mieszamy w niej budynie. Resztę soku zagotowujemy razem(...)cukrem oraz masłem. Do gotującego się soku wlać rozrobione budynie, stale mieszając gotujemy jak tradycyjny budyń. Powinien być gładki oraz bez grudek. Masę budyniową wylewamy na biszkopt, układamy delicje, odstawiamy do wystygnięcia.  masa śmietanowa   Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dolewamy przestudzoną galaretkę nie przerywając mieszania chwilę jeszcze ubijamy

kgwjanczewo
Prosta rolada z musem jabłkowym 152

Partiami wsypywać cukier i ubijać, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Następnie wmieszać żółtka a na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie ze sobą połączyć. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, gdy będzie jeszcze bardzo ciepłe(...)pomocą tego ręcznika powoli i delikatnie zawinąć ciasto w rulon. Odstawić. W międzyczasie przygotować nadzienie. Mus jabłkowy: 2 szklanki musu zagotować, aż masa będzie gorąca. Następnie zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dokładnie mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do wychłodzenia. Ciasto odwinąć z ręcznika, nałożyć mus jabłkowy i ponownie zawinąć (już bez ręcznika). Roladę przełożyć na blaszkę

My simple kitchen
Makowiec krucho-drożdżowy 654

połowie masy makowej, pozostawiając brzegi bez masy. Rolujemy. Boki ciasta zawijamy i układamy tym zwinięciem na blacie. Z drugim ciastem postępujemy tak samo.Rolady odstawiamy pod przykryciem na około 35 minut – można pominąć, choć wtedy wychodzą dużo smaczniejsze.Wierzch ciast smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 40 minut na złoty kolor.Gotowe ciasto polewamy

Słodkie Przyjemności
Tort w kształcie motyla 224

stopniowo cukier puder ciągle miksując. Do masy dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia (boki pozostają bez papieru). Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160C

Emcia Pichci
Pancakes maślankowo-jogurtowe 153

Placuszki o waniliowym smaku , Dzięki dodaniu maślanki i jogurtu są delikatne  Dzieci się nimi zajadają ale i dorośli z przyjemnością skuszą się na tę 

Malinowa Kawiarenka
Drobne wyjaśnienie. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. 257

które pachnie wanilią i kawą. SERNIK BEZ SERA KAWOWO-WANILIOWY. (zmiany - smak kawy i wanilii oraz proporcji niektórych składników - pomysł autorski.) na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany

W kuchni Karmel-itki
Krucha tarta z kremem cytrynowym i bezą 224

grubość około 0,5 cm, przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i obsypaną mąką, nakłuwamy widelcem, wstawiamy do lodówki na około 0,5 godziny. 3. Po tym czasie wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 - 200°C i pieczemy przez około 15 minut - na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy spód do tarty(...)jeszcze przez około 10 minut. Ma powstać gęsta, biała masa bez wyczuwalnych drobinek cukru. Tarta cytrynowa: 1. Na upieczony spód do tarty wykładamy masę cytrynową. Równo rozsmarowujemy. 2. Ubitą bezę przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na masę cytrynową, tak, aby zakryć ją w całości (odkryta masa cytrynowa podczas pieczenia może się przypalić). 3. Gotowa tartę wkładamy do piekarnika

W kuchni Katie
Biała Princessa - ciasto bez pieczenia lepsze niż kokosowy sklepowy batonik. 234

gatunek ciasta bez pieczenia (które zresztą zawsze się udaje).  Składniki (tradycyjna prostokątna blaszka): dobre jakościowo słodkie herbatniki, na 3 lub 4 warstwy ( ja zrobiłam 3). Na jedną warstwę wchodzi około 24-28 herbatników. 300 g wiórek kokosowych 1 szklanka mleka pełnego mleka 3 łyżki cukru 1 kostka masła 250 g - temperatura pokojowa Na gotowaną masę do kremu(...)ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności ugotować masę pod krem, musi ona ostygnąć. W rondlu wstawić dwie szklanki wody z cukrem. W drugim naczyniu w pozostałej 1 szklance mleka rozkłócić mąki. Kiedy mleko się zagotuje, zmniejszyć moc panika i dodać roztwór mączny. Doprowadzić masę do wrzenia, stale mieszając by się nie przypaliła. Wyłączyć, zostawić bez przykrycia w temperaturze pokojowej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Miodownik 193

gotowej masy krówkowej lub tez takiej przygotowanej samodzielnie wg Tego  Przepisu (KLIK) Wykonanie : Mąkę wysypać na blat , posiekać z zimnym masłem na kruszonkę  , wsypać cukier i sodę , wymieszać . Dodać resztę składników i zagnieść ciasto.  Schłodzić ok pół godziny w lodówce. Ciasto podzielić na 3 części i każda z nich kolejno rozwałkować ( najlepiej na papierze do pieczenia(...)mleka)\Wystudzić. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce zimny budyń W blaszce na dnie ułożyć pierwszy blat ciasta ( bez orzechów) wyłożyć na niego równą warstwą krem budyniowy.Przykryć kolejnym blatem ciasta (bez orzechów). Następna warstwa to masa krówkowa. Jeśli używamy gotowej i jest bardzo gęsta możemy ją chwilkę podgrzać wstawiając puszkę do gorącej wody . Na warstwę

Malinowa Kawiarenka
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4132

można powiedzieć zdrowy krem. Na wierzchu czerwone ziarenka granatu, które dodają soczystości i do tego ładnie wyglądają :) Smaczne ciasto, które szybko się robi i co ważne nie wymaga pieczenia. Bardzo polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 50g masła 1/4 szklanki cukru 200g czekolady gorzkiej około 400g herbatników 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka(...)resztę kremu. Przykryć herbatnikami. Odstawić do wystudzenia. Zimną kremówkę ubić dodając pod koniec cukier puder i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam
Szczęśliwego Nowego Roku! I obłędnie kawowe ciasto 210

znalazłam u Ansi. Idealne na Sylwestra - ilość kofeiny w jednym kawałku pobudzi nawet największego śpiocha do całonocnej zabawy. Moim zdaniem ciasto jest genialne - intensywne w smaku; kruchy, ciasteczkowy spód, kremowa, rozpływająca się w ustach masa i delikatna, leciutka beza - po prostu niebo w buzi. Rzadko to robię, ale do tego przepisu wrócę z pewnością, bo to zdecydowanie to, co Tygryski(...)cukru25 g mąki ziemniaczanej2 żółtkabeza:2 białka100 g cukrudodatkowo:1 łyżka kakaoCiasteczka pokruszyć, wymieszać z kawą. Maśło rozpuścić i przestudzić, wlać do ciasteczek, wymieszać.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na to wyłożyć masę ciasteczkową, ugnieść dłonią lub łyżką.Podpiec w 190 st. C. przez 10-12 minut.Ostudzić.Mleko, kawę, cukier i mąkę dokładnie wymieszać w rondelku. Podgrzewać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PIERNIK Z POWIDŁAMI I KREMEM KOKOSOWYM (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 212

migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki: olej kokosowy, mleko kokosowe i jajka. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, sodę, przyprawy, sól i opcjonalnie słodzik np. ksylitol. Połączyć składniki z obydwu misek a następnie masę wlać do formy ( u mnie mała keksówka). Piec w temperaturze 170°C przez 60 minut. Gotowe ciasto wyjąć z foremki(...)przez 10 minut mleko i wiórki koksowe. Garnek odstawić na bok. Do masy dodać stężałą żelatynę, dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić na 3 lub więcej części w zależności od wysokości ciasta i ilości przekładanych warstw. U mnie 3 części które przełożyłam powidłami śliwkowymi bez cukru oraz wystudzonym kremem kokosowym Do przygotowania polewy czekoladowej można użyć

Ola la LCHF
Sernik czekoladowy bez pieczenia 1192

Dawno nie piekłam ciasta. Dzisiaj mam dla Was sernik czekoladowy bez pieczenia. Trzy rodzaje czekolady w jednym cieście. Jeśli jesteście miłośnikami czekoladowych słodkości to polecam Wam ten serniczek. Przygotowanie jego nie wymaga wiele pracy, jedynie czas oczekiwania na zastygnięcie jest dość długi. U mnie do zdjęć nie zdążyła zastygnąć polewa, ale nie miałam czasu i zrobiłam takie jakie(...)części dodać rozpuszczoną czekoladę białą, zmiksować i wlać na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki aż warstwy zastygną. Polewa 100 g czekolady mlecznej 3 łyżki śmietany Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie wymieszać ze śmietaną. Polać ciasto i najlepiej odstawić na całą noc do lodówki. sernik czekoladowy bez pieczenia

O kuchni z uczuciem
Tarta jaglana z budyniem 188

pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka(...)łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, jajo i syrop daktylowy. Całość blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 25-30 minut w 1801 stopniach. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzony przelewamy na upieczone i ostudzoną tartę. Smacznego

Truskawkowa Fiesta