ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:98/467)

Sernik z jogurtów z owocami 130

        Bardzo szybki, banalnie łatwy sernik z jogurtów z kawałkami owoców. Składniki: spód 100 g herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego masa

magiczna kuchnia Kasi
CIASTO Z KASZY MANNY 164

Ciasto z kaszy manny jest ciastem bez pieczenia. bardzo szybko się je przyrządza. L ubią je wszyscy i dorośli i dzieci. Składniki 5 paczek herbatników petit beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 2 łyżki kakao polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody(...)przygotować masę mleko, masło i cukier zagotować . Wsypać powoli kaszę manną, a gdy zgęstnieje odstawić. Dodać kakao i dobrze wymieszać 2. blaszkę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie schłodzoną masę i przykryć pozostałymi herbatnikami 3. przygotować polewę margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Ciasto polać polewą

Darcia w kuchni
Ciasto czekoladowe z cukinią 156

jagodami Dzisiaj ciasto na oleju z czekoladą, jasnym cukrem muscovado i pożądną dawką wanilii. Pychotka. Ciasto czekoladowe z cukinią Składniki: podłużna foremka o długości 30 cm 300 g zielonej cukinii 300 g pszennej mąki, u mnie chlebowa 3 czubate łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soda oczyszczonej ½ łyżeczki soli 3 jajka 180 g jasnego cukru muscovado(...)oddzielnej miski przesiej mąkę, kakao, proszek i sodę. Za pomocą szpatułki wymieszaj suche składniki z masą jajeczną. Na koniec dodaj utartą na grubych oczkach i odciśniętą z nadmiaru wody cukinię oraz grubo pokrojoną czekoladę. Podłużną foremkę pokryj papierem do pieczenia. Wyłóż ciasto do formy, wygładź powierzchnię i piecz przez około 45 minut. Dla pewności sprawdź ciasto patyczkiem, czy jest

codojedzenia
Tradycyjny jabłecznik z budyniem 220

Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru (można dodać więcej) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowy lub 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka: 5-6 średniej wielkości jabłek (użyłam Szarej Renety) 3 łyżki brązowego cukry 1 łyżeczka cynamonu 1,5 paczki budyniu waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru(...)Przygotowanie:  Mąkę przesiać , dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy. Masło pokroić w kosteczkę, dodać do suchych składników i wszystko posiekać dokładnie nożem na drobne kawałeczki. Można również  składniki  umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruchy chleba. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Rustykalna tarta jabłkowa z kremem frangipane podana z lodami orzechowo-piwnymi i koźlakiem 203

lodów i ukręcić lody. Jeśli nie macie maszynki masę trzeba mrozić ok 4 godziny w zamrażarce, co 30 minut wyjąć i przemieszać łyżką.  Ciasto Mąkę, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać żółtka i maślankę, szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić(...)pieczenia wyłożyć papierem i posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, przełożyć na blachę. Na ciasto wyłożyć krem frangipane, rozsmarować pozostawiając po 3 cm po bokach bez kremu, n a krem wyłożyć plastry jabłek. Puste boki ciasta zawinąć na jabłka, ciasto posmarować rozmąconym jajkiem, ciasto i jabłka posypać cukrem demerala, jabłka posypać płatkami migdałów. Piec w temperaturze

SzczyptaSmaQ
Seromak 193

masy serowej. Masa makowa i serowa są przepyszne, wilgotne, aromatyczne i stanowią idealny duet, fajnym dopełnieniem jest spód pierniczkowy. Oryginalny przepis pochodzi z niezawodnego blogu Moje wypieki, ja oczywiście troszeczkę przepis zmieniłam. Składniki na tortownicę 20 cm: (ale spokojnie nada się kwadratowa forma o boku 24 cm czy tortownica o średnicy 23 cm, wówczas ciasto wyjdzie nieco niższe) seromak_mojprzepisna.pl listonic(...)można zastąpić zwykłym ciastem kruchym, które należy przygotować z połowy składników z przepisu na tartę z czerwoną porzeczką. Pierniczki zmielić w maszynce do mięsa wcześniej można je odrobinkę spryskać mlekiem żeby maszynka nam się nie zapchała. Można też zmielić w foodprocesorze – malakserze na proszek. Na tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia (samo dno), wyłożyć 3/4 masy pierniczkowej. Podpiec

moj przepis na
Ciasto wiśniowo-czekoladowe 156

kawy. Całość delikatna i pyszna :) Ciasto na małą, kwadratową blaszkę Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka kakao  Masa wiśniowa: słoik kompotu wiśniowego ( u mnie 300 g) 1 i 3/4 szklanki soku wiśniowego 1 galaretka wiśniowa 1 łyżeczka żelatyny Poncz: 1 łyżeczka kawy(...)powstania lśniącej i gładkiej bezy. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz kawę. Ciągle mieszając powoli wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut. Gdy ciasto przestygnie nasączamy je ponczem przygotowanym z kawy, cukru i wody. Na ciasto wylewamy tężejącą galaretkę

My simple kitchen
Kremówka Na Biszkopcie 192

mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru 2 żółtka 100 gr masła sok z cytryny 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy esencje waniliową, przesiana mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w 180 stop przez około(...)proszku budyniowego, żółtek i mąki ziemniaczanej. Energicznie mieszamy aż do uzyskania kremowego budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. 4. Następnie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce masy budyniowej aż do jej wykończenia. 5. Ciasto przekrawamy na dwie części i zwilżamy je sokiem z cytryny rozmieszanym w wodzie ( tak około 1/3 szkl) Nakładamy krem i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem, posypujemy

Gotowanie...to proste !
Tartaletki karmelowo-czekoladowe 124

minut do lodówki. Foremki wysmarować masłem. Ciasto cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyłożyć foremki ciastem i lekko je docisnąć. Wyrównać brzegi. Piekarnik nagrzać do 180°C. Piec 12 minut. Cukier, miód i wodę gotować w małym garnku mieszając aż do połączenia się składników. Następnie gotować bez mieszania do uzyskania jasnobrązowego koloru. Zdjąć z kuchenki, dodać masło i śmietanę i dokładnie(...)wymieszać. Wstawić ponownie na palnik i gotować jeszcze kilka minut. Dodać orzechy i zostawić do lekkiego zgęstnienia. Wystudzone spody wyłożyć masą karmelową i wstawić do lodówki. Przygotować masę czekoladową. Śmietanę podgrzać w garnuszku. Dodać do niej połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewać mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Zostawić do przestygnięcia. Tartaletki wyjąć z lodówki, polać masą czekoladową i udekorować

Bullio
Tartaletki karmelowo-czekoladowe 121

minut do lodówki. Foremki wysmarować masłem. Ciasto cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyłożyć foremki ciastem i lekko je docisnąć. Wyrównać brzegi. Piekarnik nagrzać do 180°C. Piec 12 minut. Cukier, miód i wodę gotować w małym garnku mieszając aż do połączenia się składników. Następnie gotować bez mieszania do uzyskania jasnobrązowego koloru. Zdjąć z kuchenki, dodać masło i śmietanę i dokładnie(...)wymieszać. Wstawić ponownie na palnik i gotować jeszcze kilka minut. Dodać orzechy i zostawić do lekkiego zgęstnienia. Wystudzone spody wyłożyć masą karmelową i wstawić do lodówki. Przygotować masę czekoladową. Śmietanę podgrzać w garnuszku. Dodać do niej połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewać mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Zostawić do przestygnięcia. Tartaletki wyjąć z lodówki, polać masą czekoladową i udekorować

Bullio
Tartaletki karmelowo-czekoladowe 158

minut do lodówki. Foremki wysmarować masłem. Ciasto cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyłożyć foremki ciastem i lekko je docisnąć. Wyrównać brzegi. Piekarnik nagrzać do 180°C. Piec 12 minut. Cukier, miód i wodę gotować w małym garnku mieszając aż do połączenia się składników. Następnie gotować bez mieszania do uzyskania jasnobrązowego koloru. Zdjąć z kuchenki, dodać masło i śmietanę i dokładnie(...)wymieszać. Wstawić ponownie na palnik i gotować jeszcze kilka minut. Dodać orzechy i zostawić do lekkiego zgęstnienia. Wystudzone spody wyłożyć masą karmelową i wstawić do lodówki. Przygotować masę czekoladową. Śmietanę podgrzać w garnuszku. Dodać do niej połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewać mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Zostawić do przestygnięcia. Tartaletki wyjąć z lodówki, polać masą czekoladową i udekorować

Bullio
FANTASTYCZNY CHLEBEK JAGLANY, BEZGLUTENOWY, WEGAŃSKI 243

pieczenia wykładamy naszą masę i równo rozsmarowujemy, najlepiej pomóc sobie łyżką maczaną w zimnej wodzie. Masę wyrównać i ponacinać nożem na kawałki (ułatwi nam to późniejsze krojenie), ja dodatkowo każdy kawałek ponakłuwałam jeszcze widelcem, posypałam także lekko grubą solą himalajską- z młynka. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.35-40 minut (program góra-dół, bez

Smaczne Zdrowe
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z DODATKIEM MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ, Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 210

ubijając. Masa ma być sztywna. Następnie ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na końcu dodajemy stopniowo obydwie mąki i delikatnie mieszamy ręcznie lub na najniższych obrotach miksera. Owoce wykładamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na owoce wylewamy ubite ciasto biszkoptowe i dokładnie rozprowadzamy, przykrywając wszystkie owoce. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy(...)minut na programie góra-dół lub do pieczenia biszkoptów (gdy mamy), bez termoobiegu. Po tym czasie blachę wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy. Jeszcze na gorące ciasto nakładamy drugi papier do pieczenia (lub ręcznik kuchenny), na nim kratkę z piekarnika (lub drugą blaszkę). Blachy odwracamy do góry nogami. Zdejmujemy blachę na której piekł się biszkopt, z ciasta odklejamy delikatnie

Smaczne Zdrowe
MAKOWIEC NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE Z KRUSZONKĄ 511

farszu makowym można pominąć. Ostatnio piekłam bez dodawania proszku i nie widzę zbytniej różnicy.Składniki na kruche ciasto:- 500-550g mąki orkiszowej (lub 500g pszennej)- 100g ksylitolu(lub cukru)- 5 żółtek- 250g zimnego masła- łyżeczka proszku do pieczenia (nie trzeba)- cukier waniliowyZ mąki, cukru, masła i żółtek zagnieść kruche ciasto. Około 1/2  wyłożyć na dno blaszki(...)cukrem i miodem), dodawać stopniowo żółtka, powidła, łyżeczkę mąki ziemniaczanej, szczyptę proszku do pieczenia, kilka kropli olejku migdałowego i przestudzone masło. Na samym końcu dodać bakalie i ubite na sztywno białka jaj. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na wyłożony na blaszce spód. Resztę kruchego ciasta rozkruszyć jako kruszonkę. Piec w nagrzanym uprzednio piekarniku około 40-50 minut w temp

Smaczne Zdrowe
Wielkanocna babka piaskowa- bezglutenowa. 167

przyłożyć do ubijania bo od tego zależy czy będzie puszysta bez zakalca). Stopniowo po łyżce dodawać cukier dalej ubijając Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej - nie miksować tylko zamieszać do połączenia. Dodać skórkę cytrynową lub ulubiony(...)aromat. Masło rozpuścić w garnuszku i takie wrzące wlać do ciasta dokładnie zamieszać do połączenia - nie miksować. Ciasto wlać do formy- rośnie jak szalone wiec nie powinno zajmować więcej niż 2/3 wysokości. Piec 50-60 minut w 170 stopniach Celsjusza (do suchego patyczka) Babka która

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Energetyczne batony owsiane bez cukru 94

jednolitą masę. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Rozsmarowywujemy masę na grubość ok 0,5-0,7 cm. Pieczemy w temp 180 stopni ok 30 min. Kroimy na batoniki. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/batony-owsiane-bez-cukru/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Energetyczne batony owsiane bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Środa na bogato 179

jajkami. Dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim, wykładamy masę jaglaną. Na wierzch możemy dodać jeszcze owoców. Pieczemy w 180 st. C, najpierw 15 minut od dołu, a następnie z góry i dołu przez kolejne 15 minut. Podawać z miodem. Na koniec jeszcze chleb orkiszowy. Bez finezji, z mieszanki Gdańskich Młynów, ale z dodatkiem

Kucharzyca
Całuski z wiśniami 151

cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy tyle wiśni, aby można było bez problemu skleić końce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak

My simple kitchen
Jaglane kulki rafaello 153

Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych.  Uwagi: masę dobrze się formuje w kulki, gdy ostygnie; warto jednak wymieszać wszystkie składniki, gdy kasza jest jeszcze ciepła; na stanowisku formowania kulek zróbcie miejsce na miskę z wodą do płukania rąk lub formujcie praliny obok zlewu. ----- Podobne: Ciasto rafaello bez pieczenia Nerkownik żurawinowo-cytrynowy Chałwa z żurawiną

Weekendy w domu i ogrodzie
Makowiec japoński 222

jabłkami, pyszny! Wilgotny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Bez spodu, praktycznie sama masa makowa ;) Udekorowany suszonymi kawałkami jabłek. Zasmakuje i Wam, chociaż pewnie już od dawna znacie to ciasto, bo jest bardzo popularne :) Polecam! Składniki: 300 g masy makowej 2 jabłka 2 duże jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki kaszy manny Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne

Domowa cukiernia Ewy
Francja: Crêpes Suzette 164

jajka szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mleka zmiksować z jajkami, olejem, solą i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie gładka, a na wierzchu pojawi się pianka, dodać po łyżce mąkę i proszek. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na wolnym ogniu, bez tłuszczu. Wylewać po jednej wazówce ciasta i rozprowadzić po całym dnie patelnii. Crêpes Suzette

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciastka serowe z jabłkami 130

cukrem waniliowym, olejem oraz mlekiem starając się, aby masa miała jak najmniej grudek. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszytsko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy tyle nadzienia, aby można było bez problemu skleić konce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak

My simple kitchen
Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą 218

powstanie gładka, gęsta masa można dodać skrobię ziemniaczaną. Wykonanie: Foremki wyłożone ciastem wkładamy do piekarnika i podpiekamy w ok. 200 st. C przez 10 min. – wyciągamy i schładzamy. Nakładamy przygotowane wcześniej jabłka, na nie trochę żurawiny i formujemy na górze małą bezę. Pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 30 min – bez musi się ładnie

kuchcikownia
Sernik z pianką 362

pieczenia (25 x 40 cm), łącznie z bokami! (fot.1). Należy zwrócić uwagę, żeby oblepić formę bardzo szczelnie, ponieważ masa serowa będzie dosyć rzadka.Teraz czas na masę serową. Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać. Następnie wlać mleko i wsypać budynie. Ciągle miksować. Masa będzie(...)taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać.Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3) i piec jeszcze 10-15 minut w temperaturze

Świat Ciasta
Entliczek pentliczek i oto serniczek 131

sernik może nie wygląda rewelacyjnie, raczej tradycyjnie bez specjalnych dekoracji czy dodatków ale jest, a w zasadzie to już był.  na prawdę bardzo bardzo pyszny.  Składniki: ciasto: 200 g mąki pszennej 75 g cukru 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 10 dag cukru

ciastkarnia na kruchym spodzie