ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:94/467)

Kruche rurki nadziewane musem śliwkowym i kremem kajmakowym 158

pół, ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach złożonej maty (30 cm na 40 cm o grubości około 1 mm) (ciasto ma być między dwoma arkuszami maty silikonowej). Prostokąt podzielić na 20 cienkich pasków o grubości około 1,5 -2 cm i długości 30 cm. Ewentualnie ciasto można rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia wysypanych mąką. Nawijać ciasto(...)Obtaczać każdą rurkę z jednej strony. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, cukrem do góry. Piec na złoty kolor w 190 st. z termoobiegiem przez 15 min. (bez termoobiegu 20 min w 200 st.) Wystudzić na kratce. Tak samo postąpić z pozostałymi 2 częściami ciasta. Mus śliwkowy: 1500 gr śliwek lub 1050 gr dżemu/powideł śliwkowych

moj przepis na
Sernik w kratkę - sernik szachownica 376

pszennej  3 łyżki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia  Masa serowa:  1 i ½ kg sera mielonego (sprawdzony z KLIK) 8 jajek(L)  200 g masła  1 szklanka cukru  3 budynie waniliowe  Na wierzch masa krówkowa lub nutella  Najpierw piekę biszkopt, białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaję po jednym(...)mieszam z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Piekę około 40 minut w 180 st C ( blaszka 38x27)  Zimny biszkopt dzielę na paski (2 -3 cm) Teraz przygotowuję masę serową: Żółtka oddzielam od białek. Masło ( temperatura pokojowa) ucieram z cukrem i żółtkami na puszystą masę, cukier ma się rozpuścić. Do masy dodaję po dwie łyżki sera, stale miksuję

Takie tam pichcenie
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 225

ubite i zaparzone syropem cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s.   Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja w kuchni jest(...)cukru, jak w bezie. Miksujemy do całkowitego połączenia.   Syrop cukrowy powinien się już gotować . Gdy osiągnie 120⁰C (sprawdzajcie termometrem, temperatura jest bardzo ważna ) miksując bezę na wysokich obrotach wlewamy go bardzo, bardzo powoli blisko ścianki miski (ale nie bezpośrednio po ściance). Całość miksujemy po wlaniu syropu około 10 minut, by beza całkowicie ostygła. Gratulacje, bezę włoską już macie

Karo in the Kitchen
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 570

łyżek mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowe ciasto rozłożyć cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok 10-15 minut w temperaturze 170° C do momentu aż będzie ścięte i będzie można zwinąć je w roladę. W tym czasie do masy makowej dodać resztę składników tj. namoczone wcześniej w wodzie a nstepnie odsączone i posiekane orzechy(...)masę makową wyłożyć na podpieczone ciasto i zwinąć ciasno w roladę wzdłuż krótszego boku. Następnie struclę wyłożyć na blaszkę zawijając końcówkę pod spód i piec przez kolejne 20 minut w temperaturze 120° C. Ciasto można udekorować lukrem z pudru kokosowego (suche wiórki zmielone na pył) lub tradycyjnego lukru dla osób, które nie unikają cukru. Smacznego! — BTW całości bez

Ola la LCHF
Sernik prawie Wiedeński 178

wychodzi zawsze 17 minut i jest idealne.*Jeżeli przy wykładaniu do formy przed pieczeniem zostanie ci nadmiar ciasta, to ulep z niego małe kuleczki, wciśnij w środek po malince i posyp z wierzchu cukrem. Piecz obok twojego ciasta w tym samym momencie ;).Masa serowa:1 kg zmielonego twarogu (Według mnie najlepszy jest z Piątnicy, bo nie wymaga już dodatku(...)trzaśnij" o blat formą, aby pozbyć się nadmiaru powietrza z masy.Wyrównaj szpatułką masę serową tak, aby troszkę więcej zostało jej na środku formy.Wstaw do nagrzanego do 160-165 stopni piekarnika, ALEpod nasz jeszcze nie upieczony sernik wstaw poziom niżej dużą formę na ciasto (taką bez otwieranego spodu) do której nalej zwykłej wody (do 3/4 wysokości formy). To sprawi

Eat Shrimps
Sernik bananowo agrestowy 218

Lekkie, delikatnie orzeźwiające ciasto z dodatkiem bananów. Pomijając biszkopt to można by powiedzieć, że to sernik bez pieczenia. Jeśli nie chcemy piec biszkoptu, można na spód dać biszkopty lub zrobić spód z herbatników. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru sól szczypta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu(...)długo, aż masa będzie sztywna i nie będzie spadać z łopatek miksera. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Dodawać po łyżce do masy jajeczne i miksować na najmniejszych obrotach lub wymieszać łopatką. Blachę o wymiarach 33*22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i wyrównać masę jajeczną. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Masa serowa

Ala piecze i gotuje
Shrek 112

zielone ciasto, prawdziwy Shrek w całej krasie. Z dodatkiem delicji, u mnie dzisiaj o smaku wiśniowym, bo wiśniowy fajnie kontrastuje z zielonym. Orzeźwiające i lekkie, takie najbardziej lubimy. Kto jeszcze nie próbował musi nadrobić zaległości! Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa(...)ubijać, aż masa będzie sztywna. Następnie dodawać po żółtku i ubijać dalej. Mąki i proszek do pieczenia przesiać. Wsypać do masy jajecznej i powoli wymieszać, pod koniec mieszania wlać olej i delikatnie wymieszać szpatułką lub mikserem na niskich obrotach. Ciasto wlać do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Masa

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek 132

mojprzepisna.pl | Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek „Jejku jakie to pyszne” pomyślałam jak zjadłam pierwszy kęs tego ciasteczka. Mój mąż stwierdził, że przyjemne w smaku, coś więc musi być na rzeczy. Przy okazji robiąc ciasteczka możecie wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Czy wiecie, że: Dojrzałe banany(...)Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Banany obrać, odciąć czarne końcówki. Zblendować na gładką masę, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać porcję wielkości dużego orzecha włoskiego, następnie lekko spłaszczyć np. tłuczkiem do mięsa. Ja ciasto przekładałam do wysokiej wykrawaczki/formeki do pierniczków, ugniatałam trzonkiem od drewnianej łyżki, następnie formę delikatnie zdejmowałam. Piec 30-35 min. Wyjąć ostudzić

moj przepis na
Rogaliki z makiem i białą czekoladą 123

migdały, figi bez pestek,czas 7 sek, obroty 5 – wyjąć z naczynia, dodać rodzynki, wymieszać. Ciasto – Ziemniaki pokroić w bardzo drobną kostkę, dzięki czemu ugotują się bardzo szybko. Nie solić. Odcedzić, lekko odparować i przetrzeć przez praskę lub sitko. Na stolnicę wsypać mąkę, dodać posiekane masło lub margarynę, dodać masę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, jajka, cukier

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowy tort kuszący 117

czekoladowy tort. Czekoladowy tort przełożony czekoladowym ganache i dulce de leche. Słodki, kaloryczny (a jakże) znikający w mgnieniu oka. Czekoladowe wypieki są fantastyczne! Mrożona kawa i pyszne , schołodzone czekoladowe ciasto to idealny deser na letnie popołudnia. Co ja mówię! Czekoladowy tort to wypiek na każdą okazję! Czekoladowy tort Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cynamonu 200 g masła(...)pieczenia. Piekarnik nastaw na 145ºC na termoobieg (bez termoobiegu 15 stopni więcej). Roztop czekoladę z masłem. Dodaj cynamon, kakao i cukier. Jajka lekko zmiksuj z maślanką i solą. Dodaj do masy czekoladowej. Przesiej mąkę z sodą i dodaj do czekoladowej masy. Delikatnie wymieszaj. Przełóż masę do formy, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 1 godzinę

codojedzenia
‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! 165

Szykujemy tylko jedną masę – nie będzie ani bardzo lekka, ani bardzo kremowa, przypomina raczej ciasto na naleśniki. Za to po upieczeniu powstaje… sztywny spód, kremowy środek i puszysty, lekki wierzch. Magia? Może odrobinę. Smak ma na pewno magiczny. Spróbujcie! Rozgrzewamy piekarnik do 165⁰C . Formę do pieczenia – najlepiej blachę kwadratową wielkości 20/20cm albo okrągłą o średnicy(...)pozostałymi składnikami kończymy miksowanie. Do masy dodajemy partiami ubite na sztywno białka, mieszamy je z masą ubijaczką balonową, żeby nie opadły. Od razu wlewamy bardzo rzadką masę do naszykowanej foremki i pieczemy, w zależności od wysokości ciasta w formie – od 40 minut do 1,10h na środkowej półce piekarnika. Wierzch upieczonego ciasta powinien być jasnozłoty, z widocznymi dziurkami po uciekających

Karo in the Kitchen
3bit + Twix = 4bit, czyli słodki diabeł z masą krówkową:) 317

Przepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako

Smakowy Raj
Miodownik z kremem mascarpone 372

Miodownik to drugie ciasto po pierniku, które kojarzy mi się z Gwiazdką. W oryginale krem robiony jest na bazie kaszy, ja jednak postanowiłam odmienić trochę skład dodając delikatniejszą masę z mascarpone. Wyszło pysznie i bardziej lekko!Biszkopt miodowy:100 g masła1/3 szklanki miodu1/2 szklanki cukru3 jajka1,5 szklanki mąkipół łyżeczki sodyKrem:250 g mascarpone4 łyżki miodu1/2 szklanki posiekanych orzechów(...)włoskich   Masło, miód i cukier rozpuszczamy na wolnym ogniu do momentu uzyskania gładkiej masy, zostawiamy do przestygnięcia. Do garnka dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z sodą i całe jajka (bez skorupki! hyhy), całość mieszamy dokładnie. Wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 25 minut (do suchego patyczka

sama złodycz
Torcik makowy bez mąki 302

makowiec bez mąki. Taki sobie torcik ozdobiony cukrem pudrem. Upiekłam na spróbowanie i już wiem, że warto, bo jest bardzo szybki do zrobienia i chyba smaczny skoro zniknął bardzo szybko z talerza. Jak się ma w domu trzech łasuchów, a ja czwarta to tak jest z tymi ciastami.  A zapomniałam powiedzieć, że czasami na ciasto wpada córcia(...)dodać do masy makowej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować masłem i wysypać bułką tartą . Wlać ciasto, wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 45 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem. Ja dekorowałam ciasto za pomocą serwetki. Zródło gazeta Ciasta i Torty tort makowy bez mąki

O kuchni z uczuciem
Pierniczki korzenne na mące orkiszowej/Wigilijna kapusta z żółtym grochem 133

którym skupimy się na wyrabianiu ciasta, wykrawaniu foremek, pieczeniu i dekorowaniu gotowych pierniczków. Wiem, że ciasto powinno przeleżeć określony okres czasu zanim weźmiemy się za dalszą pracę, ale ja już któryś rok z rzędu z powodzeniem po  15 minutach zaczynam dalsza zabawę z wykrawaniem ciasta. Zwykle zaczynam po pracy, koło 17.00. Mieszam 25g masła z 300 g miodu(...)dolewamy kilka łyżek mlek. Gotową masę wkładamy na przynajmniej 15-20 minut do lodówki. Po tym czasie wałkujemy ciasto na około 0,5 cm grubości i wykrawamy pierniczki. Na blachę pokrytą papierem do pieczenia układamy gotowe formy, w odpowiedniej odległości od siebie, pamiętając, że nasze pierniczki będą trochę rosnąć w trakcie pieczenia. Pieczemy pierniczki w temperaturze około 170 stopni

Moja Mama Gotuje