ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:85/467)

Ciasto Oreo 198

wszystkich. Co jest lepszego niż ciasteczko oreo? Jedno duże ciasto oreo! Ciasto jest pyszne w smaku i niesamowicie wygląda. Chcecie zachwycić gości na przyjęciu? Proponuje podać ciasto Oreo. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc przygotujecie go bardzo szybko. Składniki: 170 g ciasteczek Oreo 3 łyżki roztopionego masła lub margaryny 1 kg półtłustego lub tłustego twarogu, mocno zmielonego (zamiennie może być(...)ciasteczka oreo (bez kremu, który odkładamy na bok) mielimy lub kruszymy na małe kawałeczki. W garnku musimy roztopić masło. Następnie rozkruszone ciastka łączymy z masłem. Spód okrągłej formy do pieczenia najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowaną masą z ciastek. Tak przygotowana formę wkładamy do lodówki. W tym czasie możemy przygotować masę ciasta. Najpierw żelatynę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tort truskawkowy z bezikami i biszkoptem kakaowym (szybki) 177

nuty oraz chrupiące beziki w kremie - sprawiły, że zniknął w oka mgnieniu. Pyyyycha! Po mimo niewielkich wymiarów biszkoptu wyszło mi pokaźne ciacho - a to za sprawą dużej ilość masy i obłożenia ciasta biszkopcikami. Wykonanie całości zajęło mniej niż 1,5 godziny. Teraz mój tort dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool i ich głównym gospodarzom, czyli dla Marco Ghia i Emiliano Castagna(...)czasie miskę zdjąć z pary, a masę ubić (już mikserem) do momentu, aż będzie ostudzona, lekko sztywna i wyraźnie zwiększy swoją objętość. (Może to potrwać nawet kilkanaście minut.)  Dodać przesianą mąkę połączoną z kakao i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej (w kierunku jego wyrastania) masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka

Di gotuje
Jaglane ciasto pomarańczowe 116

bez znaczenia..Ciasto jest smaczne, ale potrzebna jest filiżanka kawy, herbaty a nawet mleka..bo jest tak jakby "zapychające"..ale ogólnie pyszne.Upieczone wczoraj wieczorem...i już gdzieś znikło haha..więc chyba było dobre.. 1 szkl.mąki ziemniaczanej  1 szkl. mąki jaglanej Skworcu 1 szkl. cukru trzcinowego [ białego]  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)puszystą masę. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką jaglaną oraz proszkiem do pieczenia. Powoli, cały czas mieszając, dodać mąki do utartych jajek z cukrem. Na końcu dodać ostudzone masło  i mieszać, aż do uzyskania ciasta o konsystencji np. budyniu. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec przez około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu

Moje domowe kucharzenie
Ciasto pijak ze śliwkami 218

puszystą masę. Dodać olej, zmiksować, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao - miksować na średnich obrotach do czasu połączenia składników. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut ( do czasu aż brzegi biszkoptu zaczną odstawać od blaszki).Wystudzić. W trakcie pieczenia ciemnego biszkoptu(...)puszystą masę i dodajemy do niej mak, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy, wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut.Studzimy. Przygotować krem. Masło utrzeć na puch mikserem. Następnie, cały czas ucierając, dodawać do niego partiami budyń.Całość utrzeć na gładką masę. Krem podzielić

Nie tylko w kuchni
Ciasto Marlenka – czyli pyszny ale niełatwy przekładaniec 1700

same blaty pieczemy tylko 7 minut to jednak trzeba wykonać tą czynność 6 razy. Za każdym razem wałkując kolejny blat, które były dość cienkie więc chętnie się rwały. Całe szczęście można pojedyncze kawałki „doklejać” do ciast już w foremce i nie stracimy przy tym na wyglądzie ciasta. Jak już pisałam na początku, ciasto jest naprawdę pyszne, chociaż(...)garnka z pozostałymi składnikami. Nasza masa może w tym momencie ściemnieć. Przelewamy masę z garnka do miski i po lekkim ostudzeniu dodajemy jajka i mąkę. Dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy jednolite, gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 6 części. Każdą wałkujemy na blacie podsypanym mąką i na wałku przenosimy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Gdyby ciasto się rwało, doklejamy

Relaxtime
Migdałowe muffinki bezglutenowe. 153

migdałów bez skórki (na piasek) sok wyciśnięty z połowy cytryny 3/4 łyżeczki przyprawy do pierników Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę.  Dodać sok z cytryny, przyprawę do pierników oraz zmielone migdały. Delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 4/5 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec

zadanie-gotowanie
Tarta z piaNką Bezową 206

krupczatki 1 kubek cukru 4 żółtka 0,5 kostki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia    Nadzienie: 4 białka (te które pozostały z jajek wykorzystanych do ciasta) 0,5 kubka cukru 1 cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 0,5 kubka oleju słonecznikowego 500 g jabłek (mogą być mrożone) cukier puder(...)większą część ciasta. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia   Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, ubijamy  pianę  z białek, stopniowo dosypujemy cukry i proszek budyniowy. Strużką wlewamy olej, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasto:) Na wierzchu układamy jabłka, zcieramy pozostałą część ciasta   Pieczemy około 15 minut

Luźna Kuchnia
rabarbarowo-jabłkowy kokosowy ucieraniec... 115

mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, rabarbar 1/2 kg, jabłka 4 sztuki, mleko 3/4 szklanki obrany rabarbar pokroić na 2 cm kawałki, dodać starte na grubszych oczkach jabłka, posypać 2 łyżkami cukru w robocie utrzeć do białości jajka, cukier, cukier wanilinowy z 5 minut na dużych obrotach do masy wlewać w trakcie ubijania na mniejszych(...)masło wystygnie do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem, wiórki kokosowe i połączyć składniki mieszając z 2 minuty silikonowa niska forma 24 cm z kominkiem - formę przetarłam olejem, do formy rozsmarować ciasto, na wierzch położyć owoce bez soku i lekko je przycisnąć do ciasta - pozostały sok z owoców wykorzystuję do napoju lub kompotu piec około 60 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Poppy seed sweety for Easter 147

innej" wersji :) Składniki na ciasto: 4 łyżeczki "Egg free" zamiennika jajka 1 szklanka cukru muscovado (moze byc rowniez cukier puder) 1 szklanka mąki bezglutenowej Shar (tej z ciasteczkiem) 200 g margaryny bez laktozy (Benecol bez laktozy) 1 łyżeczka proszku bezglutenowego do pieczenia 1/2 olejku migdałowego 1/2 opakowania cukru waniliowego Składniki na masę: 1 opakowanie(...)Masa jest gładka i pełna powietrza.   Do suchego maku, wlewamy gorące mleko, mieszamy do uzyskania gęstej masy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w małą kosteczkę skórkę pomarańczy i cytryny. Dodajemy cukier, oraz wyciskamy sok z pomarańczy. Smażymy ok 30-40 min, dolewając wody i mieszając. Gotową skarmelizowaną skórkę oraz rodzynki wrzucamy do masy i mieszamy. Formę do pieczenia

Lajtkraft food intolerance
Szarlotka z bezową pianką 648

słodka beza - połączenie idealne! Polecam! Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder, wymieszać. Masło pokroić na małe kawałki dodać do sypkich składników. Lekko zagnieść. Dodać żółtka, wlać ekstrakt waniliowy. Zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć(...)powinno być żadnych nierozpuszczonych grudek cukru. Dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 130 ° C z termoobiegiem lub 150 °C bez termoobiegu. Nadzienie jabłkowe wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Na wierzch nałożyć masę bezową. Piec około 45 minut, do momentu, aż beza lekko się zarumieni, będzie sztywna na wierzchu, ale nadal puszysta w środku. Wyjąć, wystudzić przez

maniapieczenia
APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 206

robimy – zwykłe lenistwo :D. 5. PIECZENIE CIASTA (10 min) Ciasto w formach wkładamy do piekarnika i podpiekamy do lekkiego zarumienienia ok. 10 min. W tym czasie zabieramy się za 2 kolejne punkty. 6. MORELE (3 min) Owoce myjemy, kroimy na pół, wyciągamy pestki i otrzymane połówki ponownie tniemy na pół. 7. MASA SEROWA (3 min) Jajko wbijamy do miski(...)mascarpone i ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy bez grudek. 8. MONTAŻ TARTALETEK (7 min) Podpieczone tartaletki wyciągamy z piekarnika, a temperaturę obniżamy do 180 stopni. Do form wlewamy po około 1 lub 2 łyżek masy serowej (do około ¾ wysokości ciasta) i nakładamy po dwie ćwiartki moreli na wierzch – pamiętajcie, aby masy nie było zbyt dużo, bo nałożenie moreli

Nerds Kitchen
CHLEB WIEJSKI RODZINNY, RAZOWIEC NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZU 159

mnie piec w kotłowni), przykryć papierem do pieczenia i zaczekać aż masa wypełni formę (gdy ciasto już zacznie wzrastać proponuję zdjąć papier by się nie przykleił...) Wyrośnięty chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230*C i pieczemy w tej temperaturze  30 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Następnie temperaturę obniżamy do 180*C i dopiekamy jeszcze

Smaczne Zdrowe
Ciasto cappuccino 240

wypieki". Przepis nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie nadaje się dla osób na diecie:-). Pyszne... gorąco polecam Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki masa cappuccino: 250 g serka mascarpone(...)ubijając (ubijać aż piana będzie "błyszcząca"). Następnie dodawać pojedynczo żółtka i olej, dalej chwilę ubijać. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia połączyć w osobnej misce. Następnie dodać do nich masę z białek i żółtek i delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 35-40 min. (najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy jest upieczone).  3 łyżeczki kawy

IMPRESJA SMAKU
Ciasto dyniowe 187

cukrem i cukrem wanilinowym 2. Odstawiamy z ognia. 3. Dodajemy mus i aromat. 4. Odkładamy pół szklanki masy na polewę. 5. Do masy dodajemy żółtka, następnie mąke z proszkiem do pieczenia. 6. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. 7. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną formę. 8. Pieczemy do suchego patyczka około

Ditecz
Strucla z Makiem 217

Strucle można mrozić, ale bez lukru!!! Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej Bakalland 1 szklanka maku mielonego 2 białka Wykonanie: Tu się nie popisałam, nie miałam siły, czasu, ani ochoty bawić się z tradycyjna masą makową. Z doświadczenia wiem, że troszkę czasu trzeba na jej wykonanie trzeba poświęcić. Wracając do tematu mojej leniwej masy makowej to puszkę oczywiście(...)suchy zmielony mak i wymieszałam dokładnie. W drugiej misce ubiłam na sztywną pianę 2 białka i wymieszałam z masą makową. Dzięki dodaniu suchego zmielonego maku masa nie była rzadka, dodany mak był niewyczuwalny, a dzięki białkom masa pięknie przykleiła się do ciasta. Lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 - 4 łyżki gorącej wody kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Cukier wsypałam

Blondynka Gotuje