ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:691/1234)

Najlepszy przepis na pizzę – top 3 157

bardzo gładka. Ciasto wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem, polać oliwą i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż się zarumieni. W tym czasie wymieszać mascarpone z koperkiem, parmezanem, bazylią i czosnkiem. Upieczony blat do pizzy posmarować mascarpone, posypać tartym żółtym serem i potrzymać jeszcze kilka minut w gorącym piekarniku aż ser się stopi. Podawać(...)udekorowaną bazylią.   PIZZA Z BOCZKIEM   Pizza z kalafiora jest nadspodziewanie dobra, ale jeśli wolicie klasyczny przepis, to zapraszam na coś bardziej klasycznego. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pół łyżeczki soli łyżeczka drożdzy instant łyżka oliwy 100 ml wody Dodatki: 2 ziemniaki (umyte i obrane) 100 g mascarpone szalotka lub mała cebula + ząbek czosnku 50 g twardego żółtego sera

Ugotowane pozamiatane
Brownie z ciecierzycy – szybkie ciasto z blendera i bez mąki! 199

piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Szykujemy kwadratową formę do pieczenia o wymiarach dna 20 na 20cm i wykładamy ją papierem do pieczenia. UWAGA! Tego ciasta jest mało i nie nadaje się do pieczenia w większej formie – jeśli nie macie takiej kwadratowej foremki, zróbcie ciasto z podwójnej ilości składników w prostokątnej formie 20/30cm(...)miseczce mieszamy wszystkie suche składniki poza cukrem– dokładnie przesiewamy na gęstym sicie kakao, żeby pozbyć się w nim grudek, przesiewamy też mąkę ziemniaczaną. Dodajemy sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Jeśli używacie kawy – dodajemy ją teraz. Ja dodatek kawy w brownie bardzo lubię, bo uwydatnia gorzki smak prawdziwego kakao. Suche składniki mieszamy i odstawiamy.   Odcedzamy na sicie ciecierzycę

Karo in the Kitchen
Noworoczny tort makowy 199

upiec tort bez grama mąki? Oczywiście, a do tego jest to tort bardzo smaczny i wilgotny. Nawet ten kto nie jest wielbicielem tego rodzaju ciast będzie mile zaskoczony i poprosi o dokładkę. Proponuję takim torcikiem uczcić początek Nowego Roku. Przy okazji życzę Wam wszystkim udanego i smacznego roku 2019. TORT MAKOWY Składniki: (forma 24 cm)   ciasto(...)skropienia ciasta (opcjonalnie) ok. 1/2 szkl maku do wykończenia tortu Przygotowanie:  ciasto: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy w oddzielnym naczyniu na puszystą masę. Do żółtek dodajemy masę makową oraz kaszę manną. Do masy dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką. Całość przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy 45-50 minut

Bon appetit mon amie
Budyniowe ciasto bez pieczenia z ciasteczkami od Cukry Nyskie 222

Czekoladowy budyń bardzo fajnie skomponował się z cytrynowymi ciastkami fit & free oraz petit beuree. Ciastka fit & free to nowość z serii bez dodatku cukru! Składniki: masa budyniowa: 1 opakowanie czekoladowego budyniu do ciast i kremów  100 gram masła 60 gram cukru 500 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej różowa polewa: 200 ml mleka ok 150 gram(...)Nyskie 120 gram ciastek fit&free bez dodatku cukru Cukry Nyskie Przygotowanie: Masa budyniowa: pół szklanki mleka mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia razem z masłem. Do gotującego się mleka z masłem wlewamy powoli rozrobiony proszek i gotujemy do zgęstnienia energicznie mieszając ok. 1 minutę.  Krem odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i wykładamy

Życie zaczyna się w kuchni
Szybkie ciasto ucierane z owocami 180

Uwielbiam to ciasto za wszystko dlatego nie ma się co dziwić że pojawia sie tu u mnie po raz kolejny i napewno nie ostatni Dodatek budyniu

Relaxtime
Pomysł na resztki kurczaka: zupa won ton 475

chmur Bardzo ciekawe jest ciasto na won tony. Składniki są podobne jak w naszych pierogach, ale ciasto zupełnie inaczej się zarabia. Wielokrotnie wałkowane (jak temat opozycji totalnej w Wiadomościach ) zyskują bardzo zwartą, ale też niezwykle delikatną strukturę. Nie bez powodu won ton można przetłumaczyć jako „połykanie chmur”. Pierożki możecie też zrobić z klasycznego ciasta, trzeba je tylko dość cienko(...)ciasto na stolnicy, aż zrobi się w miarę gładkie (zacznie przypominać plastelinę). Włóż ciasto z powrotem do miski, przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Wyciągnij ciasto na stolnicę. Powinno być wilgotne (mimo że jest w nim mało wody) i znowu ugniataj przez kilka minut. Włóż ciasto do miski, przykryj folią i odstaw na 30 minut. Po 30 minutach

Niedzielny kucharz
Ciasto biszkoptowe z porzeczkową nutą 212

drewnianą łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach. 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto pieczemy około 30-35 minut do tzw "suchego patyczka". Po upieczeniu gorące wyjmujemy z piekarnika i zrzucamy z wysokości 30 cm na podłogę. Dzięki temu ciasto nie opadnie. Potem studzimy już normalnie. Składniki masa: 500 g serka mascarpone(...)mieszamy, lekko studzimy. Przełożenie ciasta: ciasto jasne - połowa dżemu z czarnej porzeczki - połowa kremu z serkiem mascarpone - ciasto ciemne - druga połowa dżemu z czarnej porzeczki - druga połowa kremu - ciasto jasne - polewa czekoladowa Ciast wkładamy na kilka godzin do lodówki :-) Smacznego :-))) #beko #ciastojakzobrazka Poniżej filmik, który pokaże nam jak sprytnie i szybko na dodatek bez użycia noża pokroić równo ciasto

kruche babeczki
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 202

ciasto nawinąć na wałek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić(...)kruche, przestudzony spód wykładamy masę makowo-jabłkową. 2) Na masę makową wyłożyć bezę. 3) Całość piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 50 min., aż beza się zarumieni i lekko popęka, w razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć o kilka minut. 4) Po upieczeniu tartę dobrze studzimy. Artykuł Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny

Fitsweet.me
Low-Carb Tiramisu 237

bazie mąki migdałowej i krem z mascarpone. Niebo w gębie :-) Bez cukru i zbóż. Macie ochotę? Low-Carb Tiramisu Składniki na biszkopt: (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek drobnej mąki migdałowej łyżka kakao 5 płaskich łyżek erytrytolu łyżeczka  bezglutenowego proszku do pieczenia Z podanej ilości składników otrzymamy biszkopt, który swobodnie możemy przekroić(...)piany, stale mieszając mikserem na wolnych obrotach dodawać kolejno żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 170stopni ok. 35 minut. Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy na 2 części. Wykonanie kremu z mascarpone: Wszystkie składniki zmiksować delikatnie razem, nie ma potrzeby ubijania śmietanki wcześniej

Marta próbuje
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 225

ciasto nawinąć na wałek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić(...)kruche, przestudzony spód wykładamy masę makowo-jabłkową. 2) Na masę makową wyłożyć bezę. 3) Całość piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 50 min., aż beza się zarumieni i lekko popęka, w razie potrzeby czas pieczenia wydłużyć o kilka minut. 4) Po upieczeniu tartę dobrze studzimy. Artykuł Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny

Fitsweet.me
Fit ciasto czekoladowe 519

też zdrową mąkę jaglaną oraz olej kokosowy. PRZEPIS NA  FIT CIASTO CZEKOLADOWE Składniki: ( * szklanka o pojemności 250 ml )  4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 50 g daktyli 50 g oleju kokosowego 1 banan  1/2 szklanki mąki jaglanej * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta:  Daktyle zalać ciepłą wodą i odstawić na 1 godzinę(...)bananem i żółtkami. Następnie dodać mąkę jaglaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. pianę z białek dodać do przygotowanego ciasta i dokładnie połączyć. Ciasto wylać na blachę o średnicy około 20x20 cm. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pełnoziarnista pizza z szynką, kukurydzą i pomidorami 190

okazji pizzy na kalafiorowym spodzie, że pizza bez sera, to nie pizza ;) I o ile ta na kalafiorowym była dobra tak po 3 kęsie ;) tak tą polecam jeszcze mocniej, bo jest zupełnie inna w smaku i zdecydowanie bardziej podobna do tej tradycyjnej.  Składniki na jedną pizzę o śr ok 22cm Ciasto: 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Jajka mieszamy z cukrem i drożdżami, do masy dodajemy wszystkie pozostałe składniki ciasta, prócz jogurtu. Przykrywamy folią spożywczą (ale nie szczelnie) i wstawiamy na noc do lodówki. Przed pieczeniem ciasto mieszamy z jogurtem, wylewamy na blaszkę, wyrównujemy na grubość ok ½cm i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C. Na podpieczonym spodzie rozsmarowujemy przecier pomidorowy wymieszany

Kuchnia w czekoladzie
Chleb żytni razowy z kaszą jaglaną i błonnikiem 254

głównie z dodawaniem różnych rodzajów mąki, żeby nie było zbyt nudno i monotonnie. Nie wyobrażam sobie też chleba bez dodatku ziaren i innych zdrowych "chrupaczy" w środku, ale tym razem z powodu nadmiaru ugotowanej kaszy jaglanej dodałam ją do ciasta i chleb wyszedł bardzo ciekawie :) Spotkałam się wcześniej z dodawaniem surowej kaszy jaglanej i możliwe, że też(...)Zakwas wymieszać z wodą, solą i oliwą. W osobnej misce połączyć mąkę z pozostałymi suchymi składnikami. Dodać do zakwasu i wyrabiać około 5 minut, najlepiej przy pomocy miksera. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Wyrośnięty chleb umieścić w zimnym piekarniku, nastawić temperaturę na 200 stopni i piec około godzinę

FitKot
Jabłecznik łaciaty z czekoladą, polewą i masą krówkową 313

szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny Polewa: 150g masła 3 łyżki kakao bez cukru 3 łyżki cukru pudru 7-8 łyżek wody Dodatwoko: 1 puszka masy krówkowej = kajmakowej (około 500g) 100g mlecznej czekolady 2 kopiaste łyżki masła Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C(...)patrz film ). Do jednej części dodać mąkę, a do drugiej mąkę z kakao, wymieszać. Ciasto nakładać na przemian do blaszki (raz jasne raz ciemne) o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM ). Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5.Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki

Mała Cukierenka
Jabłecznik z polewą chałwową 233

pieczenia 1 łyżka kakao Warstwa kokosowa: 3 białka szczypta soli ½ szklanki cukru kryształu 50g kokosu Warstwa jabłkowa: 6 dużych jabłek 1 łyżka cynamonu Polewa chałwowa: 40g margaryny 1/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżka mleka 2 batony chałwy (200g) Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Masło ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę(...)piane ubitą z jednego białka. Delikatnie mieszamy i dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao, mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy w nagrzanym do 180stC piekarniku ok 5 minut. 2. Warstwa kokosowa: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy cukier, a następnie kokos. Wykładamy na podpieczony spód ciemny i wyrównujemy łyżeczką

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania