ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:682/1234)

Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 150

bez dodatków, albo dodać rodzynki do środka. Przepis godny zapamiętania. Składniki: Ciasto drożdżowe • 100 g drożdzy • 1 szklanka cukru • 5 jajek • 1 szklanka mleka • 1 szklanka oleju • 5 szklanek mąki pszennej • szczypta soli • 1 kg śliwek węgierek Kruszonka • 1 szklanka mąki pszennej • 1 szklanka cukru pudru • cukier waniliowy • ok. 1/4 szklanki oleju Wykonanie: Ciasto drożdżowe • Wszystkie składniki ciasta(...)godziny. Wszystkie składniki zmiksować razem. • Ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Kruszonka • Wymieszać mąkę pszenną z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. • Dodawać powoli olej, aż składniki połączą się do konsystencji mokrego piasku. • Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki. • Na cieście poukładać śliwki skórką do dołu. • Całość

To co kocham
Łatwy torcik dynia- z kremem, torcik na Halloween, torcik w kształcie dyni :-) 200

cukru -0,5 szklanki mąki -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -6 łyżek wody -6 łyżek oleju MASA -3,5  szklanki mleka -2 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3/4 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -2 żółtka (białka do biszkoptów) -250g masła lub margaryny DODATKOWO  -łyżka ciemnego kakao -barwniki spożywcze -pomarańczowy i zielony Przygotowani(...)cukrem na kogel mogel. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej i wodę oraz trochę barwnika pomarańczowego.  W osobnej misce ubijamy 6 białek. Następnie delikatnie łączymy z ciastem. Z ciasta odkładamy 2 czubate łyżki do osobnej miseczki. Ciasto wylewamy do miski i pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Do suchego patyczka. Upieczony biszkopt

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z bananami i czekoladą 283

cytryny Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Polewa: 10 łyżek wody 10 łyżek cukru 100g masła 5 łyżek dobrego kakao bez cukru Sposób wykonania: Środek: 200 ml śmietany kremówki zagotować w rondelku z grubym dnem. Zdjąć z ognia i dodać poszatkowaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi (jeśli się(...)kremową masę.. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać aromat i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką.Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.Ostygnięte ciasto przeciąć w poziomie

Smaki Natalii
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 222

lodówki na około 30 min. Wyjąć z lodówki i rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, wyłożyć nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Jeżeli ciasto będzie się rwało, należy wylepić formę ręcznie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 min, aż będzie lekko złote. Masa(...)dodać wyskrobane ziarenka z laski wanilii. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników. Na podpieczony spód przełożyć masę serową, na wierzch rozłożyć obrany i pokrojony rabarbar. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 45 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec przez około 30 minut. Po około 20 minutach pieczenia na wierzchu ciasta rozkruszyć kruszonkę. Upieczony sernik

Oryginalny smak
Muffinki bananowe z orzeźwiającym kremem limonkowym 165

bez kremu długo zachowują świeżość, a  do ich  wykonania  nie musimy używać miksera. MUFFINKI BANANOWE Z KREMEM LIMONKOWYM Składniki: (na około 12 muffinków) Muffiny:  1,25 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 banan 30 g masła 2 łyżki oleju 1 jajko  1/2 szklanki mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)widelcem (nie potrzeba mikser) Do mikstury dosypujemy po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszamy łyżką do połączenia składników. Ciasto będzie gęste,ale lejące.  Napełniamy ciastem papilotki włożone do foremki do muffinów tak do 3/4 ich wysokości.  Pieczemy 17 -20 minut w 180 stopniach.  W tym czasie robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem

Bon appetit mon amie
Sernik wiedeński 150

Wspaniały przepis na przepyszny, tradycyjny sernik wiedeński z niewielką ilością cukru i polewą czekoladową. Sernik jest bez spodu, jest to jedynie masa serowa i polewa przez co ciasto jest jeszcze smaczniejsze i wykwintne. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): 800 gram twarogu zmielonego trzykrotnie 5 jaj (osobno białka i żółtka) 2 białka 100 gram miękkiego masła 3/4 szklanki(...)puszystą masę i stopniowo, drewnianą łyżką, mieszam z masą serową. Gotowe ciasto przekładam do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (wypuszczonym poza obręcz), i piekę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Zaraz po umieszczeniu sernika w piekarniku obniżam temperaturę do 150 stopni i piekę go przez 90 minut. Studzę przy lekko uchylonym piekarniku. Składniki polewy: czekoladę i masło rozpuszczam

Mango Papaja
Ciasto „Styropian” 244

szklanki cukru 1 duży budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 65g (jeśli mamy dwa mniejsze opakowania budyniu w proszku, proszę odmierzyć na wadze 65g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórków kokosowych 5 białek Dodatkowo: cukier puder do posypania wymieszany z odrobiną cukru wanilinowego     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem. Dodać posiekane masło(...)pieczenia. Wyrównać i lekko docisnąć. Masa jogurtowa: 3. Wymieszać krótko mikserem jogurt, cukier, budyń, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. 4. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać łyżką lub szpatułką z masą jogurtową. 5. Piekarnik nastawać na 180oC na funkcji góra-dół. 6. Masę jogurtową przełożyć na spód w blaszce, wyrównać i wierzch posypać pozostałą kruszonką. Ciasto

Mała Cukierenka
Orkiszowy Dobrodziej – zawsze Ci się upiecze 171

ustawiłam czas w robocie i założyłam hak do ciasta. Po upływie 20 minut przykryłam misę i odstawiłam w ciepłe miejsce. U mnie to "koło grzejnika" Następnie przełożyłam do keksówki i zostawiłam na godzinkę. Chleb powinien podwoić objętość. I włożyłam do piekarnika. 5 minut piekł się w 230 stopniach, a następne 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu od razu wyciągnęłam(...)dopełniły suszone pomidory z zalewy w towarzystwie żurawiny. Kochani Orkiszowy Dobrodziej all'italiana ma cudowny smak. Do tego ulubione wytrawne winko... I możecie uwierzyć lub nie...Dobrodziej poszedł cały ! Bez mrugnięcia okiem. To wyjątkowy chleb. Posmarowany, jeszcze ciepły, olejem kokosowym robi niesamowite wrażenie. U mnie zagości w Wigilię. Bo chcę aby te Święta były  NATURALNIE ZDROWE

Z Kuchni Do Kuchni
Chlebek bananowy z czekoladą i bakaliami 177

chleb bananowy z bloga Chillibite . Jednak z niedoboru składników i ogólnej "biedy przedzakupowej" musiałam dostosować go do panujących w mej spiżarni warunków. Składniki: 3-4 przejrzałe banany ( waga bez skóry około 370g ) 2 jajka 2/3 szklanki cukru ( lub mniej jeśli wolicie mniej słodkie wypieki ) 2/3 szklanki oleju rzepakowego lub innego roślinnego 2 pełne łyżki jogurtu naturalnego 30 g śmietanki(...)olejek rumowy. Następnie dołożyć rozgniecione banany, jogurt i śmietankę - zmiksować. Wsypać mąkę, wyrobić ciasto. Na sam koniec dodać do ciasta bakalie i czekoladę - wymieszać. Keksówkę o wymiarach .... wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do formy i piec w temperaturze 160 stopni przez 50-55 minut. Upieczone ciasto pozostawić na pół godziny do ostygnięcia, po tym czasie wyjąć z formy

kolorowotorcikowo
Chleb Gryczany z Siemieniem Lnianym na Drożdżach 184

naczynie z wodą ( jeżeli nie możemy wstawić naczynia z wodą to też chlebek będzie pyszny :) Piekarnik mam nagrzany do 200 stopni po 10 minutach pieczenia temperaturę zmniejszam do 180 stopni i nadal piekę około 55 minut Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb gryczany jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę ) i po wyjęciu jeżeli jest suchy(...)spodu to powinien mieć głuchy pusty odgłos to wtedy chleb na pewno jest upieczony W sumie piekłam chleb około 65 minut – 10 minut w temperaturze 200 stopni i około 55 minut w temperaturze 180 stopni , piekarnik miałam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu Chleb gryczany z siemieniem lnianym jest gotowy Życzę smacznego oraz udanych wypieków . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni 204

następnie ciasto podzielić na 14-15 równych części. Uformować z nich w ręku kule i odłożyć na obsypaną mąka stolnicę. Każdą kulę rozwałkować na cienki, okrągły placek - posypując stolnicę w trakcie wałkowania niewielką ilością mąki.   Po kolei nakładać farsz, czyli: pół plastra pieczeni na spód, pół łyżeczki pokrojonej w drobne paski papryczki pepperoni, pół plastra pieczeni na wierzch. Następnie(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia - w dość luźnych odstępach, gdyż mocno urosną przy pieczeniu .  Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia. Następnie posmarować roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco - i posypać czarnym sezamem.   Wstawiać do rozgrzanego do temp. 200C piekarnika - opcja góra-dół bez termoobiegu - i piec do zezłocenia

Grunt to przepis!
Różana szarlotka w kratkę 224

aromatycznej herbaty Lady White  Sir William's -to kompozycja wyjątkowej białej herbaty z kawałkami owoców tropikalnych, jej aromat jest bardzo subtelny a serwowana bez dodatków pozwala delektować się pełnią smaku. Składniki: Ciasto: 45 dag mąki pszennej 5 dag mąki kukurydzianej 30 dag masła 4 żółtka 3 łyżki śmietany 18% 15 dag cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą(...)blaszki o wym 25/30 cm wyłożonej pergaminem. Masę uprażonych jabłek wymieszać z konfiturą różaną i wyłożyć na ciasto kruche, pozostałe ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować pociąć na jednakowej szerokości paski, ułożyć kratkę na jabłkach. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku 45-50 minut w temp 180*c-do momentu lekkiego zrumienienia. Całkiem zimne oprószyć przed podaniem cukrem pudrem. Podawać z filiżanką

Wanilia i Kardamon
chleb na drożdżach- szybki, codzienny, zwykły 186

drożdżach. Pulchny, z chrupiącą skórką, obłędnie pachnący.  Przepis jest dobry dla początkujących, choć ogólnie pieczenie chleba nie jest trudne. A chleb z tego przepisu jeszcze na trzeci dzień jest świeży.  Kto raz upiekł chleb w domu ten wie, że domowy jest bez porównania lepszy od sklepowego. Oczywiście to jest przepis podstawowy a możemy z nim kombinować(...)cukier, roztwór drożdży, dodatki. Wyrobić ręką do połączeia się składników, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Następnie ciasto odpowietrzyć i przełożyć do blaszek. Przykryć je ściereczką i odstawić jeszcze kwadrans. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 210*C i piec około 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180*C i piec jeszcze około godziny. Jeśli zacznie się przypiekać za mocno, można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżówki z Nutellą 285

ciepłe miejsce na 1 godz. do podwojenia objętości.  Wyrośnięte ciasto zbić ręką - uderzając w nie kilka razy pięścią , w ten sposób je odgazowywujemy.   Chwilę pozagniatać a następnie ciasto rozciągnąć/rozwałkować na stolnicy na cienki placek - posypując stolnicę w trakcie wałkowania niewielką ilością mąki. Wykroić prostokąty o wielkości mniej więcej 10x14cm. Naciąć paski na 1/3 długości prostokątów(...)pieczeniu . Drożdżówki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - w dość luźnych odstępach, gdyż jeszcze mocno urosną przy pieczeniu .  Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut do napuszenia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem - upieką się wtedy na błyszcząco - i posypać cukrem perłowym. Wstawiać do rozgrzanego do temp. 220C piekarnika - opcja góra-dół bez

Grunt to przepis!
Letni torcik owocowy 174

wymieszać delikatnie szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach.  Przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm, z wyłożonym dnem papierem do pieczenia. Boków nie smarujemy, gdyż biszkopt "pnie się" właśnie po ściankach. Piec w 170'C około 30 minut. Gotowy wyjąć z piekarnika i upuścić w formie na podłogę z wysokości kolan. Wystudzić, przeciąć na 3 blaty. MASA JOGURTOWA: Jogurt(...)bez dodatku.  Na schłodzony krem jogurtowy wylać galaretkę z malinami, wstawić do lodówki do stężenia.  Następne warstwy przygotować analogicznie. Aby przygotować wierzch należy obrać kiwi, pokroić w plasterki i sparzyć je wrzątkiem, około 2 minut. Robimy to, aby pozbyć się enzymów uniemożliwiających tężenie galaretki. Na wierzchu ułożyć kiwi, zalać galaretką, włożyć do lodówki do pełnego stężenia ciasta

Cakes By Kejt