ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:694/1234)

Jogurtowe ciasto z rabarbarem / Yogurt Rhubarb Bread 144

Jogurtowe ciasto z rabarbarem Jakim wypiekiem zacząć sezon rabarbarowy? Polecam mój przepis na proste, jogurtowe ciasto z rabarbarem na oleju, bez miksera . Ta błyskawiczna i banalnie prosta babka cytrynowa to idealny wiosenny deser, dla początkujących i nie tylko. Jogurtowe ciasto z rabarbarem zawiera sporo skórki z cytryny, dlatego jest też wyraźnie cytrynowe. Jeśli nie przepadacie za dodatkiem cytrusowego aromatu(...)dzięki dużej ilości greckiego jogurtu. Puszyste ciasto z rabarbarem uda się każdemu - wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać trzepaczką. Nawet jeśli nigdy nie piekliście ciasta, ten wypiek na pewno się uda. Do jogurtowego ciasta pasują również wszystkie owoce - poza sezonem na rabarbar wykorzystajcie swoje ulubione, na które akurat będzie sezon. Ja piekłam tę prostą babkę w wielu wariantach smakowych

Lekcje w kuchni
Rolada bezowa z lemon curd 113

jednocześnie wykorzystać białka pozostałe po pieczeniu ciasta drożdżowego. Jako nadzienie zrobiliśmy lekki krem śmietankowy, a do nadania kontrastu smakowego upieczoną bezę posmarowaliśmy lemon curd. Rolada bezowa dobrze zniosła trudy podróży, została rozdzielona między członków rodziny i dłużej jechała niż w domu postała. Składniki na roladę bezową z lemon curd Beza: 4 białka z jajek wielkości M 200 g cukru(...)pieczenia, na nim rozsmarować pianę z białek, tworząc prostokąt o wymiarach 25/30 cm. Posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C ( z termoobiegiem ), piec 25 minut . Upieczoną bezę wyjąć z piekarnika, wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, tak aby papier do pieczenia był na górze. Zdjąć go ostrożnie i pozostawić bezę do wystygnięcia. Śmietankowe nadzienie

niecodziennikpary
Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą 171

Sernik wiedeński z truskawkami i czekoladą Delikatny i puszysty sernik bez spodu, z polewą czekoladową i truskawkami. Ciasto prawie nie opada po upieczeniu, jest bardzo smaczne i efektowne. Polecam!     Składniki: 1 kg mielonego twarogu 200g masła 8 dużych jajek 200g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 czekolada deserowa + kilka łyżek mleka(...)około 5 minut, aż powstanie jasny puch *** *** Do oddzielnej miski przekładamy zmielony twaróg, dodajemy mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Następnie dodajemy roztopione i ostudzone masło. Całość dokładnie mieszamy (możemy użyć miksera ustawionego na najniższe obroty) *** *** Następnie do masy serowej dodajemy stopniowo puch jajeczny, cały czas delikatnie mieszając *** *** Dno tortownicy (o średnicy 23cm) wykładamy papierem do pieczenia, natomiast boki

Blog z Apetytem
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 205

jeżyk czyli świąteczny deser bez pieczenia Trudność Początkujący Czas przygotowania 50 min. Czas gotowania 30 min. Całkowity czas 1 godzina 20 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (1 BLASZKA 20x35 cm) CIASTO   200 g mąki tortowej   200 g cukru   4 jajka   3 płaskie łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia   12 łyżek(...)mlecznej INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO 1 Białka odseparuj od żółtek. Ubij białka, następnie wciąż miksując dodaj stopniowo cukier a potem żółtka. 2 Wszystkie suche składniki (mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia) stopniowo dosypuj do ciasta, na przemian z olejem. Miksuj na wolnych obrotach. 3 Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku

A to pestka
Ciasteczka z pestkami dyni 229

jestem, z czym lubicie i czy robicie takie domowe ciasteczka? Ilość porcji: 36 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na ciasteczka z pestkami dyni: 450 - 500 g mąki pszennej 150 g cukru 200 g masła (schłodzić) jajko + żółtko 2 łyżki śmietany łyżeczka proszku do pieczenia łyżka cukru z wanilią 3 łyżki maku Dodatkowo: białko jajka kurzego łyżka cukru(...)zrobić ciasteczka z pestkami dyni? Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia i mak, dodać zimne masło i posiekać je nożem na mniejsze kawałeczki. Dodać jajko, żółtko, śmietanę i wymieszać łyżką. Następnie ciasto szybko zagnieść dłonią, tylko do połączenia się składników, aby zbyt mocno jego nie ocieplić. Z ciasta uformować wałek, zawinąć w folię

Kuchcik gotuje
Tarta z jabłkami 169

opcjonalnie pół łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo masło do wysmarowania formy i bułka tarta do obsypania formy Nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek (np. szara reneta,antonówka) 3-4 łyżki brązowego cukru opcjonalnie cynamon do oprószenia jabłek Jak przygotować ciasto do tarty z jabłkami Mąkę przesiać przez sito,  dodać cukier, sól, proszek do pieczenia, pokrojone na małe kawałki(...)masło i wodę. Posiekać nożem, aż utworzą się niewielkie grudki przypominające kruszonkę. Zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, owinąć ją folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na placek o grubości około 3mm. Formę na tartę posmarować cienko masłem i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć ciasto, obciąć wystające kawałki, nakłuć na całej powierzani

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT 156

pomagają obniżyć poziom cholesterolu, a suszone figi są skarbnicą wapnia. Są bardzo popularne w krajach śródziemnomorskich, między innymi we Francji, gdzie stanowią często składnik sałatek i przekąsek, deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser z udziałem(...)potrząsając patelnią. Dodaj cukier i mieszaj bez przerwy, aż migdały się skarmelizują. Zdejmij z ognia i wysyp płatki migdałowe na rozłożony papier do pieczenia. Odstaw na czas przygotowania fig. Figi opłucz, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Na patelni rozpuść połowę masła, podsmaż figi z obu stron przez około 3 minuty, aż lekko się zrumienią. Wylej miód

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Przepis #150 Letnia pizza z owocami 172

świeżutkie owoce. Z owoców można przyrządzić wiele smacznych deserów, koktajli czy po prostu zjeść je bez dodatków. Ale kiedy znudzą się w Wam w takiej postaci to mam dla Was propozycję na pizzę z owocami. Uwierzcie, że warto spróbować!  Wartości odżywcze (tylko ciasto) na 100 g: 207 kcal(...)drożdże wyrosną. Następnie dodajemy resztę mąki oraz rozpuszczony olej kokosowy. Całość łączymy i zagniatamy. Pozostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na kaształt pizzy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15-20 minut.   Kiedy pizza delikatnie przestygnie smarujemy ją sosem czekoladowym a następnie układamy ulubione owoce.  Pizza najlepiej smakuje kiedy jest lekko ciepła. Dodatkowo

Health-Fit-Life
WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym 158

Przygotowanie. Mąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Żółtka ubić z cukrem i wanilią. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodać mąkę bardzo delikatnie mieszając mikserem. Na koniec dodać delikatnie białka, mieszać drewnianą łyżką. Piec 3o min w 180 stopniach Celsjusza. Ciasto wystudzić i rozkroić wzdłuż. Nasączyć jedną ze stron każdego(...)śmietany i serka mascarpone dodać chłodną żelatynę, dokładnie razem wymieszać mikserem. W garnku wymieszać margarynę, cukier, wodę i kakao. Zagotować na małym ogniu. Od momentu zagotowania gotować przez półtorej minuty, cały czas mieszając. Wystudzić. Ciasto przełożyć kremem. Górę ciasta polać czekoladą. Schłodzić w lodówce. Smacznego! Wskazówki. Użyłam kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 19 na 19 centymetrów. Ciasto przed

mecooks
Kruche rogaliki z marmoladą 5 - składnikowe 212

kostkę masło. Wszystkie składniki siekamy do uzyskania kruszonki, a następnie zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto owijamy folią spożywczą, pozostawiamy w lodówce na ok 1 godzinę.  Po tym czasie ciasto dzielimy na 2 części i każdą z nich cienko wałkujemy w okrąg. Rozwałkowane ciasto dzielimy na osiem części, tak aby powstało osiem równych trójkątów. Na szerszej części(...)każdego trójkąta nakładamy marmoladę i zwijamy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujmy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy przez 12 minut w temperaturze 200 °C. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto pistacjowe z cukinią oraz nutą cytrynową 225

obranych pistacji bez soli 150 g cukru 350 g mąki 200 ml/ 150 g oleju roślinnego (rzepakowego, słonecznikowego) 150 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1 mała cukinia waga około 200 g 2 małe banany 2 cytryny (skórka i sok) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody na polewę: 50 g gęstego mleka kokosowego (czubata łyżka(...)tego mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Całość możesz cały czas blendować. Dodaj zmielone pistacje z cukrem. Wymieszaj dokładnie. Na samym końcu dodaj startą cukinię, sok z jednej cytryny i skórkę cytrynową z obu cytryn * zostaw trochę do dekoracji. Wymieszaj i przełóż ciasto na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut

greenscarf
Klasyczne połączenie - szpinak i łosoś. Tarta. 214

takie bez białej mąki. Brak glutenu w cieście czasem była kłopotliwy gdyż ciasto nie jest sprężyste i się kruszy. Tym razem ciasto zachowało swoje właściwości i pozostało zwarte jak trzeba. Zachęcam Was do eksperymentowania z nadzieniem, gdyż dzięki temu za każdym razem możecie uzyskac zupełnie nowe danie. Tarta ze szpinakiem i łososiem składniki na ciasto: 1 jajko(...)Wszystkie składanki ciasta łączymy ze sobą, zagniatamy, formujemy kulkę i owijamy w folię spożywczą, a następnie odkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto wykładamy między dwa kawałki folii spożywczej i wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Przekładamy ciasto do foremki do tart nasmarowanej masłem. Nakłuwamy ciasto widelcem i przykrywamy papierem do pieczenia, na który

Przysmaki Karolki
Bardzo kokosowe ciacha z czekoladą 197

tylko mój piekarnik został naprawiony (to była taka pierdoła, że aż wstyd się przyznać) zabrałam się za pieczenie, bo byłam na totalnym ciastkowym głodzie. Przyznaję się bez bicia, że zjadłam je praktycznie sama (w dwa dni, ale wróciłam do biegania, więc sami rozumiecie, muszę mieć siłę, aby biegać). Ciacha są miękkie w środku, jakby lekko wilgotne, kokosowo-kokosowe(...)masy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą łyżki. Piecz około 20 minut w temp. 170-180 C. Smacznego! Artykuł Bardzo kokosowe ciacha z czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Tarta z brokułami i kurczakiem 204

naczyniu żaroodpornym bez żadnych problemów. Ciasto nie przyklejało się do naczynia i łatwo odchodziło od ścianki. Składniki na ciasto: 100g masła szklanka mąki jajko łyżka śmietany sól Składniki na farsz: 1 duży brokuł 3 ząbki czosnku 1 duża cebula pierś z kurczaka (około 250g) 100ml śmietany jajko łyżka oleju gałka muszkatołowa sól, pieprz Ciasto na tartę.  Do miski(...)ciasta. Tak się jednak nie stało. Ciasto przełożyć do foremki i przygnieść do ścianek. Na spodzie warto zrobić widelcem dziurki, wtedy ciasto nie powinno się podnieść podczas pieczenia. Wkładamy formę z ciastem do zamrażalnika na 20 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 180˚C i pieczemy 15 minut. Farsz. Brokuła rozdzielamy na mniejsze części i gotujemy

wysmienity
Mini pizza w 4 smakach 221

pomidorowy: Na oliwie podsmażyć pokrojoną w mała kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Pomidory (bez skórki) pokroić w kostkę – dodać do cebuli i czosnku. Całość dusić do czasu, aż pomidory będą miękkie przez około 15 minut. Następnie dodać resztę składników (przecier, sól, pieprz, paprykę, cukier i sok z cytryny(...)dodać cieniutko pokrojoną papryczkę chilli i dusić przez 5 minut. Farsz serowy (do wersji wegetariańskiej): Na oliwie podsmażyć pokrojoną w mała kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Dodać szpinak (mrożony należy chwilę smażyć, aby się rozmroził), pokrojony ser fata, pieprz i wymieszać tworząc jednolity farsz. Ciasto podzielić na 16 części i uformować małe spody

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania