ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:304/1234)

Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 160

twarogową,  pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa będzie idealnie równa i gładka. I tym sposobem mamy... smaczne, zdrowe ciasto, które dla osób niewtajemniczonych(...)będzie fajnym wypiekiem,a nie produktem bez mąki, cukru i innych obciążeń

Dieta moja pasja
Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu, bez laktozy) 160

wiórków kokosowych – 20g mąki ryżowej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (w sklepach dostępny jest bezglutenowy proszek do pieczenia) – kostka gorzkiej czekolady Jajka delikatnie ubić, dodać śmietankę i wodę kokosową i jeszcze raz ubić. Dodać wiórki, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni na małym ogniu(...)zetnie odwrócić placek na druga stronę i smażyć przez kolejne 2 minuty. Gorący placek posypać posiekaną czekoladą, po chwili rozsmarować roztopioną czekoladę po całym placku. Jeśli lubicie słodkie placki polecam dodać jakieś ulubione słodziodło do ciasta lub gotowy placek polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru

Smaki Armine
Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników 771

bardzo delikatnie mieszamy rózgą lub szpatułką. Formę o średnicy 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia – zarówno spód i boki (moja tortownica miała 21 cm). Boki warto wysmarować masłem i przyczepić dwa podłużne kawałki papieru – tak, aby wystawały ponad formę, bo ciasto bardzo rośnie. Tortownicę owijamy bardzo dokładnie folią aluminiową, aby nie dostała się do środka woda(...)wysokości formy (jest to tzw. “kąpiel wodna”). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC (najlepiej na dolny poziom, bez termoobiegu i bez wiatraczka – sernik nie lubi przeciągów) i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 135ºC i pieczemy przez 30-35 minut. Przez cały ten czas nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu zostawiamy sernik

Poezja smaku
CIASTO "COMBER" Z ALKOHOLEM 240

łyżki kakao bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wody Do nasączenia: 1 szklanka zaparzonej herbaty z dwóch torebek ½ szklanki mocnego alkoholu (np. brandy) Przesiewam mąkę i mieszam ją z proszkiem do pieczenia. Masło, cukier, cukier wanilinowy, kakao oraz wodę umieszczam w rondelku i rozpuszczam, gotuję masę przez około 5 minut, następnie odstawiam do ostudzenia(...)ubite białka, łączę delikatnie z pozostałymi składnikami. Przelewam do keksówki (najlepiej 25x12cm), którą uprzednio wykładam papierem do pieczenia. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika, piekę w 180 stopniach przez około   45-55 minut, do tzw. „suchego patyczka”. Herbatę mieszam z alkoholem. Ciasto po upieczeniu całkowicie studzę, po czym nasączam ponczem herbacianym, zostawiając ¼ szklanki na przygotowanie lukru, którym polewam   wystudzone

W kuchni Karmel-itki
Szarlotka sypana z kaszą manną, czyli ciasto, które robi się samo ;p 159

Wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier, proszek do pieczenia i cynamon w misce. Podziel mieszankę na 3 równe części. Jabłka umyj, obierz (w wersji dla bardzo leniwych -bez obierania ;p), oczyść z gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podziel je na dwie części. Jak przy tradycyjnym, polskim cieście – blaszkę wysmaruj cienką warstwą masła, oprósz bułką(...)grubych oczkach i nad ciastem zetrzyj masło. Rozłóż je równomiernie. Teraz wystarczy ciasto wstawić do piekarnika na 60 minutpiec je w temperaturze 180 stopni. Składniki na małą blaszkę 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru do wypieków, czyli drobnego, najlepiej trzcinowego 1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek, najlepiej

Eat me! Fit me!
Sernik dyniowy 177

pieczenia tak by papier wystawał na zewnątrz - należy zamknąć arkusz papieru w obręczy. Dzięki temu zabiegowi jeśli z sernika wypłynie trochę płynu, nie pobrudzi się piekarnik. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez(...)łyżką do połączenia się wszystkich składników. Wsypać mąkę ziemniaczaną i przyprawy dokładnie ale niezbyt energicznie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec 1,5 godziny. Upieczony sernik powinien mieć wyraźnie ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie

maniapieczenia
SAŁATKA Z POMIDORAMI I SZPINAKIEM 119

Prosta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Usta Grażyny 243

Ciasto Usta Grażyny to bardzo smaczne ciasto bez pieczenia , które jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się dla osób, które nie mają piekarnika, choć sądzę, że raczej każdy go posiada w dzisiejszych czasach. Mimo wszystko do przygotowania tego smakołyku będzie on zbędny. Ciasto Usta Grażyny to deser, który można przygotować w dosłownie 20 minut. Jedynym

Przepiski.pl
Ciasto Usta Grażyny 310

Ciasto Usta Grażyny to bardzo smaczne ciasto bez pieczenia , które jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się dla osób, które nie mają piekarnika, choć sądzę, że raczej każdy go posiada w dzisiejszych czasach. Mimo wszystko do przygotowania tego smakołyku będzie on zbędny. Ciasto Usta Grażyny to deser, który można przygotować w dosłownie 20 minut. Jedynym

Przepiski.pl
Ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem 242

Ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem Szukacie szybkiego przepisu na ciasto? Polecam Wam ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem. Przygotujecie je dosłownie w kilka chwil. Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać łyżką Ciasto jest naprawdę pyszne i mięciutkie. My je uwielbiamy. To mój ekspresowy sposób na pyszny wypiek w kilka chwil. Spróbujcie, polecam Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 2 jajka(...)grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blaszkę do pieczenia (u mnie keksówka 250x110x75) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub mąką. Do miski wsypujemy mąkę, sodę i kakao. Mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy wszystko do połączenia składników. Masę wylewamy do keksówki. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 40-45 minut do tzw. suchego patyczka

Słodkie okruszki
ciasto ucierane z porzeczką czarna i czerwoną 151

Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką).Ciasto posypać odrobiną mąki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie składniki na kruszonkę, ja robię ręką i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym piekarniku 180° ok. 45-50 minut- zależy to od piekarnika

w mojej kuchni
Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf 124

boki formy). Z ciasta uformuj podłużny chlebek i włóż do blaszki. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów, na 5-6 godzin. Do piekarnika wstaw metalowy kubek z wodą (pieczenie z parą). Rozgrzej piekarnik do 250°C. Wyrośnięty chleb zwilż lekko z wierzchu wodą i posyp mąką. Piecz przez 10 minut (grzanie góra-dół

Delicious Place
Torcik z kremem jogurtowym dla Gosi 127

uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Część masy na biszkopt odłożyć do innej miski i do niej przesiać kakao. Jeśli podczas mieszania masa będzie zbyt sucha, dołóż jeszcze trochę masy jasnej. 7. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. 8. Łyżkami wykładać na przemian masę białą i kakaową. 9. Piec przez około 30 minut w temperaturze

Candy Pandas
ŚWIĄTECZNA BABA DROŻDŻOWA – najlepszy przepis! 126

Wszystko razem mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto ( uwaga jest klejące! ). Pod koniec dodajemy namoczone ( i dokładnie odciśnięte! ) rodzynki i żurawinę. Przykrywamy szczelnie folią i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie wyrabiamy i wkładamy do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia. Pieczmy ok. 30-35 minut w 170C bez termoobiegu ( sprawdzamy patyczkiem ). Po wystudzeniu

Ostra na Słodko
Placek ze śliwkami 100

800g śliwek bez pestek Wykonanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tluszcz roztopić ,przestudzić . Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać wystudzony tłuszcz porcjami, następnie śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na wierzch ułożyć owoce . Piec około 40- 45 minut

mojej kuchni