ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:197/409)

Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1210

jajka 1 budyń śmietankowy z cukrem Pianka z nutelli: 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 2 łyżki  kremu orzechowego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fiks kakao do posypania bita śmietana czekoladowe serduszka Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić na stolnicy lub w misce, szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma,wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy

Wanilia i Kardamon
Dwusmakowa galaretka z truskawkami 136

Galaretka truskawkowa – 1 op Galaretka cytrynowa – 1 op Truskawki – 20 dag Bita śmietana Woda – 1 L Mięta  Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, każdą osobno, dobrze wymieszać , aż się dokładnie rozpuści. Schłodzić. Truskawki oczyścić, opłukać i parę odłożyć do dekoracji. Cytrynową zimną galaretkę rozlewamy do szklanek do połowy i ustawiamy pod skosem w lodówce, na wierzchu układamy truskawki

Camilla w kuchni
Fioletowy pudding chia z kokosowo-różaną bitą śmietaną i figami (wegański) 144

Jakiekolwiek, które dorwiecie na straganie, bądź u siebie w ogródku, działeczce. Najważniejszy jest tutaj ten piękny kolor! Aczkolwiek sądzę, że maliny i inne owoce smakowo również dałyby radę. A bita śmietana z różanym posmakiem to całkowity strzał w dziesiątkę, nie dość, że pięknie pachnie to w dodatku smakuje niebiańsko. Przepis na 5 porcji, jedna ok. 141kcal. Składniki: - 400ml mleczka kokosowego

Be Fit Be Strong
Pudding w paski 166

mleko 4 szkl żółtka 4 szt mąka ziemniaczana 3 łyżki kakao 1 łyżka cukier 3/4 szkl bita śmietana  1,5 szkl mleka wlać do 1 garnka, dodać cukier kryształ, delikatnie zagotuj, a 1,5 szklanki wlać do drugiego garnka, pozostałą szklankę mleka wymieszaj z żółtkami, rozmącić ,  dosypać mąką ziemniaczaną,podzielić ją na pół i  do drugiej połówki

Camilla w kuchni
Galaretka z motylkami 134

Truskawki – 30 dag Woda – 200 ml Cukier – 8 dag Żelatyna- 5 łyżeczek Bita śmietana Motylki  Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować, następnie dodać cukier i gotować 15 minut na małym ogniu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Kompot przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę i dokładnie wymieszać. Galaretkę rozlać do szklanek i odstawić

Camilla w kuchni
Różana gruszka w karmelizowanych jabłkach 144

łyżek śmietany 3/4 szklanki cukru Kisiel jabłkowy: Karmelizowane jabłka - przepis znajdziecie tu: KLIK Cynamon 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej Dekoracja: Skórka z pomarańczy i cytryny Gruszki Cukier trzcinowy i puder Bita śmietana lub lody  Sposób przygotowania: Cukier utrzeć z margaryną. Dodać aromat pomarańczowy,jajka i śmietanę. Dalej wyrabiać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać stopniowo, aż powstanie jednolita masa

Karczma Honorietty
Kawa mrożona 108

dużą kawę: 200ml mleka schłodzonego 50ml mleczka zagęszczonego niesłodzonego 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki kostek lodu cukier jeśli ktoś słodzi (ja nie słodzę;) opcjonalnie gałka ulubionych lodów lub bita śmietana Kostki lodu wrzucić do szklanki a resztę składników (oprócz lodów i śmietany) do "szejkera". Potrząsać aż kawa się rozpuści i utworzy się pianka. Wlać do szklanki z lodem

Maślane ciasteczko
Czekoladowe cappuccino 130

się rozumieć:) Proporcje składników na 2 filiżanki: szklanka wrzątku 2 kopiate łyżeczki dobrej, drobno zmielonej kawy 3 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki ciepłego mleka (nie gotowanego) bita śmietana i starta czekolada do dekoracji Kawę, czekoladę i cukier zalać wrzątkiem, przykryć spodeczkiem i odstawić na 10 min. Filiżanki ogrzać, mleko lekko spienić. Kawę przecedzic przez bardzo gęste sitko

Maślane ciasteczko
Ciasto "Lion" 343

masy krówkowej 50g preparowanego (dmuchanego)ryżu Gdy biszkopt się piecze, połączyć masę krówkową z preparowanym ryżem. Jeśli masa jest bardzo gęsta trzeba lekko ją podgrzać np. w kąpieli wodnej. Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 30 lub  36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę namoczyć w 30 ml zimnej wody. Zostawić na kilka minut aby napęczniała. Następnie

Maślane ciasteczko
Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego 138

należy wlewać więcej niż do ¾ wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C na ok. 20 minut. Upieczone studzimy na kratce. Muffinki zdobimy według uznania. Może to być lukier, bita śmietana, czy też – jak u mnie – krem ajerkoniakowy i pistacje. Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego to nie tylko deser, ale i kolejny sposób na wykorzystanie kefiru z grzybka

mojewypiekiinietylko
Kawa z pomarańczą, aromatycznym cynamonem pełna energii smaku. 140

drobną kostkę) 1 łyżkę miodu  1/4  łyżeczki cynamonu  ok 100 mleka  3 paski czekolady  1 łyżeczkę cukru waniliowego  1 łyżkę kakao  bita śmietana  SPOSÓB WYKONANIA:    Czekoladę rozpuszczamy w mleku z łyżką cukru waniliowego, cynamonu i łyżką kakao. Parzymy kawę tradycyjnie (niecałe 200 ml wody). Pomarańcze myjemy, parzymy. Odkrawamy dwa grubsze

Basia w kuchni
CIASTO-DUPA PAWIANA 367

biszkopcie układamy lody, można je przeciąć na pół, aby nie wystawały ponad warstwę serową. Po czym zalewamy je serem zmieszanym z galaretką. Wkładamy do lodówki, aż masa serowa stężeje. BITA ŚMIETANA: 250 ml śmietanki 30%, bądź 36% 1/4 szklanki cukru Łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki zimnej wody.  Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut, aby namokła. Później wkładamy

Swojskie jedzonko
Ananasowiec z bitą śmietaną 347

pyszne ,lekkie,owocowe,z całkiem innym biszkoptem jak puch i do tego bita śmietana-pychotka... ANANASOWIEC SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku na masę: 7 łyżek cukru puszka ananasów 2 budynie śmietankowe 2 galaretki cytrynowe kostka margaryny dodatkowo: 500 ml śmietany 30% 2 śmietan

Swojskie jedzonko
CIASTO TRUSKAWKOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ 246

pychotka,nie ma u mnie sezonu truskawkowego bez tego ciasta w lodówce-uwielbiam je i cała moja rodzina,puszysty biszkopt,kremowa bita śmietana i galaretka z truskawkami-czy może być coś lepszego???? SKŁADNIKI: na biszkopt: 4 jajek 1 szkl.cukru 1 szkl. maki pszennej 1,5 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: 500 l śmietany 30 % 2 śmietan

Swojskie jedzonko