ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:200/409)

Najprostszy deser świata 144

ulubionymi dodatkami. Polubią dorośli i dzieci.  Składniki: galaretka zielona galaretka żółta galaretka czerwona kilka borówek kilka winogron pół startego jabłka pół brzoskwini pokrojonej w plasterki garść rodzynek ewentualnie bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuścić, każdą w 1,5 szklanki wrzątku. Rodzynki sparzyć, owoce umyć i osuszyć. Galaretki wlewać do pucharków warstwami, czekając z laniem następnej, aż poprzednia stężeje. Pomiędzy warstwy

Cakes By Kejt
Sernik na zimno z wiśniami 162

spód małej tortownicy. Chłodzimy w lodówce do  stężenia. Przygotowujemy następny kolor  galaretki i postępujemy  podobnie. Na wierzch układamy wiśnie.  Ostatnia warstwa to bita  śmietana, którą ubijamy mikserem , dodajemy cukier i dalej miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dobrze mieszamy. Lekko ostudzamy.  Powinna być ciepła. Taką, małym strumieniem wlewamy

W kuchennym oknie Ewy
Babeczki z czekoladowym sernikiem i bitą śmietaną 137

jakiś zdecydowany smak, forma oraz konsystencja. Te, zdecydowania pasują do moich wymagań ;) Babeczki są jakby zbudowane z idealnie stopniujących pod względem konsystencji elementów - kruche ciasto, delikatna masa sernika, puszysta bita śmietana i rozpływające się w ustach czekoladowe wiórki. BABECZKI Z CZEKOLADOWYM SERNIKIEM I BITĄ ŚMIETANĄ Składniki na ciasto: - 175 gram mąki - 85 gram masła - 1 łyżka cukru - około 1 łyżki

Życie zamknięte w smaku
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 186

mięso bardzo miękkie, aczkolwiek w smaku niezadowalające - ot, ugotowany ozór. Jego delikatny smak tłamsił niezwykle kwaśny, octowy burak. "Ziemia" na talerzu intrygująca, chutney świetny. Najciekawsza okazała się buraczana pianka - bita śmietana z esencją buraka, która najpierw wydaje się słodka, a potem dopiero wybucha właściwą gamą smaków.  Obsługa poprawna. Okiem Kesji: Języka nawet nie próbowałam ruszać. Ale to coś

Życie zamknięte w smaku
Bułka sojowa 154

masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą. Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy . Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą

Tradycyjna Kuchnia
Waniliowe frappuccino 153

kostek lodu (cała folia) 2 – 2,5 szklanki zimnego mleka 6 – 8 czubatych gałek lodów waniliowych lub śmietankowych 2 łyżeczki cukru – opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego bita śmietana – opcjonalnie Wykonanie: Wszystkie składniki (poza bitą śmietaną) umieść w wysokim naczyniu i zblenduj na gładką masę. Przelej do szklanek i udekoruj bitą śmietaną. Ja osobiście wolę wersję

Moja pasja smaku
Czekoladowe ciasto z białek / Chocolate egg white cake 208

oven in 180 oC for about 40 minutes, until toothpick comes out clean. Let the cake cool in half-open oven, don’t worry if it collapses a bit, that’s normal. Serve with good ice cream and some fruit, especially berries or cherries. Enjoy

karmelowy
Szarlotka z bitą śmietaną 125

Szarlotka, która najlepiej smakuje w upalne dni :) Ciasto biszkoptowe, orzeźwiający mus jabłkowy i bita śmietana. Jest tak pyszna, że w ostatnim czasie robiłam ją już kilka razy ;) Mały nakład pracy, a całość bardzo efektowna. Trochę kaloryczne, ale ostatnio powróciłam do biegania, zachęcona nowymi butami, które kupiłam na http://www.butydobiegania.pl/ , już zapomniałam jaka to przyjemność ;) Mogę jeść więcej słodkości, bo spalę

Domowa cukiernia Ewy
naleśniki z brzoskwiniami, babanem i bitą smietaną 99

banany kroimy w talarki mieszamy owoce w misce razem z niewielką ilością soku z brzoskwiń ubijamy śmietankę na sztywną i puszystą pianę rozkładamy owoce na naleśniku oraz dodajemy bita śmietanę, a na koniec posypujmy wszystko czekoladą

zobacz ich smak
Torcik - owoce leśne 171

spodziewaliśmy się żadnych gości, więc większego byśmy nie przejedli :) Przepis na biszkopt mam sprawdzony i niezawodny, więc upiekłam biszkopt, a potem już mi tylko została do zrobienia bita śmietana o smaku owoców leśnych. Składniki: biszkopt:  3 jajka, 60 g mąki pszennej, 30 g mąki ziemniaczanej, 90 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, dodatkowo: 500 ml śmietanki

Aga w kuchni
Kurczak z pieczonymi warzywami / Chicken with roasted vegetables 357

potatoes, zucchini, chicken, roasted vegetables, and capers. Bring to a gentle simmer and cook, uncovered, for 35 minutes, until potatoes are tender and the sauce has thickened a bit. Season, to taste, with sugar, salt and pepper. Enjoy

karmelowy
Banany pod pierzynką 130

banany 3-4szt bita śmietana czekolada 1 tabliczka  Banany obieramy i kroimy w plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę

Camilla w kuchni
Tęczowy deser 154

galaretka truskawkowa 1 szt galaretka cytrynowa 1 szt galaretka agrestowa 1 szt bita śmietana  Galaretki, każdą z osobna przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Następni do pucharków wylewamy po małej porcji na zmianę galaretki: czerwona-zielona-żółta Dekorujemy bitą śmietaną. Schładzamy w lodówce

Camilla w kuchni
Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą śmietaną i jagodami 149

zapraszam. Składniki: (na jeden duży pucharek) 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka kawy (u mnie rozpuszczalnej) szczypta przypraw do kawy i herbaty firmy Rafex 4 gałki lodów waniliowo-czekoladowych gotowa bita śmietana lub dobrze schłodzona śmietanka 30% 2 łyżeczki mrożonych lub świeżych jagód Przygotowanie: W 1/3 szklanki wody rozpuszczamy łyżeczkę ulubionej kawy. * Do kawy dodajemy szczyptę przypraw do kawy i herbaty

Słodkie okruszki
Tarta z czekoladowym musem 139

łyżki cukru pudru – 4 łyżki likieru pomarańczowego (jeśli nie macie możecie wymieszać np. wódkę/ spirytus z sokiem z pomarańczy, najlepiej świeżo wyciśniętym) – opcjonalnie bita śmietana Wykonanie: Składniki na spód zmiksować razem w malakserze. Gotową masę wyłożyć do formy do tart (dno i boki, brzegi wyrównać). Schłodzić 15-20 minut w lodówce. Mus: czekoladę roztopić w kąpieli wodnej

Pociąg Do Kuchni