ciasto 1 jajko 3 łyżeczki cukru 1 szklanka wody mąka Ubić jajko z cukrem wlać wodę wymieszać i dodać mąki tyle by ciasto było takie jak
Gotowanie jest łatwe2 szkl mąki 2 żółtka 1 całe jajko 200 g margaryny cukier wanilinowy 150 g cukru pudru na lukier 1 białko 1 szkl cukru pudru Zagnieść
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 3 żółtka 2 łyżki śmietany 200 g margaryny cukier wanilinowy 150 g cukru pudru nadzienie dżem truskawkowy ok 1 szkl 1 łyżka mąki
Gotowanie jest łatwe3 jajka 3/4 szkl cukru 2 szkl mąki pół szkl oleju słonecznikowego pół szkl mleka 3/4 szkl gęstego dżemu porzeczkowego pół łyżeczki proszku do pieczenia pół
Gotowanie jest łatwe400 g mąki 250 g masła 200 g cukru 70 g płatków migdałowych 150 g czekolady kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki śmietany gęstej 2 jajka
Gotowanie jest łatwe2 szkl mąki 3 żółtka pół szkl cukru cukier waniliowy szczypta soli pół kostki masła 3 łyżki gęstej śmietany marmolada różana Z podanych składników zagnieść kruche
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 3 żółtka 1 szkl śmietany 5-6 łyżek cukru cukier waniliowy 50 g drożdży 70 g masła marmolada lub gęsty dżem (u mnie
Gotowanie jest łatwe500 g mąki 150 g margaryny 100 g smalcu 2 jajka 1 szkl cukru 2 łyżeczki amoniaku 3 łyżki śmietany Mąkę przesiać, dodać miękką margaryną i
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 1 kostka margaryny 250 g 1 szkl cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść suszonej żurawiny 2 szczypty chili 4 łyżeczki
Gotowanie jest łatweciasto 4 szkl mąki 1 kostka masła 200 g 4 żółtka 3 łyżki śmietany pół szkl cukru cukier waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie 1
Gotowanie jest łatwePrzepis na pierniki użyłam podstawowy. 1,5 kg mąki 1,5 szkl cukru 1 margaryna 250 gr miodu 1/2 szkl wody 2 dkg amoniaku 1 niepełna
Gotowanie jest łatwe1 kg mąki 7 dkg drożdży 1 szkl cukru 5 jajek 250 g masła 200 g smalcu 250g śmietany marmolada pigwowa lub inna Wymieszać mąkę
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 250 g masła 4 żółtka 1 szkl cukru pudru 100 g suszonej żurawiny szczypta proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki chili Żurawinę posiekać drobno
Gotowanie jest łatweKiedy mamy ochotę na coś słodkiego a wyrzuty sumienia nie pozwalają nam sięgnąć po ulubioną pralinkę polecam te ciasteczka. Jeżeli lubicie mieszanki musli nie oprzecie się
kawawszklancePamiętacie taki radziecki wynalazek jak patelnia do wypiekania ciasteczek? Nieśmiertelna, ciężka ale idealnie wyważona. Doskonale dogrzewa ciasteczka z każdej strony. Kto jej nie odziedziczył po przodkach
kawawszklance