To najlepsze kruche ciasteczka jakie ostatnio robiłam.Bardzo czekoladowe, wypełnione po brzegi musem jabłkowym. Jako ,że nie przepadam za papkami jabłkowymi zawsze jabłka na mus ścieram
Ladylaura.Choinki są bardzo piękną ozdobą świątecznego stołu.Możemy je również podarować jako słodki prezent na święta. Składniki: Pierniki: 500 gram mąki pszennej 200 gram miodu 150
Bajeczna KuchniaTe pierniczki piekę zawsze na święta Bożego Narodzenia,są bardzo smaczne,po kilku dniach są już miękkie .Można je upiec zaledwie kilka dni przed świętami.Zawsze
Bajeczna KuchniaSkładniki: ciasto 2 szklanki mąki pszennej pół kostki margaryny pół szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki
PychotkaaaSkładniki: 150 g mąki kokosowej (użyłam tej link ) 200 ml oleju kokosowego (użyłam tego link ) czubata łyżka rodzynek 2 jajka 4-5 łyżeczek cukru szczypta
PychotkaaaKolejny tydzień i kolejne Wypiekanie na śniadanie . Tym razem tematem akcji są róże z jabłkiem z ciasta francuskiego. W sumie pasują one na deser ale czemu
Ewa w kuchniTym razem nieco inaczej. Z małą niespodzianką. 10 jesiennych pomysłów na dynię na słodko zebrałem w niewielkiej, ale zgrabnej broszurce, którą możecie pobrać na swój
Mam To Na WidelcuWracam do Was z nowym przepisem ;) Moje uzależnienie od słodyczy sięga zenitu - nie dość, że wciąż testuję słodycze z kampanii Dr Gerarda, to jeszcze na dziś
W poszukiwaniu inspiracjiSmak dzieciństwa... :) Najlepsze kokosanki jakie można sobie wymarzyć :) Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, obłędnie pachnące kokosem! Banalnie proste w przygotowaniu i naprawdę szybkie
Słodko-Słony Świat Ilony1,5 kg mąki 1,5 szkl cukru 1 margaryna 250 g miodu 1/2 szkl wody 2 dkg amoniaku 1 niepełna łyżka sody przyprawa
Gotowanie jest łatwe20minut) na sam koniec gotowania dodajemy rodzynki, pokrojone migdały, erytrol i miód jeśli całe mleko nie wyparowało podczas gotowania to odcedzamy mak kiedy masa przestygnie dodajemy białko, mieszamy ciastko przekładamy na stolnicę wyłożona folią spożywcza (dzięki temu nam się nie przyklei) i rozwałkowujemy wałkiem również owiniętym folią :) z ciasta wycinamy trójkąty na których rozsmarowujemy masę makową i zwijamy rogale
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJedyna wada- za szybko znikają ze stołu Składniki mąka pszenna, 2 szklanki żółtka, 2 sztuki masło, 200g zamrożone ser twarogowy mielony, 200g Dodatkowo cukier, 1/2
Gotowanie moimi oczamiSkładniki białka, 4 sztuki cukier, 150g ser biały twaróg, 80g zmielony kokos, 200g Przygotowanie W misce ubijamy na sztywno białka, pod koniec dodajemy po trochu
Gotowanie moimi oczamiSkładniki mąka, 1/2 kg margaryna, 200g cukier waniliowy, 1 opakowanie drożdże, 50g mleko, 3/4 szklanki jajko, 1 sztuka żółtka, 2 sztuki (białka pozostawiamy do smarowania) cukier
Gotowanie moimi oczamiSkładniki margaryna, 250g mąka, 300g marchewka, 150g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki szczypta soli dżem owocowy, 1 słoiczek do przełożenia cukier puder, do posypania Przygotowanie
Gotowanie moimi oczami