Składniki ciasto francuskie, 1 opak jabłka, 2-3 szt woda, 3 szkl cukier, 1/2 szkl sok z cytryny, 5 łyżek Przygotowanie Jabłka myjemy, kroimy na
Gotowanie moimi oczamiD rożdżowy makowiec upiekłam w formie babki. Przeważa w niej ciasto drożdżowe, masy makowej jes t mniej niż w tradycyjnym , ś wiątecznym ma kowcu , moim zdaniem
Szefowa kuchniWracam po pełnym wrażeń weekendzie oficjalnie trochę starsza, choć nie mogę powiedzieć, że mądrzejsza ;P W każdym razie trójka z przodu już stoi, więc żarty się
brunetkawkuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Długo zastanawiałam się nad upieczeniem tych ciasteczek, ponieważ
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Ala piecze i gotuje. Pączki są bardzo łatwe w przygotowaniu i zapewniam, że każdy
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis ze strony: malacukierenka.pl, uprzednio z książki: "Ciasteczka 1001 przepisów z całego świata i na każdą okazję” (Reader’s
Di gotujeW ubiegłym roku piekłam te pierniki na Święta. W tym roku prawdopodobnie będzie powtórka, choć i mam ochotę na moje ulubione czeskie pierniczki :) W każdym razie
Kuchnia domowa Anibabeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym skrytożercą nie jestem, to z domową chałwą to już inna śpiewka, przepis na domową chałwę znajdziecie tutaj , Do tego przepisu trzeba będzie zrobić domową chałwę z połowy składników podanych w przepisie, tylko niekoniecznie wtedy trzeba
moj przepis naTo ciasto to specjalność mojej siostry Agnieszki, a przepis - z Kuchni Lidla. Kiedy pierwszy raz je jadłam urzekło mnie konsystencją - puszyste i wilgotne jednocześnie, o pięknym
Kulinarne InspiracjeŚwiąteczny sernik pachnący kandyzowaną skórką pomarańczową. Pyszny i rozpływający się w ustach. Bez wątpienia głównie dla fanów sera i serników, bo j es t zupełnie b
Szefowa kuchniskładniki * 1 kg mąki * 2/3 szklanki miodu * 1 margaryna Kasia ekstra maślany smak lub masło * 2 łyżki przyprawy do piernika * 1 i 1/3 szklanki cukru pudru
Mix smakuTen przepis jest już u nas tradycją. Korzysta z niego i babcia, i mama a w tym roku i ja spróbowałam. Chyba nie ma nic bardziej
W kuchni bez szafekDziś mam dla Was przepis na przepyszne ponczowe babeczki. Babeczki / muffinki z ciasta drożdżowego , nasączone orzeźwiającym ponczem i obsypane dużą ilością moich ulubionych , chrupiących bakalii i
Ostra na SłodkoWiem, wiem, że późny wpis, ale... czasu nie było:) Rogale upiekłam na Św.Marcina i to pierwszy raz w życiu:) I nie żałuję, bo są pyszne
In my kitchenMaślane ciasteczka wg Nigelli Moja córka z niecierpliwością oczekiwała grudnia. Jeszcze nie do końca rozumie istotę kalendarza i dat, ale świetnie liczy i już wie, że
na moim stole...