https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Jednakże kulki zrobiłam "po swojemu" - modyfikując proporcje i składniki. Tak
Di gotujeW tym roku Sylwestra spędzałam w domu. Z tej właśnie okazji postanowiłam zrobić pyszne i chrupiące rogaliki piwne. Czytaj więcej »
Moje Pyszne Siódme NieboRogaliki z wiśniami zawsze kojarzyły mi się z jedną z najlepszych lokalnych cukierni. Kruche ciasto i lekko kwaśne wiśnie. A na wierzchu gruba warstwa białego lukru
Jacob TastesBabeczki są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Rach ciach i mamy :) . Troszkę więcej czasu musimy poświęcić jeżeli przygotowujemy je z kremem. Jednak smak wynagrodzi Wam
O kuchni z uczuciemPrzepyszne ciasto bananowe, które przygotujecie w zaledwie 4 minuty :) Dwie z nich zajmie wam mieszanie składników, a kolejne to już pieczenie i oczekiwanie na pyszne śniadanie. Ciastko nie zawiera mąki i tłuszczu oraz cukru - słodycz banana jest wystarczająca :) Składniki: 2 banany 2 jajka 1 łyżeczka otrębów owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do foremki silikonowej
Chocolate Muffin BlogStaropolskie pierniczki są bardzo smaczne i mięciutkie, nie wymagają leżakowania. Zawsze piekę je na święta Bożego Narodzenia. Składniki: 0,5 kilograma mąki pszennej 200 gram miodu
Bajeczna Kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Chyba każdy lubi pistacje i wie, że 30g to niewiele. Dlatego zrobiłam z nich
Di gotujeCzasem chce nam się coś bardzo słodkiego a nie mamy czasu na pieczenie ciasta wtedy doskonale sprawdzają się wafle przekładane słodką masą. Ja użyłam gotowej masy
Monia miesza i gotujeSkładniki: 1 ¾ szklanki mąki pszennej 2 lyzki m ą ki ziemniaczanej 2 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki zmielonych goździków 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej 0 ,5
Luźna Kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Super przekąska, która niesamowicie wciąga. Świetnie smakują same, z różnymi dipami czy nawet barszczem. Jeśli nie lubicie kminku - doprawcie
Di gotujekuzynce od których otrzymałam rabarbar mogłam zrobić placuszek. Kruche ciasto z nutą kwaśnego środka i słodkiej kruszonki. Wyglądem przypomina krajankę, a kosztując kawałek czułam jak bym jadła duże ciastko z nadzieniem. Skala smaku 8/10 smaczny lecz nie powalający;) Źródło blog "słodkie impresje" Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Kubki smakuCiasteczka takie dawniej przygotowywała moja Mama. Tym razem ja upiekłam je na święta i obdzieliłam Rodzinkę :) Część jeszcze pozostała, więc jak macie ochotę, to zapraszam na
Kuchnia w czekoladzieJak wiecie jestem ogromną , ale to ogromną wielbicielką słodkich kuleczek Rafaello. Zajadając je ostatnio przy filmie wpadł mi do głowy pewien genialny pomysł! A jak wpadł
Ostra na Słodkohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: kulinarny oliwek. Minimalnie zmieniłam proporcje, przygotowanie i dodałam sezam. (25-30 sztuk) 125g masła 1 jajko 75g
Di gotujegodzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dużą blachę do wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z lodówki, pokroić na plasterki, rozpłaszczać lekko każdy plaster dłonią by ciastko było cieńsze i układać je na przygotowanej blaszce. Piec około 20 minut do ładnego zarumienienia się ciasteczek. Wyjąć. Ciasteczka można jeść jeszcze ciepłe wtedy są najpyszniejsze. Źródło przepisu: Agnieszka Kręglicka
maniapieczenia