P o przygotowaniu domowego mleko kokosowe zostaje nam zmielona i odtłuszczona miazga, którą po wysuszeniu i zmiksowania możemy dodawać do innych dań. Taka bezglutenowa mąka kokosowa
SzczyptaSmaQKruche ciasteczka Składniki: 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki agawy
nietadietaKruche ciasteczka Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nietadietaW Holandii pomocnik Św. Mikołaja, Zwarte Piet obsypuje dzieci małymi ciasteczkami, tzw. kruidnoten. To typowy holenderski przysmak, szczególnie w okresie świątecznym. Kruidnoten Składniki: 1 szklanka mąki
nietadietaWłaściwie nie czujemy z Piotrkiem jakiejś specjalnej presji na świętowanie Dnia Zakochanych. Nie żebyśmy mieli coś przeciw, bo przecież mimo całej komercyjnej otoczki i innych wytykanych
brunetkawkuchniJeśli macie ochotę na pieczenie to polecam Wam takie małe słodkie co nieco. Zabrzmiało to jak cytat z książki Kubusia Puchatka, ale nie jest to miodek
O kuchni z uczuciemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com W zamierzeniu miały być ciasteczka z blogu: Planeta Smaku . Jednakże podmieniając składnik - musiałam zmodyfikować przepis. Nie spodziewałam się
Di gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Cukrowa Wróżka. I wiecie co? To nie do pomyślenia, ale naprawdę dooobre ciastko mogę wymienić... na te płatki. Są przepyszne! Robiłam je do sernika, i to podwójną ilość.. Zabrakło i musiałam dorabiać. Koniecznie musicie się przekonać o ich sile uzależniania! I ten zapach... Po prostu
Di gotujeMoja propozycja na dziś to pyszne, leciutkie i chrupiące paluchy. Nazwałam je do piwa bo smakują z piwem wybornie co nie oznacza że jak nie pijesz
Moje Małe CzarowanieW ostatni dzień Karnawału zapraszam na pyszne kokosowe ciasteczka. Bardzo lubię je przygotowywać, gdyż łatwo i szybko się je robi, a przy tym wspaniale smakują. To
Tradycyjna kuchnia KasiJuż nie zostało dużo czasu, karnawał się kończy. Ostatnia szansa na słodkości przed postem. Oczywiście zawsze można je zrobić, jeżeli ktoś nie pości I o każdej
Kuchnia Pokoleńhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Mała Cukierenka . Oprócz rodzynek - dodałam żurawinę i robiłam większe ciasteczka. Wyszły przepyszne i już podczas pieczenia
Di gotujeKiedy słyszę "obwarzanki" na myśl przychodzą mi wspomnienia odpustu, na który jeździła moja siostra do swojej cioci na wieś. Z każdej takiej odpustowej wyprawy przywoziła nam
Walijskie PichcenieLubicie rureczki z kremem? Takim z nutką alkoholu... żeby się nie upić od razu :) Ja uwielbiam, ale najlepiej jak ktoś mi je zrobi, bo to
Kuchnia w czekoladzie2,5 szkl maki graham z Młynomag 150 g masła 2 łyżki śmietany pół szkl cukru pół łyżeczki cynamonu ćwierć łyżeczki imbiru 1 łyżeczka przyprawy do
Gotowanie jest łatwe