Przy weekendzie znowu zapraszam na coś słodkiego, tym razem słoneczka, z przepisu i w wykonaniu mojej Mamy :) Przyznam się, że mi do tej pory zawsze lukier
Kuchnia w czekoladzieTo drugie podejście do pączków ziemniaczanych . Tym razem zrobiłam większe i nadziewane konfiturą więc bardziej podobne do takich zwykłych pączków. Jak zaraz się zorientujecie robi się
Smaczna PyzaWitam serdecznie Zrobiłam faworki (chrust) z ciasta zbijanego jeżeli ktoś jeszcze nie robił faworków to jest to najlepszy moment aby spróbować zrobić je samej/samemu w domu
Uwaga Babcia Gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Serniczki posiadają zwartą konsystencję, są wilgotne i... mocno czekoladowe. Smakują rewelacyjnie i nie wymagają wielkiego
Di gotujeChwilę temu przedstawiłam włoskie faworki chiacchiere czyli cenci [ klik ] . Dziś przedstawiam inną wersję faworków włoskich ze skórką pomarańczową i z maleńką ilością alkoholu. Faworki nacina się
Moje Małe CzarowanieTo nie moja pierwsza przygoda z pieczonymi pączkami, przepisem zaczerpniętym z Kwestii Smaku . Po raz pierwszy robiłam je jakieś 2 lata temu, ale są na tyle
Mieszam w GarnkuOponki, w sam raz na tłusty czwartek Składniki: 500 g półtłustego twarogu 500 g mąki pszennej 3 jajka 1 łyżka wódki / spirytusu 2-3 łyżki cukru
W Moim Magicznym DomuTłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, a my już przebieramy nogami na sama myśl o mięciutkich, gorących pączkach, chrupiących faworkach czy też smakowitych oponkach. Dziś mam
Ostra na SłodkoPo pierwsze uwielbiam wszystko to co drożdżowe. Po drugie uwielbiam wszystko to co drożdżowe na słodko. Po trzecie uwielbiam cynamon. A po czwarte... koniecznie musicie upiec
Kulinarne przygody Gatitypołączyć wszystkie pozostałe składniki. Wyrobić ciasto – powinno być klejące. Oprószyć delikatnie mąką i przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić na ok. godzinę w ciepłe miejsce. Ciastko powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie wyjąć ciasto z formy bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, w tym celu należy po prostu odwrócić miskę do góry dnem i ciasto
rozgotowanaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPyszne, małe drożdżówki, nieskomplikowane w wykonaniu, a stanowiące znacznie lepszą alternatywę od kupnych bułek drożdżowych :-) Lepszą, bo robimy wszystko sami, zatem dokładnie wiemy, co jest w
WielopokoleniowoDzisiaj pokazuję i polecam Wam rogaliki drożdżowe , które wczoraj mnie trochę zdenerwowały. Przepis właściwie banalny i nic nie zapowiadało problemów a jednak... Już podczas zagniatania ciasta
Smaczna PyzaW poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne smażone gniazdka rumowe. Nie może ich zabraknąć na imprezie karnawałowej. Każdemu będą smakować. SKŁADNIKI: 15 dag masła, 2 szklanki
Tradycyjna kuchnia KasiNa faworki (chruściki) mam jeden żelazny przepis od lat .... uuu ... chyba 15 :-) Od czasu do czasu próbuję jednak jakiejś odmiany korzystając z innych przepisów (lub metod
Walijskie Pichcenie