Rogaliki krucho drożdżowe

Rogaliki krucho drożdżowe

Rogaliki krucho drożdżowe

3 szkl mąki 3 żółtka 1 szkl śmietany 5-6 łyżek cukru cukier waniliowy 50 g drożdży 70 g masła marmolada lub gęsty dżem (u mnie z czarnej porzeczki) Mąkę rozetrzeć z masłem i żółtkami. Śmietanę wymieszać z cukrem i drożdżami. Dodać do mąki i masła, zagnieść ciasto. Ciasto przekroić na 4 części. Z każdej wałkować placek o śr 25- 27 cm , przekroić radełkiem na 8 części . Na szerszej stronie kłaść łyżeczkę dżemu i zwijać formując rogalik. Rogaliki powinny troszkę poleżeć w cieple ok 20 min. Piekarnik nagrzać do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję