ciastka - 17601 przepisów (strona:515/1174)

Bajaderki – pyszne kuleczki 228

bajaderki) można przygotować praktycznie z każdego ciasta jakie Wam zostało, a nawet z tego które się nie udało. Składnikami bajaderek mogą być kawałki suchych ciast, zakalców, muffinek, drożdżówki, resztki ciastek i połamane herbatniki oraz dowolne mieszanki bakalii. Do przygotowania bajaderek nie używamy jedynie ciast z masami, owocami lub galaretką. Cały przepis jest naprawdę prosty. A efekt? No cóż

Słodkie okruszki
Mini serniczki z solonym karmelem 224

kremówki 30% 25 g masła ½ łyżeczki soli gruboziarnistej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spody do babeczek: 1. W misie blendera umieszczamy pokruszone herbatniki. Dodajemy rozpuszczone masło, miksujemy do powstania masy z ciastek o konsystencji mokrego piasku. 2. Foremkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Na dno papilotek wysypujemy masę ciasteczkową, delikatnie uklepujemy. Masa serowa: 1. Do miski wkładamy zmielony ser, jajka, cukier

W kuchni Katie
Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi 174

zmiksowaniu podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Herbatniki ułożyć na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 sztuk ciastek. Następnie wyłożyć na nie jasną masę (tę bez kakao) i wyrównać. Ułożyć na niej kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować na nich masę z kakao. Także wyrównać. Teraz pora na najtrudniejsze. Należy całość

Arbuziaki
Kakaowe Ciasteczka Wielkanocne 185

bardzo się lepiło to podsypujemy leciutko jeszcze pszenną mąką ) i chowamy do lodówki na 30 min. 2. Po tym czasie wałkujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciastka. 3. Pieczemy w 180 stop przez 15-18 min (piek. elekt) a w gazowym w 200 stop przez 10-12 min. Ciasteczka studzimy na kratce.Wystudzone przyozdabiamy lukrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Wielkanocne przepisy – najlepsze ciasta, babeczki i ciasteczka 181

Poniżej zebrałam najlepsze propozycje na wielkanocne ciasta, babeczki i ciasteczka. Znajdziecie w nich również przepisy wegańskie i bezglutenowe. Wieniec drożdżowy ze szpinakiem i bakaliami – pięknie

Via Gusto
Puszysty sernik waniliowy 136

aksamitnym i rozpływającym się w ustach sernikiem. To zasługa pieczenia go w kąpieli wodnej. Dla tych, którzy są zwolennikami tradycyjnych smaków, będzie idealny :) Do spodu możecie użyć dowolnych kruchych ciastek, jednak herbatniki - moim zdaniem - sprawdzą się tutaj najlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera

My simple kitchen
Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 583

sernik miałam już na oku od bardzo dawna. Jednak jak wiadomo zawsze "coś". Ze dwa razy Piotrek zjadł mi ser, który był do sernika. Kiedyś znów dzieciaki wyjadły ciastka, które były zakupione na spód, ale w końcu się udało. Było warto! Jeden z najlepszych serników, jakie kiedykolwiek jadłam. Dodatek białej czekolady jest delikatny i nadaje sernikowi kremowego smaku. Domowy

Mania Wypiekania
Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym 131

każda.  Przy wyciąganiu ciasteczka są jeszcze miękkie z góry, ale takie mają być. Po chwili stwardnieją  z zewnątrz, a pozostaną miękkie w środku. Przestudzone ciastka oblewamy polewą czekoladową

Życie zaczyna się w kuchni
Palmiery z serem i sezamem 93

marmoladą, dowolnym dżemem, twarogiem na słodko lub z pieprzem i szczypiorem, bardziej wytrawnie. Będzie pysznie! Polecam także inne przepisy na palmiery: Palmiery z serem i makiem Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie Wytrawne palmiery z serem i sezamem SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego tarty ser spora łyżka sosu spaghetti 1 małe jajko sezam do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyjmuję z lodówki

Zasmakuj Kuchni
Muffinki z orzechami włoskimi i syropem klonowym 134

przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie połączyć na jednolitą masę. Na końcu wmieszać zmielone orzechy.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami oraz wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości. Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Muffinki wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przygotować polewę (*).  Czekoladę

Di gotuje
CYTRYNOWY PUSZEK 217

kremówki 15 dag  herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE   20 dag wiórek kokosowych 5 łyżek płatków migdałowych 2 łyżki masła 3 łyżki cukru Wykonanie: *Dużą blachę wykładamy ciastkami.  *Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy.  *Śmietanę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę

Z Majeczką w kuchni
Maślane ciasteczka z marchewką 168

włożyć do woreczka foliowego i odłożyć w chłodne miejsce, do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie schłodzone ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i rozwałkować, wycinać dowolne kształty. Ciastka układać na blasze z wyposażenia piekarnika ( nie wyrastają dużo większe po upieczeniu) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-12 minut w zależności

W garach u Gosi
Uzbekistan – przewodnik kulinarny 148

Może być przygotowana w glinianym naczyniu z pokrywką a jeśli nie mamy takiego, to funkcje pokrywki pełnią liście kapusty.   A na deser ? Na deser podaje się suszone owoce, ciastka typu baklava, biszkopt z kremem, orzechy, różne rodzaje chałwy i coś dla twardzieli, czyli kurut, czyli kuleczki z suszonego jogurtu. Uzbecka chałwa jest zupełnie inna niż turecka, bo wyrabia

Ugotowane pozamiatane
Szybka tarta kinder bueno 195

laskowych + batoniki Kinder Bounty Za pomocą blendera pokrusz herbatniki bardzo drobno. Możesz też przełożyć je do strunowej torebki i rozkruszyć za pomocą wałka. Masło rozpuść, dodaj je do pokruszonych ciastek. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Tortownice wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż na nią masę ciasteczkową, rozprowadź po całej powierzchni blachy i dobrze pociśnij. Tortownice wstaw do lodówki

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka budyniowe 234

ciasto. Dzielimy na dwie części, wkładamy do woreczków i umieszczamy w lodówce na godzinę. Wyjmujemy jedną porcję i wałkujemy między dwoma arkuszami na grubość 3 – 4 mm. Foremką wykrawamy ciastka o dowolnych kształtach (u mnie, jak na zdjęciach – prostokątne, okrągłe i jednorożce). Układamy na blaszce wyłożonej matą (lub papierem do pieczenia). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

mojewypiekiinietylko