ciastka - 17601 przepisów (strona:524/1174)

Ślimaczki kakaowo-piernikowe 198

następnie albo delikatnie spłaszczamy w dłoni albo spłaszczamy wałkiem. Ciasteczka układamy na blaszce, w 2-centymetrowych odstępach. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut.   Po tym czasie wystawiamy ciastka do całkowitego ostudzenia. Ostygnięte można już śmiało zajadać.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami 394

wcześniej zamrozić po upieczeniu i wystudzeniu. Najlepiej rozmrażać w piekarniku lub mikrofali. Niedługo już święta, a przed nami dużo pracy, gotowania, pieczenia. Lubię świąteczną atmosferę, ubieranie choinki, zapachy pieczonych ciastek i ciast. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na ciasta kremowe, pierniki, serniki, makowce itp. Ciasto 40 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli

O kuchni z uczuciem
Rogaliki z makiem i orzechami włoskimi – idealne na Święta! 210

  Mak jest jednym z tych składników, które w pełni kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia. Na pewno większość z Was piecze pyszne makowce, dlatego moją

Via Gusto
Kruche babeczki z pieczarkami - do barszczu 161

tarcę, cebulę i czosnek drobno siekamy. Smażymy na maśle do odparowania wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. 3. Gotowym farszem napełniamy tartaletki. Każdą z nich przykrywamy ciastkiem

Szefowa kuchni
Ciasta na święta – bez jajek i mleka 317

desery bez jajek i bez mleka Świąteczne pierniczki z miodem (bez mleka i jajek) Wspólne pieczenie pierniczków z dziećmi to doskonała zabawa. Starszaki mogą pomagać wyrabiać ciasto, maluchy wycinać ciastka w wybranych przez siebie kształtach. Po upieczeniu można też wspólnie z dziećmi dekorować pierniczki masami cukierniczymi, albo pomalować je farbkami spożywczymi i udekorować nimi choinkę. W wersji bez jajek

Dieta bez mleka
Ciasteczka pomarańczowe z masą figowo-orzechową 148

Ciasteczka po upieczeniu są kruche, ale po kilku godzinach po przełożeniu stają się miękkie i rozpływają się w ustach. Pycha! Zapewne skradną Wasze serca. Składniki (na około 38 złożonych ciastek o średnicy 5 cm) : 2 szklanki mąki 180 g masła 1 jajko 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta z 1 pomarańczy 1/2 łyżeczki proszku

Oryginalny smak
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4239

makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym Śledzie pod pierzynką. Szuba. Sałatka śledziowa. Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem CIASTA, CIASTKA, BABECZKI, MUFFINY, SŁODKOŚCI: Czy istnieje udana impreza w sylwestra bez dobrego ciasta? Raczej nie, dlatego przygotowałam dla Ciebie moje najlepsze przepisy. Znajdziesz poniżej propozycje na serniki, ciasta, ciasteczka

Kulinarne Przeboje
Chrupiąca choinka z grzybami 191

dajcie znać czy smakowało.  I może Wam uda się zrobić ładniejszy, bardziej choinkowy kształt, bo moja choinka jest jaka jest, ładniej nie umiem. Chrupiąca choinka z ciastka francuskiego, z farszem grzybowym Do doprawienia farszu pieczarkowego użyłam Vegety Natur z czosnkiem, która wzbogaciła i podkreśliła jego smak. Wiecie, że rzadko używam gotowych mieszanek przyprawowych, ale ta zawiera tylko naturalne

Smaczna Pyza
Sernik pomarańczowy 107

ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK POMARAŃCZOWY Przygotowanie: 1 h 30 minut + chłodzenie Składniki: – 800 g sera białego na sernik (koniecznie wybierz dobrej jakości) – 200 g ciastek czekoladowych (nie mogą być jednak oblane czekoladą) – 100 g masła – 3 pomarańcze – garść świeżej żurawiny – 4 jajka – 200 ml śmietany

nietylkopasta.pl
KRUCHE CIASTECZKA KORZENNE 185

plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok. 15 minut, na termoobiegu, do lekkiego przyrumienia. Po upieczeniu odstawiamy ciastka na blaszce do wystudzenia. Od razu po upieczeniu są bardzo miękkie, później twardnieją. Ciacha przechowujemy w zamkniętej puszce, do kilku tygodni. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Sernik piernikowy 113

białej czekolady 2 łyżki mąki (pszennej lub orkiszowej, z bezglutenową owsianą i kokosową też przetestowane) 3 jajka płaska łyżeczka przyprawy do piernika dobrej jakości spód: 150 g ciastek maślanych 50 g masła łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości polewa: 60 g masła 1,5 łyżki mleka 1 czubata łyżka ciemnego kakao (użyłam surowego) 1 łyżka cukru pudru trzcinowego dodatkowo

Mienta blog
Domek z piernika 3D, 196

Układać na wyłożonej papierem blaszce w niewielkich odstępach od siebie. Piec około 8- 10 min w temp. 180C. Czas pieczenia należy kontrolować, zależy on od wielkości i grubości ciastek.  Po wystudzeniu zabieramy się za lukrowanie.  Tutaj z pomocą przyszedł mi także zamówiony w sklepie, worek silikonowy. Póki co jestem bardzo z niego zadowolona i myślę, że posłuży

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasteczka imbirowe ( dla Świętego Mikołaja ) 254

okrągłych pudełkach. Idealne do kawy na chłodne, jesienne dni. Są także bardzo aromatyczne i to moje ulubione 😊 W przepisie wykorzystałam prawdziwy imbir ( nie suszony ), który jest lepszy. Wbrew pozorom ciastka nie zawierają aż tak dużo cukru i nie miękną. Są kruche cały czas. Jeśli nie macie pomysłu na drobny prezent dla znajomych, dla najbliższych te ciasteczka sprawdzą się

Kuchnia Paulettes