Szybkie ciastka owsiane z wyraźnym posmakiem kokosa i pomarańczy. Zdrowe i słodkie:). 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 100g miękkiego masła 2 jajka L 2 łyżki mąki, u mnie kokosowa 4 łyżki miodu 4 łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, zagniatamy
Szefowa kuchniciasto i wałkujemy na grubość ok. 1,5 cm. Większą foremką wykrawamy kółka, a mniejszą środki. Pozostałe ciasto ponownie wałkujemy i wykrawamy kolejne kółka z dziurką. Jak przygotujemy wszystkie ciastka – smażymy je na głębokim tłuszczu na rumiano, z obu stron, na oleju rozgrzanym do temperatury 180 ° C. Wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach, a następnie
mojewypiekiinietylkoDzisiaj przepis na bardzo szybkie ciasto - krówka bez pieczenia, na ciastkach . Ciasto jest mega smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim którzy nie mają czasu piec a chcą zjeść pyszne, słodkie ciasto. SKŁADNIKI : 700 ml śmietany 30 % 1 puszka - 400 g kajmaku 250 g mascarpone 2 cukry wanilinowe
Kulinarne Fantazje MarioliDodać po jednym jajku ,miksując po każdym dodaniu. Następnie dodać ekstrakt wanilii i cytryny,mąkę ,sól i skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Użyć maszynki do ciastek ,lub nakładać łyżka na natłuszczona blaszkę .Piec ciasteczka 6-8minut ,aby nie zbrązowiały. Pierwsze piekłam 8 minut i zbrązowiały,następne po 6 minut. Ostudzić przez kilka minut, przenieść
mojej kuchniłyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach 38 x 25 cm. WYKONANIE: do miseczki wlewamy pół szklanki gorącej
Rita creativeczas zależy od wielkości muffinów i rodzaju piekarnika. Dla pewności wyjmij je z pieca, nakłuj wykałaczką. Jeśli po wyjęciu z muffina jest czysta, ciasto się do niej nie przylepiło, ciastka są gotowe. Muffiny przez jeden dzień możesz trzymać w temperaturze pokojowej. Potem przechowuj w lodówce w zamykanym, suchym pojemniku. Artykuł FitMuffiny z czerwonej fasoli bez mąki pochodzi
Niedzielny kucharzwiśni. Nowością, stosowaną przeze mnie już dwa razy przy robieniu kruchego do ciasteczek, jest fakt, że zamiast masła użyłam wiejskiej, prawdziwej śmietany- stąd niebywała kruchość. Do dzieła- nie kupujcie ciastek, a bawcie się w cukierników J Składniki na ciasteczka( ok. 40 sztuk) 3 szklanki mąki pszennej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 300 g wiejskiej śmietany
Domowe ciastawystarczy ,że będziemy mieszać "od brzegów". Następnie do wystudzonego dodajemy po jednym jaju i miksujemy na najniższych obrotach, aż będzie gładkie i lśniące. Na blachę wykładamy bądź wyciskamy szprycą ciastka o długości ok. 4-5 cm. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 30-35 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy na kratce. Składniki na krem kawowy: 2 szklanki
Domowe ciastaDziś osłodzę( mam nadzieję;)) Wam wieczór Grzybkami w mojej wersji, a raczej wariacji. Mam do tych ciastek ogromny sentyment i ostatnio przygotowuje je na większe uroczystości, bo cieszą oko i smakują. Ale przecież mnie znacie: nic dwa razy nie może być u mnie identyczne;P Dlatego tym razem zdecydowałam się nadać grzybkom smaku… Ptasiego mleczka. Ten rodzaj masy jest
Domowe ciastaponczem herbacianym. Składniki na biszkopt: 8 jaj szklanka cukru 1 1/3 szklanki mąki 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia + duże opakowanie okrągłych biszkoptów lub ciastek powycinanych z biszkopta + słoik marmolady Białka miksujemy z cukrem. Dodajemy żółtka i olej. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie mieszamy. Biszkopty przekładamy marmoladą
Domowe ciastadzieciństwa- zwłaszcza. jeśli były serwowane przez bliskie mi osoby… Te ciasteczka powstały trochę z potrzeby chwili, a trochę ze wspomnianego wyżej sentymentu-moja babcia kupowała mi takie ciastka w okolicznym sklepie.. Czy udało mi się odtworzyć ich smak? Myślę, że tamte były wyjątkowe i nie do powtórzenia- ale moje wyszły także całkiem smaczne- połączenie krucho- drożdżowego ciacha
Domowe ciastałyżeczki sod y oczyszczo nej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia roztrzepane jajko Wszystkie składniki dobrze wymieszałam, formowałam kul ki, które układałam na blaszce zachowując spore odstępy i ciastka spłaszczałam łyżką. Piekłam w temper aturze ok. 170 stopni przez 1 5 minut (myślę, że można piec chwile krócej będą mniej brązowe bardziej złociste :) Po wyjęciu z piekarnika czekałam
Na moim talerzulubi słodsze desery można zwiększyć ilość cukru) 1. Każdą galaretkę oddzielnie rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Przekładamy do płaskiego naczynia, studzimy i odstawiamy do lodówki do stężenia. 2. Ciastka kruszymy, masło rozpuszczamy i dokładnie razem mieszamy. Wykładamy łyżką na spód blaszki i dociskamy. Wkładamy do lodówki. 3. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia
Na moim talerzuCiasteczka cynamonowe Pachnące ciasteczka Kruche ciastka Pierniczki Oponki dyniowe Wafle Racuchy Rurki z kremem Amarantuski Owsiane Gniazdka Diphahata Scones Faworki Muffinki ( I ) Muffiny czekoladowe
Na moim talerzusięgnąć w ciągu dnia, gdy poczuję spadek energii. Mam kilka pewniaków na takie sytuacje, które sprawdzają się idealnie, a w przygotowaniu są dziecinnie proste. Oto kilka z nich: Zdrowe ciastka, ciasta i babeczki jak te marchewkowe babeczki czy chlebek jabłkowy Domowe pełnoziarniste bułeczki np. dyniowe lub z suszonymi pomidorami Omlety na słodko
HealthyCreations